Delphi Can

Orjinalini görmek için tıklayınız: Object Inspector
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Bir bileşeni seçip Object Inspector'a geçin; Shift+Tab tuş kombinasyonuna bastıktan sonra gitmek istediğiniz özelliğin ismini yazın. Cursor o özelliğe gidecektir. Tekrar Tab'a bastığınızda özelliği değiştirebilirsiniz.
Ben resimde ki gibi kullanıyordum. delphi yi her açmamda filterbox u yeniden açmam gerekiyor nedense.
Ads_z.jpg
SimaWB'nin önerisinde FilterBox kullanmanıza gerek kalmıyor. Tab tuşuna bastığınızda Object Inspector'da, property'lerin isimleri üzerinde arama yapabilirsiniz yazarak. İstediğiniz property'e gelince'de Enter'a basabilirsiniz.
(21-10-2016, Saat: 12:10)Tuğrul HELVACI Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]SimaWB'nin önerisinde FilterBox kullanmanıza gerek kalmıyor. Tab tuşuna bastığınızda Object Inspector'da, property'lerin isimleri üzerinde arama yapabilirsiniz yazarak. İstediğiniz property'e gelince'de Enter'a basabilirsiniz.

SimaWB'nin önerisinini kullanacağım el alışkanlığı edindikçe daha kolay gelecek
(21-10-2016, Saat: 10:38)SimaWB Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Bir bileşeni seçip Object Inspector'a geçin; Shift+Tab tuş kombinasyonuna bastıktan sonra gitmek istediğiniz özelliğin ismini yazın. Cursor o özelliğe gidecektir. Tekrar Tab'a bastığınızda özelliği değiştirebilirsiniz.

VCL Formlarda tasarım ekranındayken ENTER tuşuna bastığımızda Object Inspector'e imleç fokuslanıyor (ki harika bence )
fakat FMX formlarda aynı şeyi denediğimde böyle bir durum oluşmuyor, sizin delphi sürümünüzde de bu durum böyle mi? Bunun bir çözümü var mı?
(04-07-2017, Saat: 14:59)uparlayan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]VCL Formlarda tasarım ekranındayken ENTER tuşuna bastığımızda Object Inspector'e imleç fokuslanıyor (ki harika bence )
fakat FMX formlarda aynı şeyi denediğimde böyle bir durum oluşmuyor, sizin delphi sürümünüzde de bu durum böyle mi? Bunun bir çözümü var mı?

İş yerinde deneme şansım yok maalesef. Eve gidince deneyip size bildirebilirim. Yada deneme şansı olan arkadaş varsa kullandığı versiyona göre bilgi verebilir.
Evet FMX form üzerinde Enter'a basınca Object Inspector'a geçiş çalışmıyor (Delphi 10.2 ile denedim)