Delphi Can
Dosya veya klasorlere en son erisim zamanını ogrenme - Baskı Önizleme

+- Delphi Can (http://www.delphican.com)
+-- Forum: Delphi (http://www.delphican.com/forum-delphi)
+--- Forum: Genel Programlama (http://www.delphican.com/forum-genel-programlama)
+--- Konu Başlığı: Dosya veya klasorlere en son erisim zamanını ogrenme (/dosya-veya-klasorlere-en-son-erisim-zamanini-ogrenme.html)

Sayfalar: 1 2


Dosya veya klasorlere en son erisim zamanını ogrenme - klavye - 12-03-2018

Merhabalar,
Belirlediğim klasor veya dosyada değisiklik oldugunda ekrandaki bir memo bilesenine degisen dosyalari yazdirabiliyorum. Yapmak istedigim dosyada degisiklik olmasa bile o dosya veya klasore erisim oldugunda da aynı sekilde memoya uyari seklinde yazdırmak.
Bunu windows apilerinden ogrenmek mumkunmudur(veya baska bir yontem). Değişiklik oldugunda  programı haberdar edecek bir mekanızma.
Teşekkürler.


Cvp: Dosya veya klasorlere en son erisim zamanını ogrenme - yhackup - 12-03-2018

Merhaba,

uses Winapi.Messages;

Burayı bir inceleyin.


Dosya veya klasorlere en son erisim zamanını ogrenme - klavye - 12-03-2018

Teşekkürler


Cvp: Dosya veya klasorlere en son erisim zamanını ogrenme - SimaWB - 12-03-2018

(12-03-2018, Saat: 11:50)klavye Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Giriş yap veya Üye OlMerhabalar,
Belirlediğim klasor veya dosyada değisiklik oldugunda ekrandaki bir memo bilesenine degisen dosyalari yazdirabiliyorum. Yapmak istedigim dosyada degisiklik olmasa bile o dosya veya klasore erisim oldugunda da aynı sekilde memoya uyari seklinde yazdırmak.
Bunu windows apilerinden ogrenmek mumkunmudur(veya baska bir yontem). Değişiklik oldugunda  programı haberdar edecek bir mekanızma.
Teşekkürler.

Değişiklik olduğunda nasıl haberdar oluyorsunuz? Belki o yöntem üzerinden ilerlersek daha hızlı çözüm üretebiliriz.


Dosya veya klasorlere en son erisim zamanını ogrenme - klavye - 12-03-2018

SimaWB bey,
ReadDirectoryChangesW Fonksiyonu ile silme, degistirme veya klasor icerisine yeni dosya olusturuldugunda ogrenilebiliyor.
Amacım belirledigim klasorun tum kontrolunun bende olması disaridan mudahale edilip edilmedigini anlamak(veya erisilip erisilmedigini)
Erisildigi anda da uyari penceresi ile haberdar olmak.


Dosya veya klasorlere en son erisim zamanını ogrenme - SimaWB - 12-03-2018

FILE_NOTIFY_CHANGE_ATTRIBUTES parametresi işinizi görmüyor mu? (Denemedim, sadece tahmin)


Dosya veya klasorlere en son erisim zamanını ogrenme - klavye - 12-03-2018

Denemistim onu ve klasor icerisindeki bir dosyayi acip kapattim. Ama bir erisim zamanı degisikligi algilamadi. Benden kaynakli bir sorun olabilir tabi. Tekrardan o parametrenin uzerinde calisayim.
Teşekkürler.


Cvp: Dosya veya klasorlere en son erisim zamanını ogrenme - SimaWB - 12-03-2018

(12-03-2018, Saat: 12:55)klavye Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Giriş yap veya Üye OlDenemistim onu ve klasor icerisindeki bir dosyayi acip kapattim. Ama bir erisim zamanı degisikligi algilamadi. Benden kaynakli bir sorun olabilir tabi. Tekrardan o parametrenin uzerinde calisayim.
Teşekkürler.

Haklısınız, dosyada değişiklik yapılmadığı zaman tetiklenmiyor. 

Linkleri Görebilmeniz İçin Giriş yap veya Üye Ol API'si işe yarayabilir belki. Denemek lazım.
Burada Delphi örneği mevcut:
Linkleri Görebilmeniz İçin Giriş yap veya Üye Ol


Dosya veya klasorlere en son erisim zamanını ogrenme - klavye - 12-03-2018

Çok Teşekkürler SimaWB. Deneyip sonucu yazarım.


Cvp: Dosya veya klasorlere en son erisim zamanını ogrenme - klavye - 14-03-2018

(12-03-2018, Saat: 13:00)SimaWB Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Giriş yap veya Üye Ol
(12-03-2018, Saat: 12:55)klavye Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Giriş yap veya Üye OlDenemistim onu ve klasor icerisindeki bir dosyayi acip kapattim. Ama bir erisim zamanı degisikligi algilamadi. Benden kaynakli bir sorun olabilir tabi. Tekrardan o parametrenin uzerinde calisayim.
Teşekkürler.

Haklısınız, dosyada değişiklik yapılmadığı zaman tetiklenmiyor. 

Linkleri Görebilmeniz İçin Giriş yap veya Üye Ol API'si işe yarayabilir belki. Denemek lazım.
Burada Delphi örneği mevcut:
Linkleri Görebilmeniz İçin Giriş yap veya Üye Ol

Linkteki bileşeni xe2 ye tanıtmaya çalıştığımda resimdeki hatayı alıyorum. 
kOaLjy.png