Delphi Can
FB Hata MEsajı - Baskı Önizleme

+- Delphi Can (http://www.delphican.com)
+-- Forum: Veri Tabanı (http://www.delphican.com/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: FireBird (http://www.delphican.com/forumdisplay.php?fid=13)
+--- Konu Başlığı: FB Hata MEsajı (/showthread.php?tid=2115)

Sayfalar: 1 2


FB Hata MEsajı - mcuyan - 31-03-2018

MErhaba Arkadaşlar
Aşağıdaki sorun neden kaynaklanıyor olaiblir?

Araştırdığım kadarıyla UDF filan bişeyler bahsetmiş ama net bişey bulamadım..

Connecting... Failed!
------------------------------------
can't format message 13:896 -- message file C:\Windows\firebird.msg not found.
invalid request BLR at offset 2801.
function GETUSERINFO is not defined.
module name or entrypoint could not be found.
 
Attempting to connect to services manager... Passed!
 
Disconnecting from database... Passed!


FB Hata MEsajı - esistem - 31-03-2018

firebird.msg dosyasını exe yada fdb dosyasının yanına kopyalayınca düzeliyordu bende bu olay. Sanırım dosyanın bozulmasından kaynaklanıyordu ama emin değilim.


FB Hata MEsajı - quake16 - 31-03-2018

Sistemde daha önceden interbase yüklediyseniz yada delphi kurarken interbase yüklemesi yaptıysanız firebird bu hatayı veriyor.
Bunu çözmek için çok uğraşmıştım fakat eğer interbase yükleyip kaldırdıysanız pc ye format atmaktan başka çözüm yolu bulamamıştım ben.


Cvp: FB Hata MEsajı - cinarbil - 31-03-2018

(31-03-2018, Saat: 16:52)quake16 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Giriş yap veya Üye OlSistemde daha önceden interbase yüklediyseniz yada delphi kurarken interbase yüklemesi yaptıysanız firebird bu hatayı veriyor.
Bunu çözmek için çok uğraşmıştım fakat eğer interbase yükleyip kaldırdıysanız pc ye format atmaktan başka çözüm yolu bulamamıştım ben.
ilk önce delphi interbase kurulursa
firebird kurulsa bile hata veriyor kurulmamış gibi görünüyor.
Veya değişik hatalar veriyor.

çözüm :  firebird kaldır.
c:\windows klasörü içerisinde gds arat gds32.dll sil
firebird tekrar yükle.


FB Hata MEsajı - mcuyan - 31-03-2018

interbase yüklü değil makinamda.. Sanırım versiyonlarla ilgili bir hata.. ama halen bulamadım..


FB Hata MEsajı - klavye - 01-04-2018

fbclient.dll dosyasının oldugu yere firebird.msg dosyasını atıp dener misiniz. Birde client-server seklinde kullanıyorsanız tum firebird surumlerinin aynı olmasini saglamalisınız.
Soylediginiz gibi genellikle Sistemde farkli firebird surumlerinin bulunmasından dolayi veriyor bu sorunu.(Firebird mesaj bildirimlerini bu dosyaya gore gosteriyor. Farkli surumlerde bu mesaj dosyalarinin icerigi farkli olabiliyor. Bundan dolayida serverdan gelen mesaji bu dosyanin icerisinde bulamayinca . firebird.msg dosyasi bulunamadi veya mesaj bulunamadi seklinde uyari veriyor.)


FB Hata MEsajı - mcuyan - 01-04-2018

Merhaba.
DB ye giremiyorken FB versiyonunu nasıl öğrenebiliriz? bu konuda bilgisi olan var mıdır?..

Stackowerflow da db de RDB tabloya select çekerek öğrenebilirsin demişler. Fakat daha DB ye bağlantı yapamıyorken nasıl öğreneceğiz ki? Smile


Cvp: FB Hata MEsajı - masteryoda - 01-04-2018

(01-04-2018, Saat: 11:46)mcuyan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Giriş yap veya Üye OlMerhaba.
DB ye giremiyorken FB versiyonunu nasıl öğrenebiliriz? bu konuda bilgisi olan var mıdır?..

Stackowerflow da db de RDB tabloya select çekerek öğrenebilirsin demişler. Fakat daha DB ye bağlantı yapamıyorken nasıl öğreneceğiz ki? Smile

tavsiyem test için sanal bir windows kurup birde orada test etmeniz
firebird dosya versiyonu için buraya Linkleri Görebilmeniz İçin Giriş yap veya Üye Ol bakabilirsiiniz.


Cvp: FB Hata MEsajı - esistem - 02-04-2018

(01-04-2018, Saat: 11:46)mcuyan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Giriş yap veya Üye OlMerhaba.
DB ye giremiyorken FB versiyonunu nasıl öğrenebiliriz? bu konuda bilgisi olan var mıdır?..

Stackowerflow da db de RDB tabloya select çekerek öğrenebilirsin demişler. Fakat daha DB ye bağlantı yapamıyorken nasıl öğreneceğiz ki? Smile

Hocam toplasan 5 versiyon yok, tek tek dene bence Smile


Cvp: FB Hata MEsajı - mcuyan - 02-04-2018

(01-04-2018, Saat: 13:11)masteryoda Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Giriş yap veya Üye Ol
(01-04-2018, Saat: 11:46)mcuyan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Giriş yap veya Üye OlMerhaba.
DB ye giremiyorken FB versiyonunu nasıl öğrenebiliriz? bu konuda bilgisi olan var mıdır?..

Stackowerflow da db de RDB tabloya select çekerek öğrenebilirsin demişler. Fakat daha DB ye bağlantı yapamıyorken nasıl öğreneceğiz ki? Smile

tavsiyem test için sanal bir windows kurup birde orada test etmeniz
firebird dosya versiyonu için buraya Linkleri Görebilmeniz İçin Giriş yap veya Üye Ol bakabilirsiiniz.

Elinize sağlık walla.. baya bi aramıştım.. Bu arada dosyanın uantısı FDB ama ODS versiyonu 11.2 yani Interbase 7.5 çıktı Smile

(02-04-2018, Saat: 08:45)esistem Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Giriş yap veya Üye Ol
(01-04-2018, Saat: 11:46)mcuyan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Giriş yap veya Üye OlMerhaba.
DB ye giremiyorken FB versiyonunu nasıl öğrenebiliriz? bu konuda bilgisi olan var mıdır?..

Stackowerflow da db de RDB tabloya select çekerek öğrenebilirsin demişler. Fakat daha DB ye bağlantı yapamıyorken nasıl öğreneceğiz ki? Smile

Hocam toplasan 5 versiyon yok, tek tek dene bence Smile


Hocam buna yaffii ve IB yi de ekleyince baya bi versiyonu çıkıyor.. Zaten sırf FB de 20 ye yakın versiyon var sanıımr Smile.. neyseki sorunu hallettik. Herkese çok teşekkürler..