Delphi Can

Orjinalini görmek için tıklayınız: Delphi Vs .Net
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Nette gezerken gözüme çarpan bir yazı oldu sizlerle paylaşmak istedim.

Söz konusu yazı;

A:Microsoft veya başka şirketlerin neler yapacağını bilemeyiz. Embarcadero da bu dediğinizi yapabilir, Microsoft da, Oracle da. Teknolojilerin geleceği ne olur bilemeyiz. O yüzden bir yazılımcı sürekli kendini güncel tutmalıdır, yeniliklere açık olmalıdır.

B:Yazılım piyasasında yeterince uzun kalan benim gibi dinazorlar, Microsoft'un neler yapabileceğini ve yaptığını az çok bilir sevgili arkadaşım. 1998 yılında Windows 98 işletim sisteminin içine Delphi ile geliştirilen uygulamaların daha ağır çalışmasını sağlayan bir kod gömdüğü için mahkemelik olan ve mahkemeyi kaybeden bir firmadan bahsediyoruz. Ayrıca seneler boyunca, aynı teknolojiyi boyayıp farklı teknoloji diye lanse eden; bir framework oluşturup, kullanıcıları buna alıştıktan sonra hemen başka bir şey çıkartan, bir API'yi seneler sonra depreceted yapan ya da daha kötüsü tamamen silen bir firmadan bahsediyoruz.

Bunların hepsine benim gibi dinazor arkadaşlarım şahit olmuşlardır. Oysa Borland her daim programcılarının sevgilisi olmuştur. Bunu da uzun zaman Delphi kullanan arkadaşlarım bilirler. Microsoft'un ahlak kurallarına mugayyir tekel anlayışına daha fazla direnememiştir sadece.

Microsoft, programcılarının aklını karıştıracak teknolojileri sistematik bir şekilde hayata geçirir. Aksi durumda, binlerce liralık sertifika eğitimlerini nasıl satabilirdi ? Aksi durumda kendisine rakip ürünler geliştirebilecek programcıları nasıl durdurabilirdi ? Lego programcılığının kolaylığına alışan programcıların düşük seviye dillere yol almasının bir hayal olduğunu bilen Microsoft kendisine karşı rakipleri de bir bir elemiş oluyor. Microsoft her zaman kafası karışık ve az bilen programcıları sever. Sizler de onlardan birisi olmak istiyor iseniz, küresel oyunun bir piyonu olmayı şimdiden kabul etmişsiniz demektir.

Hayatta her şey tesadüf değildir.

Freeman35 adlı kullanıcının yazısına benziyor Smile
(31-03-2017, Saat: 23:41)sadettinpolat Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Freeman35 adlı kullanıcının yazısına benziyor Smile


Hacking forumlarından birisinde Zeref adında bir kullanıcı paylaşmıştı.Smile
Borland firmasının Microsoft hissedarı oldu ve sonrasında dağıldı diye biliyorum.. Net bulaştı çöküş başladı.
Delphi candır. Onu hiç bir dile değişmem.
çok iyi dotnet bilirseniz microsofta çok iyi bir müşteri olmuş olursunuz sonuçta yazacağınız iyi uygulamalar için sqlserver satın alacaksınız yada aldırtacaksınız sunucu işletim sistemi alacaksınız yada aldırtacaksınız ve gerçekten lego yapacaksınız.
ama bir c,c++,pascal gibi dillerle teknoloji üretebilirsiniz. microsofta şöyle bir durum var size yeni bir teknoloji üretik alın kullanın der aslında bakarsanız o teknoloji çoktan beri var kendileri kendilerine uygun bir şey çıkarmış yeni diye lanse etmiştir. çok iyi bir pazarlama firmasıdır o başka.
Evet kimimben de belirtmiş; net'te nereden buldunuz bilmiyorum ama bu forumda konuşulan konular bunlar Big Grin
http://www.delphican.com/delphi-ve-linux.html?pid=4310
(01-04-2017, Saat: 12:13)SimaWB Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Evet kimimben de belirtmiş; net'te nereden buldunuz bilmiyorum ama bu forumda konuşulan konular bunlar Big Grin
http://www.delphican.com/delphi-ve-linux.html?pid=4310

Bu açtığım konu gerçekten tesadüf olmuş Big Grin
Yazdıklarım hack forumlarında paylaşılıyor demek Smile

Güzel, onlar Lego programcılığını sevmeyen arkadaşlar zaten. Kimseye zarar vermeyen beyaz şapkalı hacker olmaları ve vatanlarına,milletlerine faydalı olmaları dileği ile hepsine başarılar diliyorum.