Delphi Can
[Çözüldü] Trigger çalışmaması hk. - Baskı Önizleme

+- Delphi Can (http://www.delphican.com)
+-- Forum: Veri Tabanı (http://www.delphican.com/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: MS SQL Server (http://www.delphican.com/forumdisplay.php?fid=103)
+--- Konu Başlığı: [Çözüldü] Trigger çalışmaması hk. (/showthread.php?tid=3723)



[Çözüldü] Trigger çalışmaması hk. - cinarbil - 12-06-2019

İyi günler.
Aşağıdaki triggeri  stokHareket dosyasına oluşturdum sql management ten oluşan trigger i görebiliyorum.

CREATE TRIGGER Stok_Giris ON StokHareket
AFTER INSERT
AS
 DECLARE @Hrkid INT
 DECLARE @miktar FLOAT
 SELECT @Hrkid = ST_STOKID, @miktar = ST_MIKTAR  FROM inserted
 UPDATE Stok SET STOK_TOP_GRN = STOK_TOP_GRN+@miktar 
 WHERE STOK_ID=@Hrkid

sql management ile veya programdan insert yaparak hareket eklediğim halde STOK_TOP_GRN  alanı değişmiyor

trigger içindeki işlemleri çalışırken görebilir miyim
trigger tetiklendi, @Hrkid   aldığı değer gibi


Cvp: Trigger çalışmaması hk. - hi_selamlar - 12-06-2019

(12-06-2019, Saat: 15:31)cinarbil Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.İyi günler.
Aşağıdaki triggeri  stokHareket dosyasına oluşturdum sql management ten oluşan trigger i görebiliyorum.

CREATE TRIGGER Stok_Giris ON StokHareket
AFTER INSERT
AS
 DECLARE @Hrkid INT
 DECLARE @miktar FLOAT
 SELECT @Hrkid = ST_STOKID, @miktar = ST_MIKTAR  FROM inserted
 UPDATE Stok SET STOK_TOP_GRN = STOK_TOP_GRN+@miktar 
 WHERE STOK_ID=@Hrkid

sql management ile veya programdan insert yaparak hareket eklediğim halde STOK_TOP_GRN  alanı değişmiyor

trigger içindeki işlemleri çalışırken görebilir miyim
trigger tetiklendi, @Hrkid   aldığı değer gibi

Merhabalar,

Değişkenlere atmaktansa direkt + olarak ilave etseniz.

MS SQL olmadığı için test etme imkanım yok. Ama mantıken çalışması gerekli diye düşünüyorum.


UPDATE Stok 
SET 
 STOK_TOP_GRN = STOK_TOP_GRN+ST_MIKTAR  
WHERE
 STOK_ID = ST_STOKID;

Birde STOK_TOP_GRN Field Default "0" olarak ayarlayın.

Kolay gelsin.


Trigger çalışmaması hk. - r3n4m3 - 12-06-2019

Normalde calismasi lazım ama aynı kullanacaksan boyle bir dene

CREATE TRIGGER TRG_Stok_Giris ON [StokHareket]
FOR INSERT
AS
DECLARE @Hrkid INT,
DECLARE @miktar DECIMAL (10,2);
SELECT @Hrkid = ST_STOKI FROM inserted ins;
SELECT @miktar = ST_MIKTAR FROM inserted ins;
UPDATE [Stok] SET STOK_TOP_GRN = STOK_TOP_GRN+@miktar
WHERE STOK_ID=@Hrkid


Cvp: Trigger çalışmaması hk. - elixir84 - 12-06-2019

CREATE  TRIGGER MYTBLSTHARTRG
ON _MYTBLSTHAR FOR INSERT
AS
BEGIN
DECLARE @STOK_KODU VARCHAR(50)
DECLARE @MIKTAR FLOAT
SELECT @STOK_KODU=INSERTED.STOK_KODU,@MIKTAR=STHAR_GCMIK FROM INSERTED 
UPDATE _MYTBLSTOKPH SET TOP_GIRIS_MIK=TOP_GIRIS_MIK+1 WHERE STOK_KODU=@STOK_KODU AND DEPO_KODU='1'
END

benzeri bir örnekte kendimde denedim çalışıyor.

stok sabit tablosunda STOK_TOP_GRN alanının null olmadığına dikkat et.


Trigger çalışmaması hk. - uparlayan - 12-06-2019

Merhaba,

@cinarbil ,

UPDATE Stok SET STOK_TOP_GRN = STOK_TOP_GRN+@miktar

kısmında STOK_TOP_GRN veya @miktar , "NULL" değer içeriyor olabilir mi? Kontrol ettiniz mi?


Cvp: Trigger çalışmaması hk. - cinarbil - 12-06-2019

(12-06-2019, Saat: 16:44)uparlayan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Merhaba,

@cinarbil ,

UPDATE Stok SET STOK_TOP_GRN = STOK_TOP_GRN+@miktar

kısmında STOK_TOP_GRN veya @miktar , "NULL" değer içeriyor olabilir mi? Kontrol ettiniz mi?
 
Evet doğru bu giren cikan alanları null 

UPDATE Stok SET STOK_TOP_GRN=0  ile  atadın sonra çalıştı Allah c.c razı olsun  teşekkür ederim.


[Çözüldü] Trigger çalışmaması hk. - uparlayan - 12-06-2019

Şu yazıyı gözden geçirmenizi tavsiye ederim;

Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.