Delphi Can
Router Marka Model Öğrenme - Baskı Önizleme

+- Delphi Can (http://www.delphican.com)
+-- Forum: Delphi (http://www.delphican.com/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Forum: Genel Programlama (http://www.delphican.com/forumdisplay.php?fid=6)
+--- Konu Başlığı: Router Marka Model Öğrenme (/showthread.php?tid=298)



Router Marka Model Öğrenme - masteryoda - 17-10-2016

Merhaba arkadaşlar, delphi ile bağlı bulunduğumuz network deki router cihazın marka/model bilgilerini öğrenebilirmiyiz?


Router Marka Model Öğrenme - SimaWB - 17-10-2016

Kullandığınız router'a göre değişir. Router'lara bağlanma/yönetme ile ilgili bir standart olmadığını için router'ın marka/modeline göre çözüm üretilmeli. Telnet, SSH vs. ile bağlanıp eğer cihazın bu bilgileri veren bir komutu varsa çalıştırılabilir.


Cvp: Router Marka Model Öğrenme - masteryoda - 17-10-2016

(17-10-2016, Saat: 09:19)SimaWB Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Kullandığınız router'a göre değişir. Router'lara bağlanma/yönetme ile ilgili bir standart olmadığını için router'ın marka/modeline göre çözüm üretilmeli. Telnet, SSH vs. ile bağlanıp eğer cihazın bu bilgileri veren bir komutu varsa çalıştırılabilir.

Örnek vermek gerekirse masaüstünden Ağ tıkladığımda bana gelen görüntü (Win10)
2016_10_17_11_41_01.png
buraya ulaşıp buradaki listeyi almanın bir yolu varmıdır.
jdownloader programı modem internet bağlantısını kesip yeniden bağlanmak için her modem için daha önceden yazılmış script çalıştırabiliyordu.
örnek script
[[[HSRC]]]
[[[STEP]]]
[[[REQUEST]]]
POST /cgi-bin/login HTTP/1.1
Host: %%%routerip%%%
Connection: keep-alive
Referer: http://%%%routerip%%%/loginmain.html

redirect=&self=&user=%%%username%%%&password=%%%pass%%%&gonder=TAMAM
[[[/REQUEST]]]
[[[/STEP]]]

[[[STEP]]]
[[[REQUEST]]]
POST /cgi-bin/webapp HTTP/1.1
Host: %%%routerip%%%
Referer: http://%%%routerip%%%/internet/settings_dsl.html?wan_id=wan-1
<xmlrequest version="1.0.1">
<command inst="pppox-0"><key>apply</key><value/></command>
</xmlrequest>
[[[/REQUEST]]]
[[[/STEP]]]

[[[/HSRC]]]
jdownloader bu işi nasıl yapıyor bir inceleyeyim.


Cvp: Router Marka Model Öğrenme - edo - 17-10-2016

(17-10-2016, Saat: 11:53)masteryoda Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
(17-10-2016, Saat: 09:19)SimaWB Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Kullandığınız router'a göre değişir. Router'lara bağlanma/yönetme ile ilgili bir standart olmadığını için router'ın marka/modeline göre çözüm üretilmeli. Telnet, SSH vs. ile bağlanıp eğer cihazın bu bilgileri veren bir komutu varsa çalıştırılabilir.

Örnek vermek gerekirse masaüstünden Ağ tıkladığımda bana gelen görüntü (Win10)
2016_10_17_11_41_01.png
buraya ulaşıp buradaki listeyi almanın bir yolu varmıdır.
jdownloader programı modem internet bağlantısını kesip yeniden bağlanmak için her modem için daha önceden yazılmış script çalıştırabiliyordu.
örnek script
[[[HSRC]]]
[[[STEP]]]
[[[REQUEST]]]
POST /cgi-bin/login HTTP/1.1
Host: %%%routerip%%%
Connection: keep-alive
Referer: http://%%%routerip%%%/loginmain.html

redirect=&self=&user=%%%username%%%&password=%%%pass%%%&gonder=TAMAM
[[[/REQUEST]]]
[[[/STEP]]]

[[[STEP]]]
[[[REQUEST]]]
POST /cgi-bin/webapp HTTP/1.1
Host: %%%routerip%%%
Referer: http://%%%routerip%%%/internet/settings_dsl.html?wan_id=wan-1
<xmlrequest version="1.0.1">
<command inst="pppox-0"><key>apply</key><value/></command>
</xmlrequest>
[[[/REQUEST]]]
[[[/STEP]]]

[[[/HSRC]]]
jdownloader bu işi nasıl yapıyor bir inceleyeyim.

