Delphi Can
Listview nesnesi ile birden fazla alan oluşturma - Baskı Önizleme

+- Delphi Can (http://www.delphican.com)
+-- Forum: Delphi (http://www.delphican.com/forum-delphi)
+--- Forum: Mobil Platform - FireMonkey (FMX) (http://www.delphican.com/forum-mobil-platform-firemonkey-fmx)
+--- Konu Başlığı: Listview nesnesi ile birden fazla alan oluşturma (/listview-nesnesi-ile-birden-fazla-alan-olusturma.html)

Sayfalar: 1 2


Listview nesnesi ile birden fazla alan oluşturma - Fesih ARSLAN - 24-07-2016

Merhaba;
1- Forma 1 adet ListView yerleştirin.
2- Structure penceresinden ListView > ItemAppearance > Item'ı seçin.
3- Object Inspector'dan Appearance özelliğinden DynamicAppearance 'ı seçin.

ftfssk.jpg

4- Yine ListView > ItemAppearance > Item seçili iken, Object Inspector'dan Add new... penceresini açın.

99kr5z.jpg

5- Açılan pencerede Text, Image, Accessory, TextButton ve GlyphButton nesnelerinden herhangi birini seçerek ListView Item'a yerleşmesini sağlayabilirsiniz.

Örnek:
20ho9rs.jpg

Eklediğiniz MultiDetail Item'ları tasarlamak için;
ListView üzerinde sağ tuşa basın ve açılan menüden Toggle DesignMode menü elemanını seçin.

2l8w103.jpg

İster Structure penceresinden isterseniz doğrudan ListView üzerinden bir Item elemanı seçerek Object Inspector'dan pozisyon, boyut, font ve diğer bir çok özelliğini düzenleyebilirsiniz.

Örnek:
121qumq.jpg


Listview nesnesi ile birden fazla alan oluşturma - engerex - 18-09-2016

Merhaba,
2 sorum olacak. Listeyi yatay kullanmak mümkün mü? Listede olmayan TPath eklenebilir mi?


Cvp: Listview nesnesi ile birden fazla alan oluşturma - Fesih ARSLAN - 19-09-2016

(18-09-2016, Saat: 14:43)engerex Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Giriş yap veya Üye OlMerhaba,
2 sorum olacak. Listeyi yatay kullanmak mümkün mü? Listede olmayan TPath eklenebilir mi?

Merhaba,
ListView veya herhangi bir FireMonkey UI nesnesi yatay veya dikey ekranlarda otomatik olarak yeniden konumlandırılır. Yani yatay veya dikey pozisyona otomatik olarak geçer.
Aslında yatay veya dikey konum tamamen mobil işletim sisteminin bir çekirdek işlemidir. Mobil işletim sistemi üzerindeki fiziksel sensör (Orientation sensor )'ün değerlerine (x,y,z ) göre kullanıcı arayüzünü doğrudan yatay veya dikey olarak konumlandırır. Doğal olarak tüm nesneler yatay veya dikey konumlanmış olur.

TPath'ten kastınızı tam olarak anlayamadım. Bu sorunuzu biraz detaylandırabilir misiniz?


Listview nesnesi ile birden fazla alan oluşturma - engerex - 19-09-2016

Bahsettiğim masaüstü windows uygulaması için. Yataydan kastım listenin yatay hareket edecek şekilde kullanılması. İnternetten örnek görüntü :
clip_image002.jpg


TPath bileşeni : Linkleri Görebilmeniz İçin Giriş yap veya Üye Ol


Cvp: Listview nesnesi ile birden fazla alan oluşturma - Fesih ARSLAN - 19-09-2016

Merhaba,
Aynı işlemi HorzScrollBox ile tasarım anında veya çalışma anında dinamik olarak yapabilirsiniz. 
HorzScrollBox içerisinde Path nesnesini de doğrudan kullanabilirsiniz.

Aşağıdaki resimde HorzScrollBox ile oluşturduğum benzer bir yapının ekran görüntüsü yer almaktadır.

6ylapl.jpg


Listview nesnesi ile birden fazla alan oluşturma - engerex - 15-03-2017

(19-09-2016, Saat: 12:29)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Giriş yap veya Üye OlMerhaba,
Aynı işlemi HorzScrollBox ile tasarım anında veya çalışma anında dinamik olarak yapabilirsiniz. 
HorzScrollBox içerisinde Path nesnesini de doğrudan kullanabilirsiniz.

Aşağıdaki resimde HorzScrollBox ile oluşturduğum benzer bir yapının ekran görüntüsü yer almaktadır.

6ylapl.jpg

HorzScrollBox değilde ScrollBox olursa daha kullanışlı olmaz mı? Yatay/Dikey ve yatayda/dikeyde 1 den fazla sıra oluşturulabilir mi?


Listview nesnesi ile birden fazla alan oluşturma - pro_imaj - 10-09-2017

Merhaba;

Fesih Hocam
Çok güzel bir çalışma olmuş elinize sağlık.

Oluşturduğumuz herhangi bir item değerine ListView1ItemClick olayında nasıl erişebiliriz.

Teşekkürler.


Listview nesnesi ile birden fazla alan oluşturma - pro_imaj - 10-09-2017

Tekrar Merhaba;
Aşağıdaki şekilde ilgili item değerine ulaşılabiliyor.

TListItemText(AItem.Objects.FindDrawable('Text3')).Text;

İyi çalışmalar.


Cvp: Listview nesnesi ile birden fazla alan oluşturma - Fesih ARSLAN - 11-09-2017

(10-09-2017, Saat: 21:32)pro_imaj Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Giriş yap veya Üye OlTekrar Merhaba;
Aşağıdaki şekilde ilgili item değerine ulaşılabiliyor.

TListItemText(AItem.Objects.FindDrawable('Text3')).Text;

İyi çalışmalar.

Merhaba,
ListView Text elemanına bir değer atamak için;
AItem.Data['Text3'] := 'Deneme';

ListView elemanının Text değerini okumak için;
strLvTextDegeri := AItem.Data['Text3'] ;

yöntemini de kullanabilirsiniz.


Listview nesnesi ile birden fazla alan oluşturma - pro_imaj - 11-09-2017

Teşekkürler hocam, sizin yöntem daha kolaymış.