Delphi Can

Orjinalini görmek için tıklayınız: WSDLImporter Kodları Açık
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sayfalar: 1 2
WSDLImporter kodları bildiğim kadarıyla açık değildi.İş yerinde yeni C++ Builder Architect lisansı alındı.
Kurduktan sonra dosyaları incelerken aşağıdaki konumda WSDLImp.dpr dosyasını gördüm.
C:\Program Files (x86)\Embarcadero\Studio\19.0\source\soap\wsdlimporter

Makinamda delphi olmadığı için derleyemedim.Siz de wsdlimporter isminde bir klasör var mı ?
Açıp derleyebiliyor musunuz ?
Merhaba,
C:\Program Files (x86)\Embarcadero\Studio\19.0\source\soap\wsdlimporter
Belirttiğiniz dizinde açık kaynak kodları (pas ve dpr dosyaları) var.
Merhaba,
İlginiz için teşekkürler.
Sadece lisanslı kullanıcılara veya architect sürümüne özel birşey mi diye merak etmiştim.
Community sürümü kullanan arkadaşlarda bakabilirse sevinirim.
yeri gelmişken sınıf yazarken biz Tsinifadi seklinde isim veriyoruz Tsinif = class(TUstsinif) wsdl importer ile wsdl import ettiğimizde sınıfları T ile başlatmıyor geçen import ettiğim bir wsdl de basvuru isminde bir property ve basvuru isminde bir sınıf vardı nesneyi create ettiğimde compile time da bir hata vermemesine karşı run time'da hata aldığımda farkettim. sınıfın başına T getirerek çözdüm merak ettiğim şu bu kod compillerdan hata almadan neden geçiyor?
(03-10-2018, Saat: 00:26)masteryoda Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.yeri gelmişken sınıf yazarken biz Tsinifadi seklinde isim veriyoruz  Tsinif = class(TUstsinif) wsdl importer ile wsdl import ettiğimizde sınıfları T ile başlatmıyor geçen import ettiğim bir wsdl de basvuru isminde bir property ve basvuru isminde bir sınıf vardı nesneyi create ettiğimde compile time da bir hata vermemesine karşı run time'da  hata aldığımda farkettim. sınıfın başına T getirerek çözdüm merak ettiğim şu bu kod compillerdan hata almadan neden geçiyor?

Hatayı görmeden ezbere konuşmak doğru olmaz.
Fakat delphi web servis işlerinde nesneleri serialize/deserialize etme işini Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız. kullanarak yapar.Run time'da neden hata aldığınız burada gizli olabilir.
(02-10-2018, Saat: 16:47)ismailkocacan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.WSDLImporter kodları bildiğim kadarıyla açık değildi.İş yerinde yeni C++ Builder Architect lisansı alındı.
Kurduktan sonra dosyaları incelerken aşağıdaki konumda WSDLImp.dpr dosyasını gördüm.
C:\Program Files (x86)\Embarcadero\Studio\19.0\source\soap\wsdlimporter

Makinamda delphi olmadığı için derleyemedim.Siz de wsdlimporter isminde bir klasör var mı ?
Açıp derleyebiliyor musunuz ?

XE7'deki yolu ;

C:\Program Files (x86)\Embarcadero\Studio\15.0\source\soap\wsdlimporter


(03-10-2018, Saat: 00:26)masteryoda Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.yeri gelmişken sınıf yazarken biz Tsinifadi seklinde isim veriyoruz  Tsinif = class(TUstsinif) wsdl importer ile wsdl import ettiğimizde sınıfları T ile başlatmıyor geçen import ettiğim bir wsdl de basvuru isminde bir property ve basvuru isminde bir sınıf vardı nesneyi create ettiğimde compile time da bir hata vermemesine karşı run time'da  hata aldığımda farkettim. sınıfın başına T getirerek çözdüm merak ettiğim şu bu kod compillerdan hata almadan neden geçiyor?

Nesne başına T eklenmesi parametrik bir seçenekti diye biliyorum
(03-10-2018, Saat: 10:18)uparlayan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
(02-10-2018, Saat: 16:47)ismailkocacan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.WSDLImporter kodları bildiğim kadarıyla açık değildi.İş yerinde yeni C++ Builder Architect lisansı alındı.
Kurduktan sonra dosyaları incelerken aşağıdaki konumda WSDLImp.dpr dosyasını gördüm.
C:\Program Files (x86)\Embarcadero\Studio\19.0\source\soap\wsdlimporter

Makinamda delphi olmadığı için derleyemedim.Siz de wsdlimporter isminde bir klasör var mı ?
Açıp derleyebiliyor musunuz ?

