Delphi Can

Orjinalini görmek için tıklayınız: Access 2016
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sayfalar: 1 2 3
(18-02-2018, Saat: 16:45)KUNTAY Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Bence Acsess ile zaman kaybetmeyin en kısa zamanda firebird veya MSsql e geçiş yapmanızı tavsiye ederim.
Ben küçük çaplı projelerde (bazen büyük proje bile olabilir )  Firebird kullanıyorum.   Daha büyük komplike bir proje ise MSSQL tercihim oluyor.

Hocam, bari ufak bir örnek ekleseydin bizde kullansaydik Smile
Hangi dosyalari indiriyoruz ? hangi dosyalari olusturdugumuz *.exe ler ile bilrikte veriyoruz. sonra baglanti nasil yapiliyor ? örnek olsa süper olucak.
(18-02-2018, Saat: 16:04)Ugur Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]selam Mad85, Hocam bu PostgreSQL server olarak kurulum gerektiriyor diye biliyorum, yani SingleFileServer degil. Erisim izni olmayan makinelerdeki projelerde kullanilmaz zanedersem. Yani bircogumuzun aradigi kurulum olmadan birden fazla kullanicinin erisim yapabilecegi bir Veritabani.

Yanlis bilmiyorsam
Access, Firebird, MS SQL Localdb, bunlari yapabiliyor. Lakin PostgreSQL i hic duymadim.

Merhaba,

Erişim izninden bahsettiğiniz nedir ?
Dosya sisteminde bir klasörü ya da dosyayı paylaşıma açmanız gerekmiyor. Port (Standart : 5432) üzerinden çalışıyor.

İyi çalışmalar.
erisim izninden kastim, bizim is yerinde herhangi bir program kurulumu yada islem (server) gibi yetki atama imkanimiz yok, bunlari sadece yetkili Adminler yapabiliyor. yani biz eger bir program kullanacaksak bu nativ exe ve mdb gibi vertitabani kullanabiliyoruz. ama kullandigimiz bi nativ exe birden fazla bilgisayarda calisip ayni *.mdb ye erisim yapabiliyor.bunun icin herhangi bir yetki almamiz gerekmiyor
Merhaba. FB ile ilgili baya bir döküman mevcut. Ayrıca Türkçe bir çok seminer videoları internet ortamında var.
https://www.youtube.com/results?search_q...d+dersleri

FB DB manager olarak IBExpert kullanıyorum.
(18-02-2018, Saat: 18:01)mad85 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]
(18-02-2018, Saat: 16:04)Ugur Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]selam Mad85, Hocam bu PostgreSQL server olarak kurulum gerektiriyor diye biliyorum, yani SingleFileServer degil. Erisim izni olmayan makinelerdeki projelerde kullanilmaz zanedersem. Yani bircogumuzun aradigi kurulum olmadan birden fazla kullanicinin erisim yapabilecegi bir Veritabani.

Yanlis bilmiyorsam
Access, Firebird, MS SQL Localdb, bunlari yapabiliyor. Lakin PostgreSQL i hic duymadim.

Merhaba,

Erişim izninden bahsettiğiniz nedir ?
Dosya sisteminde bir klasörü ya da dosyayı paylaşıma açmanız gerekmiyor. Port (Standart : 5432) üzerinden çalışıyor.

İyi çalışmalar.

Öncelikli sistemine Firebird 2.5 kur  kurulumu kolay ileri ileri diyorsun bitiyor Smile 

IB Expert Programını indir ve bir veritabanı oluştur.  
Nasıl oluşturulur dersen internetten çok fazla kaynak bulacaksın bu konuda eğer takılırsan yazarsın. 

Delphi Tarafında : 

IBDatabase     : Firebird veritabanına bağlanmak için kullanacaksın. 
IBTransaction : IBX dataset bileşenlerinde transaction bağlamak gerekmektedir. 
IBDataset        : Select, Insert, Update ve Delete işlemleri için SQL ifadeleri çalıştırmanı sağlar.
IBQuery           : Sql sorgularında çok seveceksin. 

Kullanımlarla ilgili youtube de türkçe ve ingilizce bir çok kaynak bulcaksın. 

Bir aşama kaydettiğinde takıldığın yerleri sorarsın yardımcı oluruz. 
  
(19-02-2018, Saat: 22:41)KUNTAY Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]
(18-02-2018, Saat: 18:01)mad85 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Merhaba,

Erişim izninden bahsettiğiniz nedir ?
Dosya sisteminde bir klasörü ya da dosyayı paylaşıma açmanız gerekmiyor. Port (Standart : 5432) üzerinden çalışıyor.

İyi çalışmalar.

Öncelikli sistemine Firebird 2.5 kur  kurulumu kolay ileri ileri diyorsun bitiyor Smile 

IB Expert Programını indir ve bir veritabanı oluştur.  
Nasıl oluşturulur dersen internetten çok fazla kaynak bulacaksın bu konuda eğer takılırsan yazarsın. 

