Delphi Can
Com port otomatik algilama - Baskı Önizleme

+- Delphi Can (http://www.delphican.com)
+-- Forum: Delphi (http://www.delphican.com/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Forum: Genel Programlama (http://www.delphican.com/forumdisplay.php?fid=6)
+--- Konu Başlığı: Com port otomatik algilama (/showthread.php?tid=3864)



Com port otomatik algilama - barox - 01-08-2019

Selamlar

Usb den takilan serial device larin takildigi anda sistemden  aldigi com port numarasini nasil otomatik event bazli yakalayabilirim bircok sey yazilmis ama kesin event bazli yakalayan bir konuya rastlamadim regeditten okuma vs yardimlariniz icin simdiden tesekkurler


Com port otomatik algilama - 3ddark - 01-08-2019

Seri haberleşme componenetlerinde zaten comport listeleniyor. Dediğiniz USB sen comport çeviriciler de Windows üzerindeki comport larin içinde görünüyor. Bence component eventlerine bakın


Com port otomatik algilama - barox - 01-08-2019

Ben cihaz takildigi anda sistemden aldigi com port nosunu algilatmak istiyorum

Bu arada cihazlar gsm modem normal usb depolama birimi degil


Com port otomatik algilama - frmman - 02-08-2019

nrcomm bileşen paketini inceleyebilirsiniz.

Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.

Demo klasöründeki "SerialPortInfo" isimli örnek sizin sorunuzun cevabı niteliğinde.