Delphi Can

Orjinalini görmek için tıklayınız: uygulama donma sorunu - webbrowser
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
iyi günler,

daha öncede açtım bu konuyu ve sanırım çok basit olduğu ve araştırma ile bulunabileceği kanaatinde olduğunuz için cevap veren olmadı diye düşündüm ve sildim  Shy

ama sorun basit gibi göründüğü gibi de saçma ;

iki form açıp ikinci forma webbrowser ve bır buton koyup , birinci forma ise sadece bir buton ( deneme amaçlı ) koyduğumda,( butonlar formlar arası geçiş içindir.)
apk yı telefonda test ettiğimde form2 ye geçiş yaptıktan sonra form1e geri döndüğüm an uygulama işlevini kaybediyor donuyor butona birdaha basamıyorum.


yani böyle bişeyin olması çok şaşırttı, kimin aklına gelirki ? başka pcde delphı 10.2 sürümünde denedim herhangı bir sıkntı yok apk da ama bende var nedense ? delphıyı silip baştan kurdum ( acemilik aç-kapa düzelir mantığıyla  Smile ) ama sorun devam ediyor. 

sadece webbrowserdan dolayı böyle bir sorun oluşuyor. sebebi nedir ?
ikinci formu açan, butonun eventindeki kodu paylaşır mısınız..
(13-03-2018, Saat: 10:47)yhackup Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Giriş yap veya Üye Olikinci formu açan, butonun eventindeki kodu paylaşır mısınız..

şöyle takdim edim
Amaç 
Hocam burda amacın nedir?  Web browser yüklenirken indicator yada başka birşey göstermek mi. Bu bir problem olabilir yapmaya çalıştığını tam anlamadım, belki amacına uygun başka bir çözüm üretebiliriz.

Kullanım 
form yerine bir forma Tabcontrol atıp onunla deneyebilirsin projeni işini görür ise 

Benim gördüğüm tarafıyla mobil tarafındaki web browser çok güçsüz sadece görüntülemek için kullanılıyor
(13-03-2018, Saat: 16:08)malitutuncu Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Giriş yap veya Üye OlAmaç 
Hocam burda amacın nedir?  Web browser yüklenirken indicator yada başka birşey göstermek mi. Bu bir problem olabilir yapmaya çalıştığını tam anlamadım, belki amacına uygun başka bir çözüm üretebiliriz.

Kullanım 
form yerine bir forma Tabcontrol atıp onunla deneyebilirsin projeni işini görür ise 

Benim gördüğüm tarafıyla mobil tarafındaki web browser çok güçsüz sadece görüntülemek için kullanılıyor

hocam sorun şu ki yaptığım uygulamaya webbrowser koyunca uygulamada bulunan butonlar vs.  işlem yapmıyor yani butonlar vs. basmıyor donuyor uygulama . ta ki çıkıp tekrar girinceye kadar
Web browseri oldukça çok kullandığım bir uygulamam mevcut ancak bir donma söz konusu değil.

Denediniz mi bilmiyorum ama
Hocam delphinin kendi küçük bir örneği mevcut. Benim bilgisayarım da şu yolda

C:\Users\Public\Documents\Embarcadero\Studio\19.0\Samples\Object Pascal\Mobile Snippets\WebBrowser

Şayet bulamaz iseniz

Linkleri Görebilmeniz İçin Giriş yap veya Üye Ol indirebilirsiniz.


Bakalım bundada aynı problem söz konusu olacak mı
(14-03-2018, Saat: 00:19)malitutuncu Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Giriş yap veya Üye OlWeb browseri oldukça çok kullandığım bir uygulamam mevcut ancak bir donma söz konusu değil.

Denediniz mi bilmiyorum ama
Hocam delphinin kendi küçük bir örneği mevcut. Benim bilgisayarım da şu yolda

C:\Users\Public\Documents\Embarcadero\Studio\19.0\Samples\Object Pascal\Mobile Snippets\WebBrowser

Şayet bulamaz iseniz

Linkleri Görebilmeniz İçin Giriş yap veya Üye Ol indirebilirsiniz.


Bakalım bundada aynı problem söz konusu olacak mı

Hocam başka arkadaşda denedim bir çok PC de denedim Delphi 10.2 yüklü olan ama hiçbirinde bu sorun bulunmuyor. Delphiyi baştan kurmama rağmen düzelmedi. Bu yuzden Delphi 10.1 e geçicem en azından onda sorun yoktu. Benim için önemli çünkü.
Daha önce Delphi 10.1 de yaptigim tarayici ornekleride Delphi 10.2 de derleyince donmaya basladi.
bilgilendirme := delphi 10.1 berlin sürümüne geçiş yaparak sorunu ortadan kaldırdım...
Ben 10.2 kullanıyorum ve aynı sorun bende de var. Webbrowser tüm nesnelerin önüne geçiyor ve sayfadaki diğer nesneler işlevini kaybediyor.
Webbrowser ı geriye atmayı denedim, gizledim, disable ettim sorun yine çözülmedi.
Galiba bu problem webrowser ın ekran görüntüsünü aldığımda ortaya çıkıyor. (MakeScreenshot)
Önerisi olan var mı?