Delphi Can
FDMemTable1.Filter Sorunu Hk. - Baskı Önizleme

+- Delphi Can (http://www.delphican.com)
+-- Forum: Delphi (http://www.delphican.com/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Forum: Genel Programlama (http://www.delphican.com/forumdisplay.php?fid=6)
+--- Konu Başlığı: FDMemTable1.Filter Sorunu Hk. (/showthread.php?tid=3798)



FDMemTable1.Filter Sorunu Hk. - pro_imaj - 13-07-2019

Merhaba,

MemTable nesnesine aşağıdaki gibi değer gönderdiğim zaman ilkinde işlem yapıyorken aynı karakter sayısında 1867 yerine yine 4 karakterli bir değer olarak 1869 gönderdiğimde hiçbir işlem yapmıyor. (Karakter sayısını azaltınca veya arttırınca düzgün çalışıyor.) Bu bir bug mu yoksa filter özelliğiyle ilgili bir durum mu, deneyimleyen var mı acaba. Urun Kodu alanı integer bir alan olduğundan Like yanlış gibi algılanabilir aynı sorun string alanlarda da var. 

FDMemTable1.Filtered := False;
FDMemTable1.Filter := UrunKodu > 0 and UrunKodu Like '%1867%' ;
FDMemTable1.Filtered := True;

Konuyla ilgili ikinci ilginç durum; Yukarıdaki kod satırı çalışmadan hemen öncesinde aşağıdaki gibi filter'i temizleyip filter özelliğini aktif etmeme rağmen tüm verileri getirmiyor ve hiçbir işlem yapmıyor.

FDMemTable1.Filtered := False;
FDMemTable1.Filter := '';
FDMemTable1.Filtered := True;

Teşekkürler.


FDMemTable1.Filter Sorunu Hk. - meko - 13-07-2019

Merhaba,
2. kısım için
sadece filtered := false demen yeterli


Cvp: FDMemTable1.Filter Sorunu Hk. - pro_imaj - 13-07-2019

(13-07-2019, Saat: 13:10)meko Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Merhaba,
2. kısım için
sadece filtered := false demen yeterli

Sadece onu demem yeterli evet, ben fazlasınıda yapıyorum yine olmuyor demek istiyorum.  Smile


FDMemTable1.Filter Sorunu Hk. - meko - 13-07-2019

fazlası zararlı Smile


Cvp: FDMemTable1.Filter Sorunu Hk. - pro_imaj - 14-07-2019

Merhaba,

Sorunun kaynağının Mem Table ile ilgili olmadığını anlayınca unigui projesi olduğu için unigui tarafında Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız. konudan yardım yardım istemiştim. Çok ilginç bir şekilde unigui grid nesnesiyle ilgili bir durumdan kaynaklandığını ve sorunun çözümü için aşağıdaki kod bloğunun eklenmesi gerektiğini tecrübe etmiş oldum.

UniDBGrid1.RefreshCurrentRow(); 

İyi çalışmalar.