Delphi Can
MySQL Replication İşlemi - Baskı Önizleme

+- Delphi Can (http://www.delphican.com)
+-- Forum: Veri Tabanı (http://www.delphican.com/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: MySQL (http://www.delphican.com/forumdisplay.php?fid=14)
+--- Konu Başlığı: MySQL Replication İşlemi (/showthread.php?tid=1012)

Sayfalar: 1 2


MySQL Replication İşlemi - yhackup - 25-05-2017

Merhabalar Bu konu hakkında tecrübesi olan var mıdır ?


MySQL Replication İşlemi - meko - 25-05-2017

Merhaba,
2-3 yıl önce bir projede kullanabilir miyim diye uğraşmıştım.
fakat projede 2'den fazla db olduğu için devam etmedim.
Projenizde kaç db var.

aşağıdaki link başlangıç için iyi sayılır.

Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.


MySQL Replication İşlemi - yhackup - 25-05-2017

Sorumu yanlış sormuş olabilirim.
İki mysql farklı konumlarda, farklı sunucularda sadece A sunucusuna veri eklendiği zaman B sunucusuna da o kaydı ekleyecek.

Basit bir tablo 4 fieldden ibaret.


MySQL Replication İşlemi - meko - 25-05-2017

tek yönlü replication olacak gibi, master to slave şekli işini görür.
her iki sunucuda, ini dosyalarında, mysql stop/start, yetkiniz var mı?
önerim denemeleri sanal pc üzerinde yapmanız.


MySQL Replication İşlemi - yhackup - 25-05-2017

(25-05-2017, Saat: 20:42)meko Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.tek yönlü replication olacak gibi, master to slave şekli işini görür.
her iki sunucuda, ini dosyalarında, mysql stop/start, yetkiniz var mı?
önerim denemeleri sanal pc üzerinde yapmanız.

İki sunucu birbiri aralarında yetki sınırlaması yok.
Sanalda deneme şansım yok, aklıma bir hizmet yazıp sürekli DB yi dinlemem ve yeni kaydı yakalamak geliyor


MySQL Replication İşlemi - meko - 25-05-2017

Sanalda deneme şansım yok derken biraz açar mısınız?


MySQL Replication İşlemi - yhackup - 25-05-2017

(25-05-2017, Saat: 20:50)meko Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Sanalda deneme şansım yok derken biraz açar mısınız?

Ben yanlış anladım sizi pardon.

Peki,
A sunucusu asıl sunucu,
B sunucusu yedek sunucu,

İni ayarlarını B sunucusuna yapıp, veri çekmesi mümkün mü ?
Yoksa ayarları, A sunucusuna yapıp veriyi B ye kopyalatmak mı gerekiyor


MySQL Replication İşlemi - meko - 25-05-2017

her iki sunucuda ini değişikliği yapmanız lazım
master ve slave sunuculardaki ini ayarları farklıdır.
önerim, paylaştığım linkteki bilgileri sanal pc'de uygulamalı olarak denemeniz ve sonuçları burda paylaşırsanız yol gösterebiliriz.


MySQL Replication İşlemi - yhackup - 25-05-2017

(25-05-2017, Saat: 21:02)meko Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.her iki sunucuda ini değişikliği yapmanız lazım
master ve slave sunuculardaki ini ayarları farklıdır.
önerim, paylaştığım linkteki bilgileri sanal pc'de uygulamalı olarak denemeniz ve sonuçları burda paylaşırsanız yol gösterebiliriz.

Anladım.
Peki sizin tecrübelerinize göre,bu işlem performansı kötü etkiliyor mu?


MySQL Replication İşlemi - meko - 25-05-2017

sunucuların yük ve internet bağlantı kalitesine bağlı,
mysql replikasyon, mysql log dosyalarından yapılıyor, loga ne kadar çok bilgi yazılırsa performans o kadar düşer düşebilir.
bilmeniz gereken bir konu var, replikasyonlarda id çakışması olmaması için
yapılan ini değişikliği ile mysql sunucularındaki auto increment değerleri değiştiriliyor.
yani bir sunucuda id'ler 1,3,5,7 ... gibi olurken diğer sunucuda 2,4,6,8 gibi olur