Delphi Can
Chart1 kullanımı hakkında - Baskı Önizleme

+- Delphi Can (http://www.delphican.com)
+-- Forum: Delphi (http://www.delphican.com/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Forum: Genel Programlama (http://www.delphican.com/forumdisplay.php?fid=6)
+--- Konu Başlığı: Chart1 kullanımı hakkında (/showthread.php?tid=2498)



Chart1 kullanımı hakkında - cinarbil - 30-07-2018

chart1 de  aşağıdaki resimde yazı bölümünü ekteki komutla sıralayabiliyorum.
Ama bar ları sıralayamadım. komutla veya chart1 properties ile sıralama yaptırabilir miyim.
ürün toplamlarını nasıl alabilirim. (sql ile veritabanından çekebiliyorum)
hazır ekranda değerler varken onları alıp toplayabilir miyim.
panel ayarlı 17
yangın         4 gibi bunların toplamını almak istiyorum.


 
Series1.YValues.Order:=loAscending;
Series1.YValues.Sort;
Repaint;


[img]Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.[/img]


Cvp: Chart1 kullanımı hakkında - SimaWB - 31-07-2018

Series1.YValues.Total ile toplamı kalayca alabilirsiniz. Ama sıralama işlemini DataSource'tan yaptırmak gerek sanırım.


Cvp: Chart1 kullanımı hakkında - cinarbil - 31-07-2018

(31-07-2018, Saat: 11:20)SimaWB Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Series1.YValues.Total ile toplamı kalayca alabilirsiniz. Ama sıralama işlemini DataSource'tan yaptırmak gerek sanırım.

Allah razı olsun. sıralamayı sql tarafında yaptırdım.
Toplamı da sizin önerinizle hallettim işlem tamam .

 
data_form.kapi_toplam_sorgu.sql.Add('SELECT S_KAPI_MODEL, Sum(S_ToplamSag+S_ToplamSol) as toplam FROM Siparis GROUP BY S_KAPI_MODEL order by toplam ');
Toplam_kapi.Caption := floattostr(Series1.YValues.Total);