Delphi Can
Veritabanı Güncelleme - Baskı Önizleme

+- Delphi Can (http://www.delphican.com)
+-- Forum: Veri Tabanı (http://www.delphican.com/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Diğer Veri Tabanları (http://www.delphican.com/forumdisplay.php?fid=18)
+---- Forum: Microsoft Access (http://www.delphican.com/forumdisplay.php?fid=73)
+---- Konu Başlığı: Veritabanı Güncelleme (/showthread.php?tid=456)



Veritabanı Güncelleme - Mericx - 19-12-2016

Merhaba arkadaşlar. Ben Accsess veri tabanında kayıtlı bilgilerimi tekrardan düzenlemek istiyorum. Bir program yazdım Programda UrunAd ve UrunMarka var. Örneğin Ürünadı: Monitör Markası: LG... Ben Ürünadı mönitör olanların markalarını Samsung olarak düzenlemek istiyorum. 

Kullandığım kod ise bu ; 

ADOQuery1.SQL.Text:='Update KafeUrunler Set UrunMarka="'+UrunMarka.Text+'" Where UrunAd="'+UrunAd.Text+'"';

Ama hata alıyorum. Nerede düzenleme yapmam gerekiyor yardımcı olabilir misiniz?


Cvp: Veritabanı Güncelleme - Fesih ARSLAN - 19-12-2016

Merhaba,
Hatayı da paylaşma imkanınız var mı?


Veritabanı Güncelleme - masteryoda - 19-12-2016

Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.

QuotedStr


Veritabanı Güncelleme - barisatalay - 19-12-2016

ADOQuery1 deki sql komutunu çalıştırmak için "ADOQuery1.ExecSql" kullanıyorsunuz dimi ?


Cvp: Veritabanı Güncelleme - Mericx - 19-12-2016

(19-12-2016, Saat: 15:10)barisatalay Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.ADOQuery1 deki sql komutunu çalıştırmak için "ADOQuery1.ExecSql" kullanıyorsunuz dimi ?

Tabi kullanıyorum

(19-12-2016, Saat: 14:57)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Merhaba,
Hatayı da paylaşma imkanınız var mı?

Geçerli sağlayıcı, tek yürütmeden birden çok kayıt dizisi döndürmeyi desteklemiyor. Hatası alıyorum.

Hatayı çözmüş bulunmaktayım arkadaşlar. Güncelleme ve kayıt işlemlerini tek bir AdoQuery de yapıyormuşum... Farklı bir query ekledikten sonra ve Update işlemini yeni query de yaptıktan sonra hatam düzeldi. Yardımınız için teşekkür ederim. ^^


Veritabanı Güncelleme - DelphiCanR - 17-02-2017

Her Query için farklı bir AdoQuery eklemenize gerek yok. Bir tane Adoquery kullanıp, SQL yazacağınız zaman ADOQuer1.SQL.Clear; yazdıktan sonra kendi sql cümlenizi ekleyip ondan sonra çalıştırabilirsiniz.Her seferinde CLEAR metodu ile Adoquery'nin içini temizlediğiniz müddetçe sorun yok. Sorununuzu çözmüşsünüz ama bu da aklınızda bulunsun diye yazdım.