Delphi Can

Orjinalini görmek için tıklayınız: Delphi 10.1 Bileşen yüklemek
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Merhabalar arkadaşlar delphide yeniyim. 10.1 Berlin kullanıyorum. Acces veri tabanına resim ekleme ilgili bi projeyi çalıştırmak istiorum. Proje ile ilgili bileşenlerden bazıları  eksik.
Class TuniConnection
Clss  TUniQuery
Class TAccessUniProvider

Bunları nereden bulup nasıl yükleyebilirim yardımcı olabilirmisiniz.
(22-08-2017, Saat: 13:44)cometrpm Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Merhabalar arkadaşlar delphide yeniyim. 10.1 Berlin kullanıyorum. Acces veri tabanına resim ekleme ilgili bi projeyi çalıştırmak istiorum. Proje ile ilgili bileşenlerden bazıları  eksik.
Class TuniConnection
Clss  TUniQuery
Class TAccessUniProvider

Bunları nereden bulup nasıl yükleyebilirim yardımcı olabilirmisiniz.

https://www.devart.com/unidac/
ücretli bir paket trialini indirebilirsiniz.
(22-08-2017, Saat: 13:47)masteryoda Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]
(22-08-2017, Saat: 13:44)cometrpm Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Smile Çok Teşekkürler. Asıl ilgi alanım visual studio Android desteği yüzünden delphi ile ilgileniyorum. Öğreneceğim çok şey var galiba.

https://www.devart.com/unidac/
ücretli bir paket trialini indirebilirsiniz.
Merhabalar;

Android geliştirmede access veritabanı kullanabilindiğini zannetmiyorum. Genelde SQLlite veya MySQL kullanılır. Bu nedenle veritabanınızı SQLlite veya MySQL olarak seçmeniz yararınıza olacaktır. MySQL bağlantısı -Delphi Xe10.1 için- sadece sanırsam DevArt firmasının geliştirmiş olduğu bileşenler ile gerçekleşmektedir. Bunun yanı sıra Delphi'nin yanında verilen FireDac bileşeninin MySQL bağlantısını yaparken sorunların olduğu söyleniyor.

UniDac bileşeni diğer bileşenlere göre kurulumu daha basittir. Öncellikle -Delphi kapalıyken- size verilen executable tarzı dosyayı çalıştırıp, program kurar gibi kurunuz. Yükleme tamamlandıktan sonra, Delphi'yi açtığınızda UniDac kurulu bir biçimde Lib'ler tanımlanmış şekilde açılacaktır. Önerim UniDac ile MySQL kullanarak daha sağlıklı sonuçlar elde edebilmeniz.

Bu konuda Türkçe kaynaklar mevcut ki masaüstü uygulamalar için olan bağlantı aynı şekilde android içinde kullanılabilir.

Delphi diline başladığınız için şanslısınız.

Saygılarımla,
İyi çalışmalar.