Delphi Can
Android string grid check column a veri ekleme - Baskı Önizleme

+- Delphi Can (http://www.delphican.com)
+-- Forum: Delphi (http://www.delphican.com/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Forum: Mobil Platform - FireMonkey (FMX) (http://www.delphican.com/forumdisplay.php?fid=7)
+--- Konu Başlığı: Android string grid check column a veri ekleme (/showthread.php?tid=3560)



Android string grid check column a veri ekleme - 41linea41 - 17-04-2019

Merhaba

Android de 5 kolonlu string gridde ilk kolonu check colimn olarak ayarladim ama cells degerini false olarak ayarlayamiyorum.

Grid.cells[0,i]:=fieldbyname('Kolonadi').asboolean

komutunda cells degerinin sadece string almasi gerektigini soyluyor. Fakat componentin items editorunde bu kolonu check column olarak ayarlabiliyorum. İsin icinden cikamadim bu check kolona nasil tru false degeri atayabilirim.?

İyi calismalar


Android string grid check column a veri ekleme - mcuyan - 19-04-2019

Hocam grid'de ki bilgi nerden geliyor.. Bir Tablodan mı yoksa Text dosya vs mi? Tablodan geliyor ise Bind Visually kullanarak bağlarsanız sorunsuz bir şekilde kolonlara tip verebiliyorum ben..


Cvp: Android string grid check column a veri ekleme - SimaWB - 19-04-2019

Grid.Cells[0, i] := BoolToStr(fieldbyname('Kolonadi').asboolean, True);



Cvp: Android string grid check column a veri ekleme - 41linea41 - 19-04-2019

(19-04-2019, Saat: 00:28)mcuyan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Hocam grid'de ki bilgi nerden geliyor.. Bir Tablodan mı yoksa Text dosya vs mi? Tablodan geliyor ise Bind Visually kullanarak bağlarsanız sorunsuz bir şekilde kolonlara tip verebiliyorum ben..

Mrb

Veriyi datasnap ile sunucudan çekiyorum. while dongusu ile gride dolduruyorum.