Delphi Can

Orjinalini görmek için tıklayınız: Sql Server Otomatik Kurulum
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Merhaba
Sql Server kurulumunu kullanıcının yapmasını istemiyorum. Kullanıcı butona basacak ve kurulum otomatik tamamlanacak. Aklımda bir fikir var ama emin değilim bu konu hakkında tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim
Şu makaleyi inceleyebilirsiniz;

Linkleri Görebilmeniz İçin Giriş yap veya Üye Ol

Bağlantıda SQL Server'in komut satırı üzerinden nasıl kurulabileceği ve parametrelerinin neler olduğu anlatılıyor.

Makul bir çözüm bulduğunuzda sonucu bize de bildirirseniz hem konuya ve hem de topluluğumuza güzel bir katkıda bulunmuş olursunuz.
(12-01-2018, Saat: 22:16)uparlayan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Giriş yap veya Üye OlŞu makaleyi inceleyebilirsiniz;

Linkleri Görebilmeniz İçin Giriş yap veya Üye Ol

Bağlantıda SQL Server'in komut satırı üzerinden nasıl kurulabileceği ve parametrelerinin neler olduğu anlatılıyor.

Makul bir çözüm bulduğunuzda sonucu bize de bildirirseniz hem konuya ve hem de topluluğumuza güzel bir katkıda bulunmuş olursunuz.

Benzer bir çözümü ben buldum configureFile dosyası ile ayarları yüklemede otomatik getirebiliyorum fakat amacım kullanıcın bu süreci hiç görmemesi next next işlemlerini yapmaması çözüm bulursam paylaşırım
Inno Setup ile kendi kurulumunuzu hazırlayabilir, içerisine dahil edeceğiz SQL Server kurulumunu silent modda yapabilirsiniz.
(12-01-2018, Saat: 22:27)narkotik Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Giriş yap veya Üye Ol
(12-01-2018, Saat: 22:16)uparlayan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Giriş yap veya Üye OlŞu makaleyi inceleyebilirsiniz;

Linkleri Görebilmeniz İçin Giriş yap veya Üye Ol

Bağlantıda SQL Server'in komut satırı üzerinden nasıl kurulabileceği ve parametrelerinin neler olduğu anlatılıyor.

Makul bir çözüm bulduğunuzda sonucu bize de bildirirseniz hem konuya ve hem de topluluğumuza güzel bir katkıda bulunmuş olursunuz.

Benzer bir çözümü ben buldum configureFile dosyası ile ayarları yüklemede otomatik getirebiliyorum fakat amacım kullanıcın bu süreci hiç görmemesi next next işlemlerini yapmaması çözüm bulursam paylaşırım

Bulduğunuz çözümün ne kadar benzeştiğini bilemiyorum fakat önerdiğim linkte "sizin amacınıza uyan" kurulum tipini nasıl yapacağınızı da anlatan (yani kullanıcının ruhunun hiç duymadığı şekilde kurulum yapmanızı sağlayan) bölümler ve parametreler var.

O yazı çok uzun ve karmaşık geldi diyor iseniz daha kısa bir anlatımı aşağıdaki linkte de bulabilirsiniz;

Linkleri Görebilmeniz İçin Giriş yap veya Üye Ol

Ayrıca hem bu link, hem de bir önceki link, SimaWB'nin Inno Setup'lu kurulumu için de uygundur ve orada da rahatlıkla kullanılabilir...
(12-01-2018, Saat: 22:47)uparlayan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Giriş yap veya Üye Ol
(12-01-2018, Saat: 22:27)narkotik Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Giriş yap veya Üye OlBenzer bir çözümü ben buldum configureFile dosyası ile ayarları yüklemede otomatik getirebiliyorum fakat amacım kullanıcın bu süreci hiç görmemesi next next işlemlerini yapmaması çözüm bulursam paylaşırım

Bulduğunuz çözümün ne kadar benzeştiğini bilemiyorum fakat önerdiğim linkte "sizin amacınıza uyan" kurulum tipini nasıl yapacağınızı da anlatan (yani kullanıcının ruhunun hiç duymadığı şekilde kurulum yapmanızı sağlayan) bölümler ve parametreler var.

O yazı çok uzun ve karmaşık geldi diyor iseniz daha kısa bir anlatımı aşağıdaki linkte de bulabilirsiniz;

Linkleri Görebilmeniz İçin Giriş yap veya Üye Ol

Ayrıca hem bu link, hem de bir önceki link, SimaWB'nin Inno Setup'lu kurulumu için de uygundur ve orada da rahatlıkla kullanılabilir...

Teşekkürler.
Merhaba,

AutoIt(Scripting) ve InstallShieldWizard (Setup hazırlama) yazılımları ile yapabileceğiniz gibi Uğur Bey' in de bahsettiği gibi kurulum parametreleri ile de sağlayabilirsiniz.
(13-01-2018, Saat: 22:02)mad85 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Giriş yap veya Üye OlMerhaba,

AutoIt(Scripting) da InstallShieldWizard (Setup hazırlama) yazılımları ile yapabileceğiniz gibi Uğur Bey' in de bahsettiği gibi kurulum parametreleri ile de sağlayabilirsiniz.

Teşekkürler Kurulum Parametreleri ile sorun çözülmüştür.