Delphi Can

Orjinalini görmek için tıklayınız: podesktopcenter (vs) poscreencenter Arasındaki Fark [ÇÖZÜLDÜ]
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Merhaba arkadaşlar,

Bu iki özelliği hep karıştırıyorum. Çift monitörlü bir sistemde podesktopcenter, tek monitörlü sistemde poscreencenter olarak biliyorum, doğru mudur ?

Rolleyes
Merhabalar,

http://www.delphican.com/showthread.php?...1#pid19721

poScreenCenter: Varsayılan mönitörün ortasında gösterim sağlamaktadır Smile

İyi çalışmalar.
(28-01-2019, Saat: 19:59)Halil Han Badem Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Merhabalar,

http://www.delphican.com/showthread.php?...1#pid19721

poScreenCenter: Varsayılan mönitörün ortasında gösterim sağlamaktadır Smile

İyi çalışmalar.

Teşekkür ederim, ben o linke baktım orada "Her halde bundan yapıyordur." ibaresini görünce emin olamadım, sormak istedim.

Tongue
2 ekran olunca poDesktopCenter (aslında olması gereken ama manzara açısından) sürpriz yapıp pencerenin yarısı bir monitörde, diğer yarısı da öteki monitörde gösterdiğini hatırlatmak isterim Big Grin .
(29-01-2019, Saat: 12:06)sabanakman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]2 ekran olunca poDesktopCenter (aslında olması gereken ama manzara açısından) sürpriz yapıp pencerenin yarısı bir monitörde, diğer yarısı da öteki monitörde gösterdiğini hatırlatmak isterim Big Grin .

Tam olarak başıma gelen de buydu geliştirdiğim bir uygulamada başıma gelen.

Peki siz, tüm formları iki ekrandan sadece birinde göstermek isteseydiniz ana formu poScreenCenter / poDesktopCenter ikilisinden hangisini tercih ederdiniz.

Sanıyorum ki bu durumda diğer formları da poMainFormCenter olarak ayarlamak gerekiyor, doğru mu ?

Undecided
Mantık olarak çoklu ekranlarda birincil olan ekran ile başlamakta fayda var ama sonra açılan formları da projenin yeri değişmiş ise o formun bulunduğu yerde açmakta fayda var. Yani ana formu poScreenCenter ile birincil ekranın ortasında açmak sonraki açılacak formları da poMainFormCenter olarak ayarlamak daha kullanışlı gibi. Eğer yine istediğiniz düzeni kuramazsanız formları poDesigned yapmak ama görüntülenmeden önce (Form.OnShow olayında) formun koordinatlarını kodla hesaplayıp ayarlamak gerekebilir. Genelde poScreenCenter - poMainFormCenter ayarları ihtiyacı karşılar.
(29-01-2019, Saat: 18:03)sabanakman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Mantık olarak çoklu ekranlarda birincil olan ekran ile başlamakta fayda var ama sonra açılan formları da projenin yeri değişmiş ise o formun bulunduğu yerde açmakta fayda var. Yani ana formu poScreenCenter ile birincil ekranın ortasında açmak sonraki açılacak formları da poMainFormCenter olarak ayarlamak daha kullanışlı gibi. Eğer yine istediğiniz düzeni kuramazsanız formları poDesigned yapmak ama görüntülenmeden önce (Form.OnShow olayında) formun koordinatlarını kodla hesaplayıp ayarlamak gerekebilir. Genelde poScreenCenter - poMainFormCenter ayarları ihtiyacı karşılar.

Süper, yeni bir bilgi daha edindim oleeey.

Tongue Tongue Tongue