Delphi Can
Quick reportta hem satır, hem sütünu db.den alma - Baskı Önizleme

+- Delphi Can (http://www.delphican.com)
+-- Forum: Delphi (http://www.delphican.com/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Forum: Genel Programlama (http://www.delphican.com/forumdisplay.php?fid=6)
+--- Konu Başlığı: Quick reportta hem satır, hem sütünu db.den alma (/showthread.php?tid=3720)



Quick reportta hem satır, hem sütünu db.den alma - boreas - 11-06-2019

Merhaba arkadaşlar,
Quickreportta bir çıktı almaya çalışıyorum. İşin aslı sadece 57 tane satır yazacak bunu db.den alacak. Satırların yanyana yazıp her 4 satırda
bir sıra aşağıya inecek ve hücresel bir rapor almış olacağım.
Yani ;

1.satır ----1.Kayıt     2.Kayıt   3.Kayıt   4.Kayıt
2.satır ----5.Kayıt     6.Kayıt   7.Kayıt   8.Kayıt
..
.
.
15.satır ----57.Kayıt


isteğim bu şekilde çıktı alabilmek bunu nasıl yapabilirim ?

Teşekkürler.


Quick reportta hem satır, hem sütünu db.den alma - dkadir - 11-06-2019

tamam dataset ayarını first - last olarak ayarla tasarım alanını aç orda db yi yukarıdan ekliyorsun eklendiğinde sağ tarafa fieldler listeleniyor
ordaki fieldleri yan yana koy ( tabi master bant içine )
ctrl+p yaptığında listelendiğini göreceksin


Quick reportta hem satır, hem sütünu db.den alma - boreas - 11-06-2019

Tek bir fielddan geliyor bütün kayıtlar


Quick reportta hem satır, hem sütünu db.den alma - dkadir - 11-06-2019

frxDBDataset1 nesnesinin property kısmındaki RangeBegin ve RangeEnd kısımları rbFirst ve reLast olacak
Fastreport Dizaynı açtığında Dosya -> Yeni Rapor diyorsun
En yukarıda Rapor -> Veri ye tıkla
gelen pencerede datasetin tikini işaretle tamam de
masterband ın sarı alanına çift tıkla
gelen yerden dataseti seç tamam de
şimdi tek yapman gereken sağ tarafta listelenmiş field adlarını sürükle masterband çerçevesinin içine at

eğer olmadı ise

fastreportla alakalı birşey yok gelen veriyi dbgrid yardımıyla konrol et bir tane kayır geliyor olabilir


Quick reportta hem satır, hem sütünu db.den alma - frmman - 11-06-2019

@boreas  QuickReport  ile ilgili bir soru sordu @dkadir  Fastreport ile alternatif çözüm üretmeye çalışmış Smile


Quick reportta hem satır, hem sütünu db.den alma - boreas - 11-06-2019

Fast ti Quick i geçtim sorunu anlatamadım sanırım.
Teek bir field var o da id. Birinci kayıt birinci satır birinci hücreye ikinci kayıt birinci satır ikinci hücreye dörtten sonra satır ikinciye geçecek. Yukarıda kayıt olarak gözükenletin hepsi aynı fieldde farklı kayıtlar. Müşteri tablosunda müşteri isimlerini Yan yana yazmaya çalıştığımı düşünün.


Quick reportta hem satır, hem sütünu db.den alma - boreas - 12-06-2019

Sorunu çözdüm. her kolon için ayrı memory table kullandım. birinde 1.sıra diğerinde 2. sıra ..4. sıra olarak 4 farklı memory table var. 1 table hareket ederse diğer 3 tabloda onun kayıt numarasına eşitleniyor.