Delphi Tarafında : 

IBDatabase     : Firebird veritabanına bağlanmak için kullanacaksın. 
IBTransaction : IBX dataset bileşenlerinde transaction bağlamak gerekmektedir. 
IBDataset        : Select, Insert, Update ve Delete işlemleri için SQL ifadeleri çalıştırmanı sağlar.
IBQuery           : Sql sorgularında çok seveceksin. 

Kullanımlarla ilgili youtube de türkçe ve ingilizce bir çok kaynak bulcaksın. 

Bir aşama kaydettiğinde takıldığın yerleri sorarsın yardımcı oluruz. 
  

yorulariniz icin tessekür ederim. Lakin kurulum olmadan firebird i kullanma gibi bir lüksümüz yokmu ?
(20-02-2018, Saat: 15:59)Ugur Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]
(19-02-2018, Saat: 22:41)KUNTAY Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Öncelikli sistemine Firebird 2.5 kur  kurulumu kolay ileri ileri diyorsun bitiyor Smile 

IB Expert Programını indir ve bir veritabanı oluştur.  
Nasıl oluşturulur dersen internetten çok fazla kaynak bulacaksın bu konuda eğer takılırsan yazarsın. 

Delphi Tarafında : 

IBDatabase     : Firebird veritabanına bağlanmak için kullanacaksın. 
IBTransaction : IBX dataset bileşenlerinde transaction bağlamak gerekmektedir. 
IBDataset        : Select, Insert, Update ve Delete işlemleri için SQL ifadeleri çalıştırmanı sağlar.
IBQuery           : Sql sorgularında çok seveceksin. 

Kullanımlarla ilgili youtube de türkçe ve ingilizce bir çok kaynak bulcaksın. 

Bir aşama kaydettiğinde takıldığın yerleri sorarsın yardımcı oluruz. 
  

yorulariniz icin tessekür ederim. Lakin kurulum olmadan firebird i kullanma gibi bir lüksümüz yokmu ?

Uygulamanın içersine  yerleştirip sessiz sedasız firebird kurabilirsin.

http://www.firebirdfaq.org/faq193/
(19-02-2018, Saat: 22:41)KUNTAY Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]
(18-02-2018, Saat: 18:01)mad85 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Merhaba,

Erişim izninden bahsettiğiniz nedir ?
Dosya sisteminde bir klasörü ya da dosyayı paylaşıma açmanız gerekmiyor. Port (Standart : 5432) üzerinden çalışıyor.

İyi çalışmalar.

Öncelikli sistemine Firebird 2.5 kur  kurulumu kolay ileri ileri diyorsun bitiyor Smile 

IB Expert Programını indir ve bir veritabanı oluştur.  
Nasıl oluşturulur dersen internetten çok fazla kaynak bulacaksın bu konuda eğer takılırsan yazarsın. 

Delphi Tarafında : 

IBDatabase     : Firebird veritabanına bağlanmak için kullanacaksın. 
IBTransaction : IBX dataset bileşenlerinde transaction bağlamak gerekmektedir. 
IBDataset        : Select, Insert, Update ve Delete işlemleri için SQL ifadeleri çalıştırmanı sağlar.
IBQuery           : Sql sorgularında çok seveceksin. 

Kullanımlarla ilgili youtube de türkçe ve ingilizce bir çok kaynak bulcaksın. 

Bir aşama kaydettiğinde takıldığın yerleri sorarsın yardımcı oluruz. 
  
S.a
Bu işin acemisi olarak, oku, anla, takip etten çıkan sonuç, veri tabanında sql den başkasına yönelme. Neden her yerde her dilde sql sorguları kullanılıyorsa ne gerek var başka birşeye... Vardır illakide ben öyle anladım...
Küçük ve orta işler için hala Access'ten daha "pratik" bir çözüme rastlamadım. Dahası ben büyük ve riskli işlerde bile Access'i çokça kullanmışımdır. Bunun için runtime paketi gerektiğine de şahit olmadım. ADO kurulu sistemlerde genellikle ilgili bağlantı mekanızması yerleşik oluyor. Böylece sadece MDB dosyası koyuyorum ve çok eski sistemlere ADO'yu kuruyorum.

Access'in benim açımdan en önemli özelliği Excel pratikliğinde kullanılabilmesi, veritabanında her türlü değişikliğe izin verebilmesi. Halen büyük projelere başlamadan önce veritabanı tasarımını Access'le yapmaya devam ederim. Şu an PostgreSQL için düşündüğüm bir sistemi Access ile tasarlıyorum. Tabloları istediğim gibi evirip çeviriyorum, kayıtları kopyala yapıştır ile ordan oraya taşıyorum ve sair.

Bu arada PostgreSQL gibi birçok uçuk özelliği bir arada barındıran bir veritabanı sisteminde alan adalarında büyük harfe izin vermeyen, alanların sırasını değiştirmeye bile izin vermeyen aşırı zeki yazılımcılara buradan teessüflerimi iletirim!

Bu kadar basit şeyler için bu kadar insanı üzmek size yakışmıyor ama neyse!
Sayfalar: 1 2 3