Delphi Can
Circle - İmage Sorunu ? - Baskı Önizleme

+- Delphi Can (http://www.delphican.com)
+-- Forum: Delphi (http://www.delphican.com/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Forum: Mobil Platform - FireMonkey (FMX) (http://www.delphican.com/forumdisplay.php?fid=7)
+--- Konu Başlığı: Circle - İmage Sorunu ? (/showthread.php?tid=3636)



Circle - İmage Sorunu ? - Mr.Developer - 13-05-2019

iyi akşamlar,

İmage nesnesi yerine Circle bileşeni ile resimleri göstermek istiyorum. her şey Windows platformunda sorunsuz iken android kısmında sorun yaşadım.
Sorun resimde görüldüğü gibidir ;

[attachment=607]

Windows'da iken image nesnesinin width ve height kısımlarını 512x512 ebatında yapıyorum ve image'den circle bileşenine çok güzel şekilde aktarıyorum
( Windows'da iken benim belirlediğim ve ilk başta eklediğim resim)
fakat bunu android platformunda denediğim de 512 ebatı yok sayılıyor ve resmi tamamına sığdırıyor.
( Kullanıcının galerisinden seçtiği rasgele resim )

Bu sorunu nasıl çözerim ?
Windows'da görsel olarak ayarladığım ebatları android platformunda kod ile ayarlayabilir miyim ?

Veya başka önerileri olan var mı ?


Cvp: Circle - İmage Sorunu ? - Fesih ARSLAN - 14-05-2019

Merhaba,
Resimleri Circle'ın Fill.Bitmap özelliğine atıyorsanız, TWrapMode özelliğini değiştirerek istediğiniz gibi bir görüntü elde edebilirsiniz.


Cvp: Circle - İmage Sorunu ? - Mr.Developer - 14-05-2019

(14-05-2019, Saat: 08:55)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Merhaba,
Resimleri Circle'ın Fill.Bitmap özelliğine atıyorsanız, TWrapMode özelliğini değiştirerek istediğiniz gibi bir görüntü elde edebilirsiniz.

Mağlesef sonuç nafile hocam.

İmage nesnesine gömülü resimleri resim 1'deki gibi sorunsuz aktarırken, cihazdan seçilen resimlerde resim 2'deki sorun devam etmekte.
WrapMode özelliği Circle bileşenin de yoktu.
Circle'nin ;

WmTile
WmTileOriginal
WmTileStretch

Özelliklerinden de hangisini yaparsam yapayım Android'de, Windows'daki gibi bozulma olmadan aktaramadım.
Sanırım şimdilik tek çözüm İmage'lere benim belirlediğim standart resimler olmalı ki onlarda sorunsuz aktarıyor. ta ki kullanıcı başka resim seçene kadar.  Shy


Circle - İmage Sorunu ? - engerex - 14-05-2019

512x512 yani oranınız 1:1. Sizin resimlerinizde sanırım bu oranda. Kullanıcının seçtiği resimler bu orantıdan farklı ise 1:1 oranına yayılıyor. Gerçek bir çözüm bulana kadar siz kullanıcının resmini uzatma uygulamaması için 1:1 oraına getirin. Yani 1:1 oranında bir bitmapın ortasına kullanın resmini yapıştırın ve kullanın.


Cvp: Circle - İmage Sorunu ? - Mr.Developer - 15-05-2019

(14-05-2019, Saat: 23:31)engerex Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.512x512 yani oranınız 1:1. Sizin resimlerinizde sanırım bu oranda. Kullanıcının seçtiği resimler bu orantıdan farklı ise 1:1 oranına yayılıyor. Gerçek bir çözüm bulana kadar siz kullanıcının resmini uzatma uygulamaması için 1:1 oraına getirin. Yani 1:1 oranında bir bitmapın ortasına kullanın resmini yapıştırın ve kullanın.

Sanırım bu konu da hem fikiriz hocam.
Dünden hatta daha uzun süreden beri bunu nasıl, ne şekilde ve kaç farklı şekilde yaparım diye düşünüp durdum.
Henüz croplama işlemini kavrayabilmiş ve de çözebilmiş değilim ama çözeceğimden eminim çünkü başka seçeneğim yok Smile