Delphi Can
birden fazla butona tıklama - Baskı Önizleme

+- Delphi Can (http://www.delphican.com)
+-- Forum: Delphi (http://www.delphican.com/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Forum: Mobil Platform - FireMonkey (FMX) (http://www.delphican.com/forumdisplay.php?fid=7)
+--- Konu Başlığı: birden fazla butona tıklama (/showthread.php?tid=3289)



birden fazla butona tıklama - Mr.Developer - 11-02-2019

iyi günler,

birden fazla butona aynı anda basma işlemini nasıl gerçekleştirebilirim ?
bir butona basınca basılı tuttuğum süre boyunca diğer tüm bileşenler/butonlar etkisiz oluyor elimi çekene kadar.


birden fazla butona tıklama - yhackup - 11-02-2019

Neden böyle bir şeye ihtiyaç var ?


Cvp: birden fazla butona tıklama - Mr.Developer - 11-02-2019

(11-02-2019, Saat: 16:02)yhackup Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Neden böyle bir şeye ihtiyaç var ?

İki kişilik oyun için lazım.


Cvp: birden fazla butona tıklama - mcuyan - 11-02-2019

(11-02-2019, Saat: 16:02)yhackup Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Neden böyle bir şeye ihtiyaç var ?

FArzedinki Piyano programı tasarlanacak. Smile


birden fazla butona tıklama - meko - 11-02-2019

Merhaba,
buton yerine click event'i olan image gibi nesneleri kod ile denediniz mi?


Cvp: birden fazla butona tıklama - Mr.Developer - 11-02-2019

(11-02-2019, Saat: 20:24)mcuyan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
(11-02-2019, Saat: 16:02)yhackup Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Neden böyle bir şeye ihtiyaç var ?

FArzedinki Piyano programı tasarlanacak. Smile

evet güzel bir örnek oldu.  Big Grin
Yani böyle bir sorunun sorulması garibime gitti açıkçası. Smile

(11-02-2019, Saat: 20:43)meko Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Merhaba,
buton yerine click event'i olan image gibi nesneleri kod ile denediniz mi?

hayır.
aslında evet olabilir fırsat bulduğumda deneyeyim.


birden fazla butona tıklama - mrmarman - 11-02-2019

Merhaba.

- Geçmiş zamanda benden bir bilgisayara kullanıcının istediği kadar çok sayıda mouse aynı anda takıp, aynı bilgisayarda kullanmak, üstüne üstlük mouse pointer'larının da üzerinde kime ait ise o katılımcının isimleri görünecek şekilde olması gereği üzerine bir destek kod talebi gelmişti. 

- Yani bu tip talepler şaşırtmasın sizi...  Smile Klavyede aynı anda iki tuş basmak ne .

- @Tuğrul HELVACI üstadın dahil olduğu Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız. anahtar kelime olan TGetRawInputDeviceInfo sizin çözümünüz olacaktır.

- Windows'tan basılan tuşun mesajının daha oluşma anında RAW ( ham hali ) üzerinden elde edeceğiniz veriyi değerlendirmelisiniz.


birden fazla butona tıklama - ssahinoglu - 11-02-2019

"Multi Touch" bileşenlerini kullanmak lazım.


birden fazla butona tıklama - mrmarman - 11-02-2019

Konu açılan başlığa bakmayı ihmal etmişim.
Tablet, Smartphone vb. için olduğuna dikkat etmemişim.


Cvp: birden fazla butona tıklama - Mr.Developer - 12-02-2019

(11-02-2019, Saat: 20:43)meko Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Merhaba,
buton yerine click event'i olan image gibi nesneleri kod ile denediniz mi?

Image, Button, Checkbox ve showmessage misali ardarda çıkar mı düşüncesi ile Combobox bileşenini de denedim ama sonuç olumsuz.

ve "Olumlu bak" mantığı ile oyunun akışında değişiklik yaptım bende ve sorunu kökünden ( Kendimden ) çözdüm diyebilirim artık  Shy

teşekkür ederim aklıma gelmezdi diğer click event'ına sahip bileşenleri denemek.

(11-02-2019, Saat: 23:15)mrmarman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Konu açılan başlığa bakmayı ihmal etmişim.
Tablet, Smartphone vb. için olduğuna dikkat etmemişim.

Estafrullah.
hiç önemi yok en kötü sonucu bile düşünecek olsak ;
Bilgi paylaşımı yaptınız  Shy Idea

(11-02-2019, Saat: 22:39)ssahinoglu Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız."Multi Touch" bileşenlerini kullanmak lazım.

Sorunu hallettim kendimce çok teşekkür ederim.
Ama birgün mutlaka lazım olacak tabi bana olmasa da birisine. Shy