Delphi Can
Yavru formda sifre turetirken hata alıyorum. - Baskı Önizleme

+- Delphi Can (http://www.delphican.com)
+-- Forum: Delphi (http://www.delphican.com/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Forum: Genel Programlama (http://www.delphican.com/forumdisplay.php?fid=6)
+--- Konu Başlığı: Yavru formda sifre turetirken hata alıyorum. (/showthread.php?tid=3583)

Sayfalar: 1 2


Yavru formda sifre turetirken hata alıyorum. - burak - 24-04-2019

Öncelikle Selamlar

Ana formum ve buna baglı childformum var yavru forumda prosedürle sifre türetmek istiyorum ancak form2 üsütünde yazdıramıyorum
Ana forumda herhangi bir sıkıntı olmuyor Ancak yavru forumda hata veriyor.
P196Gd.png
4j4qV7.png


Cvp: Yavru formda sifre turetirken hata alıyorum. - narkotik - 24-04-2019

Form2 oluşmamış gibi, Create metodunda yazdığın için olabilir, kontrol et istersen. Bu tarz durumlarda adım adım giderek kod akışında nerede hata olduğunu bulabilirsin.


Cvp: Yavru formda sifre turetirken hata alıyorum. - Fesih ARSLAN - 24-04-2019

Merhaba,
Implementation kısmında tanımladığınız metod, yalnızca aynı unit içerisindeki sınıf veya metolar tarafından kullanılabilir. 
Diğer sınıflar tarafından kullanılabilmesi için Interface tarafında bağımsız veya bir sınıf altında metod tanımı yapılmalıdır.


Yavru formda sifre turetirken hata alıyorum. - Abdullah ILGAZ - 24-04-2019

Merhaba,

4 Adımda pratik çözüm:
1- Projenize yeni bir unit ekleyin. İsmini fonksiyonları tutacağınız ve daha sonradan size kolayca bulmanıza yarayacak türden bir şey koyun.
2- Bu unit'in interface alanında fonksiyonuzu tanımlayın.
3- Gövdesini implementation alanına koyun.
4- Form2'de ALT+F11 yaparak bu unit'i interface'e çağırın.

Artık kolaylıkla üretebilirsiniz.


Cvp: Yavru formda sifre turetirken hata alıyorum. - burak - 24-04-2019

(24-04-2019, Saat: 09:31)Abdullah ILGAZ Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Merhaba,

4 Adımda pratik çözüm:
1- Projenize yeni bir unit ekleyin. İsmini fonksiyonları tutacağınız ve daha sonradan size kolayca bulmanıza yarayacak türden bir şey koyun.
2- Bu unit'in interface alanında fonksiyonuzu tanımlayın.
3- Gövdesini implementation alanına koyun.
4- Form2'de ALT+F11 yaparak bu unit'i interface'e çağırın.

Artık kolaylıkla üretebilirsiniz.

Merhaba 
cevap için teşekkürler ancak yapamadım.


Cvp: Yavru formda sifre turetirken hata alıyorum. - Abdullah ILGAZ - 24-04-2019

(24-04-2019, Saat: 14:50)burak Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
(24-04-2019, Saat: 09:31)Abdullah ILGAZ Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Merhaba,

4 Adımda pratik çözüm:
1- Projenize yeni bir unit ekleyin. İsmini fonksiyonları tutacağınız ve daha sonradan size kolayca bulmanıza yarayacak türden bir şey koyun.
2- Bu unit'in interface alanında fonksiyonuzu tanımlayın.
3- Gövdesini implementation alanına koyun.
4- Form2'de ALT+F11 yaparak bu unit'i interface'e çağırın.

Artık kolaylıkla üretebilirsiniz.

Merhaba 
cevap için teşekkürler ancak yapamadım.


Şifre üretme fonksiyonunuzun kodlarını burada paylaşın size harici unit dosyası olarak nasıl oluşturulacağını gösterelim. Akabinde projenizin olduğu dizine koyup Form2'nin kodlarında uses alanına bu ismi ekleyin ve fonksiyonunuzu çalıştırmaya başlayın.


Yavru formda sifre turetirken hata alıyorum. - edo - 24-04-2019

turet metodu şu haliyle TForm2 içersinde (public/private/protected/vs.) tanımlı değil. TForm2 içindeki private bölümüne metodunuzu tanımlarsanız ve metod içindeki Form2.edit.. ifadesini edit... şeklinde değiştirirseniz sorunun sanırım ortadan kalkacak  Rolleyes


Cvp: Yavru formda sifre turetirken hata alıyorum. - burak - 27-04-2019

(24-04-2019, Saat: 15:50)Abdullah ILGAZ Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
(24-04-2019, Saat: 14:50)burak Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Merhaba 
cevap için teşekkürler ancak yapamadım.


Şifre üretme fonksiyonunuzun kodlarını burada paylaşın size harici unit dosyası olarak nasıl oluşturulacağını gösterelim. Akabinde projenizin olduğu dizine koyup Form2'nin kodlarında uses alanına bu ismi ekleyin ve fonksiyonunuzu çalıştırmaya başlayın.

Merhaba
Abdullah Bey su şekilde:
procedure turet;
const
 karakter='frgrhrhrh356214++';
var
i,istenen:integer;
sonuc:string;
begin
randomize;
for i:=1 to 5 do begin

istenen:=random(length(karakter))+1;
sonuc:=sonuc+karakter[istenen];
end;
form2.Edit1.Text:=sonuc;
end;


Cvp: Yavru formda sifre turetirken hata alıyorum. - burak - 28-04-2019

(24-04-2019, Saat: 07:58)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Merhaba,
Implementation kısmında tanımladığınız metod, yalnızca aynı unit içerisindeki sınıf veya metolar tarafından kullanılabilir. 
Diğer sınıflar tarafından kullanılabilmesi için Interface tarafında bağımsız veya bir sınıf altında metod tanımı yapılmalıdır.

Merhaba bunu nasıl yapabilirim inceliyebilecegim bir kaynak önerebilirmisiniz.Nasıl tanımlıyacagımı bilmiyorum


Cvp: Yavru formda sifre turetirken hata alıyorum. - Fesih ARSLAN - 29-04-2019

(28-04-2019, Saat: 22:52)burak Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
(24-04-2019, Saat: 07:58)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Merhaba,
Implementation kısmında tanımladığınız metod, yalnızca aynı unit içerisindeki sınıf veya metolar tarafından kullanılabilir. 
Diğer sınıflar tarafından kullanılabilmesi için Interface tarafında bağımsız veya bir sınıf altında metod tanımı yapılmalıdır.

Merhaba bunu nasıl yapabilirim inceliyebilecegim bir kaynak önerebilirmisiniz.Nasıl tanımlıyacagımı bilmiyorum

Merhaba,
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız., tüm temel kavramlar detaylı olarak anlatılmıştır.
 
[attachment=583]