XE7'deki yolu ;

C:\Program Files (x86)\Embarcadero\Studio\15.0\source\soap\wsdlimporter


(03-10-2018, Saat: 00:26)masteryoda Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.yeri gelmişken sınıf yazarken biz Tsinifadi seklinde isim veriyoruz  Tsinif = class(TUstsinif) wsdl importer ile wsdl import ettiğimizde sınıfları T ile başlatmıyor geçen import ettiğim bir wsdl de basvuru isminde bir property ve basvuru isminde bir sınıf vardı nesneyi create ettiğimde compile time da bir hata vermemesine karşı run time'da  hata aldığımda farkettim. sınıfın başına T getirerek çözdüm merak ettiğim şu bu kod compillerdan hata almadan neden geçiyor?

Nesne başına T eklenmesi parametrik bir seçenekti diye biliyorum
Demek ki uzun zamandan bu yana kodlar açık...
(03-10-2018, Saat: 09:38)ismailkocacan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
(03-10-2018, Saat: 00:26)masteryoda Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.yeri gelmişken sınıf yazarken biz Tsinifadi seklinde isim veriyoruz  Tsinif = class(TUstsinif) wsdl importer ile wsdl import ettiğimizde sınıfları T ile başlatmıyor geçen import ettiğim bir wsdl de basvuru isminde bir property ve basvuru isminde bir sınıf vardı nesneyi create ettiğimde compile time da bir hata vermemesine karşı run time'da  hata aldığımda farkettim. sınıfın başına T getirerek çözdüm merak ettiğim şu bu kod compillerdan hata almadan neden geçiyor?

Hatayı görmeden ezbere konuşmak doğru olmaz.
Fakat delphi web servis işlerinde nesneleri serialize/deserialize etme işini Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız. kullanarak yapar.Run time'da neden hata aldığınız burada gizli olabilir.

  
GelenBasvuruBilgisi = class(MesaiBasvuru2)
 private
 published
 end;
 MesaiBasvuru = class(TRemotable)
 private
   FGelenBasvuruBilgisi: GelenBasvuruBilgisi;
   FGelenBasvuruBilgisi_Specified: boolean;
   procedure SetGelenBasvuruBilgisi(Index: Integer; const AGelenBasvuruBilgisi: GelenBasvuruBilgisi);
   function  GelenBasvuruBilgisi_Specified(Index: Integer): boolean;
 public
   constructor Create; override;
   destructor Destroy; override;
 published
   property GelenBasvuruBilgisi: GelenBasvuruBilgisi  Index (IS_OPTN or IS_REF) read FGelenBasvuruBilgisi write SetGelenBasvuruBilgisi stored GelenBasvuruBilgisi_Specified;
 end;

TGelenBasvuruBilgisi = class(MesaiBasvuru2) şeklinde değiştirdim
nesnenin başına T eklenmesi seçime bağlı ama delphi her yerde bu şekilde kullanmış iken wsdl import etiğinde oluşturduğu sınıflarda kullanmaması ilginç
(03-10-2018, Saat: 12:04)masteryoda Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.nesnenin başına T eklenmesi seçime bağlı ama delphi her yerde bu şekilde kullanmış iken wsdl import etiğinde oluşturduğu sınıflarda kullanmaması ilginç

Hocam,
"Dediğimi yap, yaptığımı yapma" mı diyor acaba  Smile
(02-10-2018, Saat: 18:54)ismailkocacan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Merhaba,
İlginiz için teşekkürler.
Sadece lisanslı kullanıcılara veya architect sürümüne özel birşey mi diye merak etmiştim.
Community sürümü kullanan arkadaşlarda bakabilirse sevinirim.

Merhaba,
Geç de olsa bakma imkanım oldu. Delphi 10.2 Community sürümünde de WSDLimporter açık kaynak olarak paylaşılıyor. (C:\Program Files (x86)\Embarcadero\Studio\19.0\source\soap\wsdlimporter)
Sayfalar: 1 2