Delphi Can

Orjinalini görmek için tıklayınız: [ÇÖZÜLDÜ] Android Sürüm Sorunu ?
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sayfalar: 1 2
(12-04-2019, Saat: 13:47)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
(12-04-2019, Saat: 13:23)Mr.Developer Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Eğer dediğiniz durum erişim iznini kod ile almak ve alınmadığında tekrarlatmak ise onu yapıyorum hocam.
ama dediğiniz durum manifest dosyasında manuel eklemeler yapmaksa onu bilemiyorum. biraz daha açar mısınız ?

Merhaba,
Android API 26 ile gelen kullanıcı kontrollü izinlerde, kullanıcı tarafından o uygulamaya daha önce verilmiş bir izin var ise çalışma anında tekrar izin isteme gereği olmaz. 
Bir çok uygulama, daha sonradan kapılan bir erişim izni olup olmadığını teyid etmek için bu yöntemi kullanır. 
Yani Android 8 veya 9 için telefon ayarlarından uygulamayı seçin ve kullanmak istediğiniz özellik için doğrudan izin verin. 
Daha sonra izin kontrolü yapmadan uygulamanızı test edin.
Halen aynı sorunu yaşıyorsanız, bu durum izinlerle ilgili bir sorun olmadığının göstergesidir.

Merhaba Hocam,

Dediğinizi daha önce yapmıştım ve sonuç yine aynı idi.
Sorunu bulmak için bir kaç şey daha deneyeceğim sonrasında buraya belirtirim tekrardan.
Uzun süredir uğraşmamıştım güncelleme getirene kadar kalsın öyle diyip ;

şimdi fark ettim SQLite bağlantısını kestiğimde açılıyor ve bağlantıyı buton vasıtası ile açmaya çalıştığım da;

"Cannot load client library ; libsqlite.so"

Uyarısı/Hatası alıyorum.
bunu sanırım otomatik oluşturması gerekiyormuş ama öyle bir durum da olmuyor.
bunu nasıl halledebilirim ?
Hocam, uygulama içinde kullandığın componentlerle ilgili olabilir.
Mesela dbgrid vb componentler varsa onları kaldırıp tekrar dener misin?
tek tek kaldırıp çalıştırmayı dene.
(20-04-2019, Saat: 10:38)Mr.Developer Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Uzun süredir uğraşmamıştım güncelleme getirene kadar kalsın öyle diyip ;

şimdi fark ettim SQLite bağlantısını kestiğimde açılıyor ve bağlantıyı buton vasıtası ile açmaya çalıştığım da;

"Cannot load client library ; libsqlite.so"

Uyarısı/Hatası alıyorum.
bunu sanırım otomatik oluşturması gerekiyormuş ama öyle bir durum da olmuyor.
bunu nasıl halledebilirim ?

Kullandığınız IDE sürümü ve hedef android cihazınızın işlemcisi ile ilgili bir şey gibi gözüküyor. ARM işlemciler için Deployment kısmında X86 olan lib*so dosyalarının tikini kaldırıp dener misiniz?
(24-04-2019, Saat: 00:22)gonulali Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Hocam, uygulama içinde kullandığın componentlerle ilgili olabilir.
Mesela dbgrid vb componentler varsa onları kaldırıp tekrar dener misin?
tek tek kaldırıp çalıştırmayı dene.

Hocam unidac harici başka component kullanmadım ve sorun := 
unidac'dan kaynaklı Firedac ile test ettim sorunsuz bağlantı sağlıyor ama unidac ile bağlanmaya çalışırken siyah ekranda kalıyor ya da   := 'LibSQLite.so' uyarısı/hatası veriyor.
firedac'a çevirmek biraz uğraştırıcı olacağı için üşendim bekliyor şuanda proje  Shy

ve bana çok anlamsız geldi unidac'da böyle bir durumun olması. 

(24-04-2019, Saat: 09:32)Abdullah ILGAZ Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
(20-04-2019, Saat: 10:38)Mr.Developer Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Uzun süredir uğraşmamıştım güncelleme getirene kadar kalsın öyle diyip ;

şimdi fark ettim SQLite bağlantısını kestiğimde açılıyor ve bağlantıyı buton vasıtası ile açmaya çalıştığım da;

"Cannot load client library ; libsqlite.so"

Uyarısı/Hatası alıyorum.
bunu sanırım otomatik oluşturması gerekiyormuş ama öyle bir durum da olmuyor.
bunu nasıl halledebilirim ?

Kullandığınız IDE sürümü ve hedef android cihazınızın işlemcisi ile ilgili bir şey gibi gözüküyor. ARM işlemciler için Deployment kısmında X86 olan lib*so dosyalarının tikini kaldırıp dener misiniz?

Dediğiniz gibi test ettim hocam ama sonuç nafile.

3 adet .so vardı ;

android\release
$(BDS)\lib\android\release\mips
$(BDS)\lib\android\release\armeabi

dosya yollarında.
"Android\release" harici diğer ikisini önce tek tek sonra ikisi olmak üzere seçimi kaldırdım ama nafile.
ÇÖZÜLDÜ :=

Uniconnection'un DataTypeMap kısmından :=

Connect mode := cmReadWrite ve  Direct := True yaptıktan sonra android 9.0 da çalıştırmayı başardım.
8.0 ve 8.1 de henüz test edemedim ama onlarda da çalışacaktır.

Yardım ve ilginiz için teşekkür ederim sizlere.
Sayfalar: 1 2