Delphi Can
Com Porttan gelen veriyi strin formatına çevirme - Baskı Önizleme

+- Delphi Can (http://www.delphican.com)
+-- Forum: Delphi (http://www.delphican.com/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Forum: Genel Programlama (http://www.delphican.com/forumdisplay.php?fid=6)
+--- Konu Başlığı: Com Porttan gelen veriyi strin formatına çevirme (/showthread.php?tid=3721)



Com Porttan gelen veriyi strin formatına çevirme - 41linea41 - 11-06-2019

Merhaba

GPS cihazını com porttan nrComm componenti ile okuyorum (farklı componentlerle de okudum.) .
Örnek koda gör eyaptığımda yada demo uygulama da gelen veri aşağıdaki gibi anlamsız ve strine çeviremedim.

Kod:
„#a„„!„­úG¬
¤%@¤¥bÖ¤¥¥ ÿÄ)¥%r¤iÿw„a„!…#!„a#    -„!c#Œ„!„­)!–­)%@¤¥bõ)¥¥i¥¥¥Cý)¤ã@„a„!+)£„#a$
#!!…#!„„,Œ¥¤%Û¤¥b¥¥¥õ)¥¥(·qaËw„c„!…#!„a#$    ÷wca3cc}#­úG
¤%@¤¥bÖ¤¥¥ ÿÄ)¥%r¤iÿw„„!!…#!„„!$¥÷!„a3cc}#µ)!
¤%Û¤¥bB)¥¥i ¤¥¥!¤„-©Œ#„c…#3!„s=¥÷wÂ!3#c¤)Œ… -ߤ¥cF)- ¨¥¥-¥¥¥ä!¤ãw„a„!…#!„a#    -„!c#Œ„!„­)!–­)%@¤¥bõ)¥¥i¥¥¥Cý)¤ã©Œ#0„yscq„a$
c#c…a3!„,Œi1×)
Ô)¤Zˆ1¥-[¤¥¥
‘iiÿ@„c„!+)£„#g1%„#)#Œ!    „a !
¤%Û¤¥b¥¥¥õ)¥¥(·!„-
¤%Û¤¥b¥¥¥õ¥¥¥%þ¤¤ø
Serial watcher isimli program ile denediğim de ise gelen veri gayet güzel şekilde ekranda görünüyor gelen veriyi integer çevirip memoda gösteriyor. ben de bu şekilde bu veriyi nasıl convert edebilirim. farklı component de kullanabilirim.

serial watcher programı çıktısı şu şekilde:
Kod:
4 132 231 132 33 43 41 163 132 35 97 36 13 32 152 43 33 33 133 35 33 132 132 44 140 165 180 21 164 37 219 164 165 98 4 165 165 165 2 245 41 165 165 40 183 113 97 203
64 132 231 132 33 43 99 163 132 35 103 49 148 90 33 132 97 51 99 99 125 35 173 250 33 141 13 21 164 37 219 164 165 98 66 41 165 165 105 32 164 165 165 9 8 164 132 45
245 33 132 33 33 133 33 9 33 132 33 36 9 247 33 132 132 41 33 99 132 35 44 140 165 227 21 164 37 219 164 165 98 4 165 165 165 2 245 41 165 165 40 254 164 164 227
169 204 35 132 99 133 35 51 33 132 107 73 105 195 33 33 132 41 33 33 164 41 140 133 11 45 223 164 165 99 70 41 45 32 168 165 165 141 45 4 165 165 165 228 141 33 164 227
119 132 231 132 33 133



Com Porttan gelen veriyi strin formatına çevirme - delphi.developer - 12-06-2019

Merhaba,

Yazdığınız dökümler anladığım kadarı ile sorun string-integer dönüşümünden çok uyumlu olmayan baudrate kullanımdan kaynaklı görülüyor. Baudrate cihazdan cihaza değişmekle beraber genelde 9600 veya 38400 hızlarında olabiliyor. Siz emin olmak için nrComm bileşeninde sırası ile 9600, 19200, 38400, 57600, 115200 olarak deneyin. Uygun baudrate i yakaladığınızda dökümler GPGGA formatında  olması gerekir.

Örnek dökümler için aşağıdaki link size yardımcı olabilir.
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.


Com Porttan gelen veriyi strin formatına çevirme - 41linea41 - 12-06-2019

Cepden cevabınızı gördüm üşenmedim kalktım denedim. cihazın max baud rate olan 230400 de veri düzgün şekild egeldi.
Kendimizi max 115200 bauda göre şartlandırıyoruz sonra da saatler boşa gidiyor.

ilginiz için teşekkürler.


Cvp: Com Porttan gelen veriyi strin formatına çevirme - Fesih ARSLAN - 12-06-2019

(12-06-2019, Saat: 01:42)41linea41 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Cepden cevabınızı gördüm üşenmedim kalktım denedim. cihazın max baud rate olan 230400 de veri düzgün şekild egeldi.
Kendimizi max 115200 bauda göre şartlandırıyoruz sonra da saatler boşa gidiyor.

ilginiz için teşekkürler.

Yazılı teşekküre ilave olarak, puan ile de verilen cevabı takdir ederseniz sevinirim.