Delphi Can
[ÇÖZÜLDÜ] Android Sürüm Sorunu ? - Baskı Önizleme

+- Delphi Can (http://www.delphican.com)
+-- Forum: Delphi (http://www.delphican.com/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Forum: Mobil Platform - FireMonkey (FMX) (http://www.delphican.com/forumdisplay.php?fid=7)
+--- Konu Başlığı: [ÇÖZÜLDÜ] Android Sürüm Sorunu ? (/showthread.php?tid=3541)

Sayfalar: 1 2


[ÇÖZÜLDÜ] Android Sürüm Sorunu ? - Mr.Developer - 11-04-2019

İyi akşamlar,

Yaptığım uygulama ;
4.4, 5.0, 6.0, 7.0 sürümlerinde sorunsuz çalışırken 8.1 ve 9.0 sürümlerinde siyah ekranda kalıyor. SDK'lar 28 API düzeyinde ve başka boş ya da diğer uygulamalarım o sürümlerde sorunsuz çalışıyor.

Bu sorunu yaşayan ya da bu konu da fikri olan var mı ?

- Uygulama da SQlite kullanıyorum
- Unidac Kullanıyorum
- Birden fazla UniQuery kullanıyorum


Android Sürüm Sorunu ? - nguzeller - 11-04-2019

android 8 ve 9 kamere kullanınıda sorun yaşıyorum. sorunun veritabanı ile alakalı olduğuna emin misin


Cvp: Android Sürüm Sorunu ? - Mr.Developer - 12-04-2019

(11-04-2019, Saat: 21:47)nguzeller Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.android 8 ve 9 kamere kullanınıda sorun yaşıyorum. sorunun veritabanı ile alakalı olduğuna emin misin

Hayır değiim ama aklıma ondan başka bir etken gelmedi. çünkü diğer uygulamalarımdan tek farkı SQLite kullanıyor olmam.


Android Sürüm Sorunu ? - nguzeller - 12-04-2019

kullanmış olduğun izinlerde mi aynı


Cvp: Android Sürüm Sorunu ? - Mr.Developer - 12-04-2019

(12-04-2019, Saat: 11:00)nguzeller Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.kullanmış olduğun izinlerde mi aynı

Diğer(ler)inde kamera ve depolama erişimi var iken bunda sadece depolama erişimi var.

SDK'larda 8.0, 9.0 yüklüymüş 8.1'de yükledim hatta Q sürümünün SDK'sını da yükledim Smile ama nafile.


Android Sürüm Sorunu ? - nguzeller - 12-04-2019

delphi örnek veritabanı uygulaması test ettin mi 8 de


Cvp: Android Sürüm Sorunu ? - Mr.Developer - 12-04-2019

(12-04-2019, Saat: 11:13)nguzeller Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.delphi örnek veritabanı uygulaması test ettin mi 8 de

Hayır.
Hemen deneyeyim.

(12-04-2019, Saat: 11:13)nguzeller Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.delphi örnek veritabanı uygulaması test ettin mi 8 de

Sorunsuz çalışıyor.


Android Sürüm Sorunu ? - mcuyan - 12-04-2019

Hocam and 8 ve 9 da permission olaylarini menuden yapamiyorsunuz. Kod icinde kontrol etmeniz gerekiyor. Bunun icin forumda arastirma yaparsaniz uygun çözumu bulabilirsiniz..


Cvp: Android Sürüm Sorunu ? - Mr.Developer - 12-04-2019

(12-04-2019, Saat: 12:15)mcuyan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Hocam and 8 ve 9 da permission olaylarini menuden yapamiyorsunuz.  Kod icinde kontrol etmeniz gerekiyor. Bunun icin forumda arastirma yaparsaniz uygun çözumu bulabilirsiniz..

Eğer dediğiniz durum erişim iznini kod ile almak ve alınmadığında tekrarlatmak ise onu yapıyorum hocam.
ama dediğiniz durum manifest dosyasında manuel eklemeler yapmaksa onu bilemiyorum. biraz daha açar mısınız ?


Cvp: Android Sürüm Sorunu ? - Fesih ARSLAN - 12-04-2019

(12-04-2019, Saat: 13:23)Mr.Developer Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
(12-04-2019, Saat: 12:15)mcuyan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Hocam and 8 ve 9 da permission olaylarini menuden yapamiyorsunuz.  Kod icinde kontrol etmeniz gerekiyor. Bunun icin forumda arastirma yaparsaniz uygun çözumu bulabilirsiniz..

Eğer dediğiniz durum erişim iznini kod ile almak ve alınmadığında tekrarlatmak ise onu yapıyorum hocam.
ama dediğiniz durum manifest dosyasında manuel eklemeler yapmaksa onu bilemiyorum. biraz daha açar mısınız ?

Merhaba,
Android API 26 ile gelen kullanıcı kontrollü izinlerde, kullanıcı tarafından o uygulamaya daha önce verilmiş bir izin var ise çalışma anında tekrar izin isteme gereği olmaz. 
Bir çok uygulama, daha sonradan kapılan bir erişim izni olup olmadığını teyid etmek için bu yöntemi kullanır. 
Yani Android 8 veya 9 için telefon ayarlarından uygulamayı seçin ve kullanmak istediğiniz özellik için doğrudan izin verin. 
Daha sonra izin kontrolü yapmadan uygulamanızı test edin.
Halen aynı sorunu yaşıyorsanız, bu durum izinlerle ilgili bir sorun olmadığının göstergesidir.