Delphi Can

Orjinalini görmek için tıklayınız: Gerçek ile Sanal Teknolojinin Birleşimi - Climball
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Merhaba,
Buda sanal ile gerçeğin birleştiği bir oyun (Climball). 





Geliştirici: augmentedclimbing
Çok iyi yaa Big Grin
helal olsun çok güzel. Çok eğlenceli olur bu valla.
Havuz var. Adımlarınızda su dalgalanıyor, balıklar kaçışıyor.



Biraz önce bloomberg tv de gelceğin teknolojilerini anlatıyordu. Yenizellanda da film studyoları, arttırılmış gerçeklik, Fordun başyazılımcısı falan konuşuyordu bugün yarın yapay zeka devrimi olacak gibi. Bakınca içerlendim adamlar neredeyse programcılığı bırakacak herşeyi yapay zekaya yaptıracak ben daha doğru dürüst adı duyulan bir program yazamadım.
(25-09-2016, Saat: 14:08)yasarpasa Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Biraz önce bloomberg tv de gelceğin teknolojilerini anlatıyordu. Yenizellanda da film studyoları, arttırılmış gerçeklik, Fordun başyazılımcısı falan konuşuyordu bugün yarın yapay zeka devrimi olacak gibi. Bakınca içerlendim adamlar neredeyse programcılığı bırakacak herşeyi yapay zekaya yaptıracak ben daha doğru dürüst adı duyulan bir program yazamadım.

Anlatmış olduğunuz teknolojiler zor değil, yapılabilir. Fakat imkan ve zaman lazım. 
Ayrıca bu tip büyük ve farklı teknolojilerin arkasında; büyük devlet teşviği ve desteği, fazla sayıda geliştirici grubu ve her aşamasında işin ehli mühendislerin çalıştığı muhakkaktır.
Yapamadım deyip kenara çekilmek olmaz. 
Rusya örneğini her fırsatta veriyorum;
Rusya'da ilköğretimden lise son sınıfa kadar Delphi dersi veriliyor (8 yıl boyunca). Rusya her öğrencisi için Embarcadero'dan Akademik Lisans alıyor. Dolayısıyla her öğrenci okula başladığında Delphi Lisansını almış oluyor. Bu nedenle Rusya yazılım alanında çok iyi bir konumda, dışa bağımlı değil.

Biz yazılım olarak 4 işlem (Select, Insert, Update ve Delete) yaptık mı, Oh tamam, yazılım biliyorum deyip, bildiklerimizle devam ediyoruz. 
Gelişim, yeni teknolojilerin takibi, test edilmesi ve gerçek hayata uygulanması ile ancak mümkündür. Gelişime uzak kaldıkça gelişim de bizden kopacak ve değil bir adım ileriye, olduğumuz yerde takılıp kalacağız. 

Nice yazılım firmaları gördüm; değil OOP ile uygulama veya kendi kütüphanelerini yazmak, günü kurtarmak amaçlı yazılmış binlerce satır kod vardı. Bu firmalar içerisinde emin olun çok büyük firmalar da var. (Adını burada vermek olmaz tabi

Yani gelişmek için öncelikle zaman ve imkan gerekiyor. Bunlara rağmen yapamaz iseniz o zaman ah vah etmek lazım.
Bu amaçla "Delphi Can" platformunu oluşturduk. Bu platformda klasik paylaşımlardan ziyade (onlar da olacak elbette) daha çok yeni nesil teknolojileri öğrenme, uygulama ve bulunduğumuz kısır döngüden (ben nasıl yapayım?, çok zor bir iş, tek başıma çok zor... vb.) kurtulup, yeni bir çalışma ve yazılım geliştirme prensibi edinmenin doğru yolunu birlikte bulacağız İnşaAllah.
Bu amaçla başta Tuğrul Hoca'mız olmak üzere Yönetim Kadromuz tarafından çeşitli seviyelerde aşamalı olarak çeşitli eğitimler (yazılı, görsel, uygulamalı) vermeyi planlıyoruz. Bu kapsamda Low Level (düşük seviyeli kodlama teknikleri) başlıklı bir bölüm oluşturduk ve bu bölüme yalnızca 2.500 puana sahip veya bu konularda kendini geliştirmiş üyelerimiz giriş yapabilmektedir. 

İlerleyen süreçlerde buna benzer bir kaç bölüm de oluşturulabilir;
  • Temel seviye algoritma,
  • Yeni Başlayanlar için SQL,
  • Yeni Başlayanlar için Temel Yazılım Bilgisi,
  • Mobil Uygulama Teknikleri,
  • OOP ve Bileşen Yazma,
  • Uzak Sunuculu Veri Tabanı Sistemleri ile Uygulama Geliştirme Teknikleri
gibi.
(25-09-2016, Saat: 14:08)yasarpasa Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]ben daha doğru dürüst adı duyulan bir program yazamadım.

Pokemon Go Oyununu duymuşsundur bir gecede yaklaşık 20 milyar dolar kazandığı söyleniyor ve katlana katlana gidiyor. Yapımcısı John Hanke der ki, "it takes 20 years to make an overnight success" Bir gecede başarılı olmak 20 yılımı aldı.

Sanırım ciddi bir sabır gerekiyor.

(26-09-2016, Saat: 08:39)İlerleyen süreçlerde buna benzer bir kaç bölüm de oluşturulabilir; Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]
  • Temel seviye algoritma,
  • Yeni Başlayanlar için SQL,
  • Yeni Başlayanlar için Temel Yazılım Bilgisi,
  • Mobil Uygulama Teknikleri,
  • OOP ve Bileşen Yazma,
  • Uzak Sunuculu Veri Tabanı Sistemleri ile Uygulama Geliştirme Teknikleri
gibi.

dXNlbr.png

Taslak Büyümeye devam ediyor bitince yayında sonra orta seviye ile yazısı başlayacak