Delphi Can

Orjinalini görmek için tıklayınız: Kullandığınız local veritabanları nelerdir..
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sayfalar: 1 2 3
Merhaba, önceden tek bilgisayarda kullanılacak  programlar için paradox veritabanı kullanırdım. Bana göre kullanımı oldukça kolay zahmetsiz ve ücretsiz bir yapıydı. Malesef ki windows 10 gibi sistemlerin kullanımı arttıkça bu yapıyı kullanmaz oldum. İnterbase , firebird , mssql gibi yapıların tartışlmaz farkları ve yararları olsada ,  gerek kullanım gerek kurulumlarını paradoxla karşılaştırınca bana zahmetli geldi Smile  Sizlerin bu gibi durumlarda ne kullandığınızı merak edip fikirlerinizi öğrenmek istedim. Basit projelerinizde (tek bilgisayarda çalışan network paylaşımı gerektirmeyen ) ücretsiz kullandığınız veritabanları nelerdir ?
Teşekkürler.
Merhabalar,

Çok basit projelerde Access kulanırım nedeni; Microsoft SQL Server IDE'si gibi kasan bir yapısı yok ve basit projeler için yeterince hızlı. Bir tık ileri programlarda MS-SQL tercih ediyorum. Tavsiyem ise FireBird; kullanmasamda hem veritabanı motorunun portable şeklinde taşınması hemde hız olarak iyi olması bunlara ek olarak veri boyutu oldukça yüksek. Yani bol bol veri ekleyebiliyorlar Smile
sqlite gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. yanlış hatırlamıyorsam 140-150 terabayt bilgi tutabiliyordunuz.
merhabalar ,
bende genelede microsoft veri tabanı kullananlardanın ,
küçük projeler için Sqllite büyük projeler için de MSSQL tercih ederim diye düşünüyorum.
Ben firebird'den şaşmıyorum embedded olan sürümü sqllite gibi kullanabilirsn. Yarın proje büyürse sadece server olan çeşide kayarsın.
(14-05-2018, Saat: 00:38)Lord_Ares Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Merhaba, önceden tek bilgisayarda kullanılacak  programlar için paradox veritabanı kullanırdım. Bana göre kullanımı oldukça kolay zahmetsiz ve ücretsiz bir yapıydı. Malesef ki windows 10 gibi sistemlerin kullanımı arttıkça bu yapıyı kullanmaz oldum. İnterbase , firebird , mssql gibi yapıların tartışlmaz farkları ve yararları olsada ,  gerek kullanım gerek kurulumlarını paradoxla karşılaştırınca bana zahmetli geldi Smile  Sizlerin bu gibi durumlarda ne kullandığınızı merak edip fikirlerinizi öğrenmek istedim. Basit projelerinizde (tek bilgisayarda çalışan network paylaşımı gerektirmeyen ) ücretsiz kullandığınız veritabanları nelerdir ?
Teşekkürler.

Bazı kriterlere göre cevap değişebilir:
  • Tahmini maksimum kayıt sayınız?
  • Tablo sayınız?
  • Tahmini veritabanı maksimum büyüklüğünüz?
  • Kullandığınız SQL sorgularının karmaşıklığı?
  • Kayıt yazma hızı mı önemli, yoksa okuma hızı mı?
  • İleride çok kullanıcıya geçme ihtimaliniz?
Bildiğim kadarıyla Sqllite bazı veri tiplerini desteklemiyor. Sadece text , integer tipleri var. Örneğin date tipi yok diye biliyorum.
"Kullandığınız local veritabanları nelerdir?"
MS Access, SQLite



"Örneğin date tipi yok diye biliyorum."
Delphi'deki TDateTime'ın da aslında bir sayısal değer olduğunu düşünülürse bu pek de sorun değil:
TDateTime = type Double;
Firebird Embedded /E
Tek kullanıcılı, küçük uygulamalar için sqlite, bunlar haricindekiler için firebird.
Sayfalar: 1 2 3