Delphi Can

Orjinalini görmek için tıklayınız: Win8 rapor alma sorunu
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sayfalar: 1 2
Merhaba arkadaşlar,
Bu gün başıma gelen bir olayı danışayım istedim sizelere. Dün bir firmaya program kurdum, win8 işletim sistemi var, yazıcı olarakta argox barkod yazıcısı var. Daha önce win8 e hiç kurulum yapmamıştım. Win xp,7,10 da program düzgün çalışıyor daha doğrusu raporlar düzgün çalışıyor fakat dün kurduğum programdan bu sabah rapor almak isteyince "it does not contain a suspended statement" diye diye bir hata verip program çalışmayı durdurdu diyor ve kapanıyor. Alınan raporda normalde 3 kayıt var, bunları dökmesi gerek sadece, rpor al butonuna basınca freereport sayfa saymaya başlıyor ve 18k gibi rakamda hata veriyor, oysa sadece 3 kayıt göstermesi gerekli yani tek sayfa.

bu tip bir hata ile karşılaşan arkadaşlar varmıdır? çözümü nedir bilen varmıdır?

Bu arada az önce başka bir rapor denedim onda ise direk sayıp programı kapatıyor. Fakat bir başkası sorunsuz çalışıyor.
Merhaba,
yazıcı olarak pdf tarzı bir sanal yazıcı kurup raporu oraya yönlendirmeyi denedin mi,
sorun win8 mi yoksa argox yazıcı mı anlamak için
Firebird 2.5 'mi kullanıyorsunuz ? Ve veritabanından kayıtları çektiğiniz yer bir Stored Procedure mü ?
Bilgi için soruyorum.
Farklı yazıcı tanıtarak denemedim akşam deniycem inşallah, firebird 2.1 kullanıyorum, stored proc. tan çekmiyor verileri, direk ibquery ile bağlantı sağlıyorum. Sorun win8 den kaynaklı gibi geliyor bana, zira ben win7 ve win 10 da kullanıyorum zaten programı bir sorun yok. Fakat bazı raporlar stored proc. tan çekiyor ve onlarda hiçbir hata vermeden dire sorun oluştu kapatılacak diyor.
Ben aynı sorunu Firebird 2.5 kullandığımız ve Stored Procedure'den veri çektiğimiz bir yerde yaşamıştım. Firebird'ün bug'ıymış. Son güncellemesini kurunca düzelmişti. Sizin sorununuz da aynısı sandım ama diğer işletim sistemlerinde sorunsuz çalışıyor da Windows 8'de aynı sorunu yapıyorsa başka bir sıkıntıya benziyor.
Cevabı bulduğunuzda bizimle de paylaşırsanız seviniriz Smile
Kolay gelsin.
özel bir kağıt boyutu verilmişmi default yazıcı ne tanımlı bunları kontrol edin bence birde raporda bağlı olan bir tablonun autoinc alanın onchange ine bir şey yazmışsanız başka bir şeyleri tetikliyor olabilir ama sadece o bilgisayarda dediğinize göre yazıcılarda bir değişiklik var büyük ihtimalle.
ek bilgi VMware Workstation programı ile sanal işletim sistemleri kurup programınızı test edebilirsiniz.
Birçok bilgisayara zaten kurulum yaptığım ve çalıştığı için test etme gereği duymamıştım hiç. win8 ilk kez denk geldi sanırım ama sorun işletim sistemi mi yazıcı tanımımı anlamadım. firmanın diğer bir şubesinde de sadece argox barkod yazıcısı var ve orda sorunsuz çalışıyor fakat işletim sistemleri win7. Aslında garip olan şu, fatura raporu alıyorum sadece 3 kayıt var yazdır dediğimde önizlemeden önce sayfa sayısını sayıyor, sayfa sayısı 18.000 civarı olunca hata verip kapanıyor oysaki sadece 3 kayıt var ve ibquery ile select tarih,faturano,tutar,iskonto,kdvsiz,kdv,kdvli şeklinde toplam 6 alan alıyorum sorguda.
Linkte etkilelenen Firebird versiyonları ve çözülmüş versiyonlar var, Firebird 2.1.4 ile deneme şansınız var mı Smile 

http://tracker.firebirdsql.org/browse/CORE-3003

Affects Version/s:
2.1.0, 2.1.1, 2.1.2, 2.5 Beta 1, 2.5 Beta 2, 2.1.3, 3.0 Initial, 2.5 RC1, 2.5 RC2
Fix Version/s:
2.5 RC32.1.43.0 Alpha 1
Ben 2.1.1 kuruyordum, 2.1.4 ü akşam kurup denerim bakalım.
(09-05-2017, Saat: 16:16)esistem Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Ben 2.1.1 kuruyordum, 2.1.4 ü akşam kurup denerim bakalım.

Doğrudan 2.1.7 kurun, bu serinin en son sürümü o zaten. Yukarıda da bahsettiğim gibi, sorununuzun kaynağı Firebird olabilir. Ben de yaşamıştım.
Kolay gelsin.
Sayfalar: 1 2