Delphi Can
Access 2016 - Baskı Önizleme

+- Delphi Can (http://www.delphican.com)
+-- Forum: Delphi (http://www.delphican.com/forum-delphi)
+--- Forum: Genel Programlama (http://www.delphican.com/forum-genel-programlama)
+--- Konu Başlığı: Access 2016 (/access-2016.html)

Sayfalar: 1 2 3


Access 2016 - BY-HAYALET - 13-02-2018

iyi akşamlar,

yaptığım bir programda, Access 2016 ile oluşturduğum veri tabanını kullandım. aklıma takılan soru şu ; Access sürümleri arasında fark olur mu? yani başka bir pc'de Access 2013 yada farklı sürüm varsa yinede program çalışır mı ?


acces 2016 - adelphiforumz - 13-02-2018

Bağlantı kurduğunuz nesme ve ConnectionString Parametrelerine gör değişiklik gösterebilir


Cvp: acces 2016 - BY-HAYALET - 13-02-2018

(13-02-2018, Saat: 19:25)adelphiforumz Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Giriş yap veya Üye OlBağlantı kurduğunuz nesme ve ConnectionString Parametrelerine gör değişiklik gösterebilir

biraz daha ayrıntılı anlatabılırmısınız


Access 2016 - adelphiforumz - 13-02-2018

Şuanda delphi yok karşımda hatırladığım kadarı ile fikir vermesi için yazıyorum
Eğer bağlantınızda Provider=Microsoft.ACE.OLEDB.12.0 şeklinde kullanırsanız 2016 kullanabilirsiniz
Fakat JetOle kullanırsanız bildiğim kadarı ile 2007'ye kadar kullanabiliyorsunuz.
bunlara dikkat etmenizde fayda var

Ayrıca çok mecbur değil iseniz sql express kullanın derim


Cvp: Access 2016 - BY-HAYALET - 13-02-2018

(13-02-2018, Saat: 19:55)adelphiforumz Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Giriş yap veya Üye OlŞuanda delphi yok karşımda hatırladığım kadarı ile fikir vermesi için yazıyorum
Eğer bağlantınızda Provider=Microsoft.ACE.OLEDB.12.0 şeklinde kullanırsanız 2016 kullanabilirsiniz
Fakat JetOle kullanırsanız bildiğim kadarı ile 2007'ye kadar kullanabiliyorsunuz.
bunlara dikkat etmenizde fayda var

Ayrıca çok mecbur değil iseniz sql express kullanın derim

ben JetOle kullanmıştım. sanırım ondan kaynaklı  Dodgy


Access 2016 - sddk - 14-02-2018

ConnectionString'de geçilen parametreler yetmez; ya Access 2016 (ücretli) yada Access 2016 Runtime (ücretsiz) yüklü olması gerekir. Aksi halde yeni sürüm ile gelen özellikleri kullanamazsın. Access 2016 Runtime'ı aşağıdan ücretsiz indirebilirsin. Senin uygulamanın kullanıcılarının da indirip yüklemesi gerekir. Redistributable paketi var ise sen kendi installer'ın ile dağıtabilirsin veya arka planda silent install yapabilirsin.

Linkleri Görebilmeniz İçin Giriş yap veya Üye Ol


Cvp: Access 2016 - BY-HAYALET - 14-02-2018

(14-02-2018, Saat: 12:35)sddk Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Giriş yap veya Üye OlConnectionString'de geçilen parametreler yetmez; ya Access 2016 (ücretli) yada Access 2016 Runtime (ücretsiz) yüklü olması gerekir. Aksi halde yeni sürüm ile gelen özellikleri kullanamazsın. Access 2016 Runtime'ı aşağıdan ücretsiz indirebilirsin. Senin uygulamanın kullanıcılarının da indirip yüklemesi gerekir. Redistributable paketi var ise sen kendi installer'ın ile dağıtabilirsin veya  arka planda silent install yapabilirsin.

Linkleri Görebilmeniz İçin Giriş yap veya Üye Ol

peki office 2013 de boyle bır sıkıntı çıkar mı ? onu acces 2013 ile yapsam ?


Cvp: Access 2016 - hyperxman - 14-02-2018

Net bir cevap vermek gerekir ise;

Sürüm farki genelde sorun çıkartmaz. Access sürücüsü olduğu sürece...


Cvp: Access 2016 - BY-HAYALET - 14-02-2018

(14-02-2018, Saat: 15:55)hyperxman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Giriş yap veya Üye OlNet bir cevap vermek gerekir ise;

Sürüm farki genelde sorun çıkartmaz. Access sürücüsü olduğu sürece...

anladım hocam  Shy


Access 2016 - mcuyan - 16-02-2018

hocam nacizane önerim Firebird e geçin derim. Access mi kaldı Smile
(Geçenlerde bir müşterimde accss db de bi uygulamaya rastladım.. yaklaşık toplamda 300bin datada (farklı tablolarda bu datalar) basit bir sorgunun sonucunu 12sn de getirdiğini gördüm..)