JDownload'ı çok önceden kullanmıştımi hatırladığım kadarıyla tanımlı modemler için hazır scriptler vardı eğer tanımlı scriptler yok ise de benzer scriptleri cihazınıza göre uyarlayarak kullanabiliyordunuz. Yani net bir çözüm olmadığı için tanımsız modemler için -ki bu liste eminim baya kabarıktır- böyle bir seçenek vardı.


Router Marka Model Öğrenme - masteryoda - 17-10-2016

Eklediğim scriptide jdownloader dan aldım bu aşamada masaüstünde ki ağ simgesine tıklandığında ki listeyi almaya çalışacağım. daha sonra ki amacım modemden port yönlendirmesi yapabilmek.


Cvp: Router Marka Model Öğrenme - edo - 18-10-2016

(17-10-2016, Saat: 14:12)masteryoda Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Eklediğim scriptide jdownloader dan aldım bu aşamada masaüstünde ki ağ simgesine tıklandığında ki listeyi almaya çalışacağım. daha sonra ki amacım modemden port yönlendirmesi yapabilmek.

JDownloader muhtemelen bu scripti kendine göre yeniden yorumlayıp nihai bir script oluşturuyor. Ayrıca port yönlendirmesi işi daha karmaşık olacaktır, kolay gelsin diyeyim şimdiden  Smile


Router Marka Model Öğrenme - engerex - 18-10-2016

SimaWB dediği gibi Telnet, SSH ile olabilir. Gördüğüm : servis sağlayıcı modemlerde kullanıcı adının sonundaki @ttnet değişmiyor. İşte bu yöntemlerle değiştiriyorlar.

Eğer hedefte tek bir router varsa arkaplanda bir web sayfası yönetilerek olabilir.


Cvp: Router Marka Model Öğrenme - masteryoda - 18-10-2016

(18-10-2016, Saat: 08:55)edo Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
(17-10-2016, Saat: 14:12)masteryoda Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Eklediğim scriptide jdownloader dan aldım bu aşamada masaüstünde ki ağ simgesine tıklandığında ki listeyi almaya çalışacağım. daha sonra ki amacım modemden port yönlendirmesi yapabilmek.

JDownloader muhtemelen bu scripti kendine göre yeniden yorumlayıp nihai bir script oluşturuyor. Ayrıca port yönlendirmesi işi daha karmaşık olacaktır, kolay gelsin diyeyim şimdiden  Smile

benimde anladığım kadarıyla selenium webdriver gibi birşeyle arka planda yapıyor. tek bir modem olarak düşünürsek bir webbrowser içinde kullanıcı adı giriş bilgileri ile giriş yapıp mous klavye ile yapar gibi yapılabilir. telnet ssh gibi yöntemlerle bir ara tplink modemlere saldırı gerçekleştirilmişti modemlerde dns değişikliği yapmışlardı tarayıcıların anasayfaları direkt girdiği sayfalar v.s hep reklamla doluydu bilgisayara format atsalarda bir işe yaramıyordu tabi.


Router Marka Model Öğrenme - engerex - 24-10-2016

Merhaba
Tp-link sitesinde bir ürünü incelediğimizde modemi şu yöntemlerle yönetebileceğimiz belirtilmiş.

Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.

Alıntı:Yönetim
Web Tabanlı Yapılandırma(HTTP),
Uzak Yönetim,
Telnet Yönetimi,
Komut Satırı Arayüzü,
TR-069 için SSL,
SNMP V1/V2C,
Web Tabanlı Yazılım Güncelleme,
CWMP(TR-069),
Tanılama Araçları



Cvp: Router Marka Model Öğrenme - masteryoda - 24-10-2016

(24-10-2016, Saat: 08:53)engerex Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Merhaba
Tp-link sitesinde bir ürünü incelediğimizde modemi şu yöntemlerle yönetebileceğimiz belirtilmiş.

Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.

Alıntı:Yönetim
Web Tabanlı Yapılandırma(HTTP),
Uzak Yönetim,
Telnet Yönetimi,
Komut Satırı Arayüzü,
TR-069 için SSL,
SNMP V1/V2C,
Web Tabanlı Yazılım Güncelleme,
CWMP(TR-069),
Tanılama Araçları
Birçok routerda da aynı şekilde yönetilebiliyor örnek kendimde ki airties modeme telnet bağlantısı kurmam için önce telneti yükledim (win10 program ekle kaldır) daha sonra modem yönetimden telnete izin verdim daha sonra telnet o 192.168.2.1 olarak bağlanayım dedim normalde benim kullanıcı adım admin ama bağlantı için root ve kendi admin şifremi girmem gerekti bu şekilde bağlandım. bu işte en mantıklısı sanırım jdownloader ın yaptığı yöntem.