Delphi Can
WinPe ve media player - Baskı Önizleme

+- Delphi Can (http://www.delphican.com)
+-- Forum: Delphi (http://www.delphican.com/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Forum: Genel Programlama (http://www.delphican.com/forumdisplay.php?fid=6)
+--- Konu Başlığı: WinPe ve media player (/showthread.php?tid=490)

Sayfalar: 1 2 3 4


WinPe ve media player - Lord_Ares - 26-12-2016

Media player  WMPLib_TLB.pas  dosyasını kullanarak oluşturduğum Muzik Kutusu isimli programımı, media player yüklü olmayan bilgisayarlada kullanamıyorum.  Usb den çalışan işletim sisteminde ( WinPe )  media player yüklü olmadığı için programım çalışmıyor.
Bunun için bir çözüm arıyorum.  Sanırım sorun WMPLib_TLB.pas dosyasının başında belirttiği gibi windows\system32 klasöründe bazı dll dosyalarına erişmeye çalışmasından kaynaklı. Ama tamda anlamış değilim
Bana fikir ve öneride bulunursanız sevinirim.


WinPe ve media player - engerex - 26-12-2016

İhtiyaç duyulan dosyaları uygulaman ile aynı klasöre kopyalayıp deneyebilirsin.


WinPe ve media player - masteryoda - 27-12-2016

Winpe de bir mp3 dosyasını çift tıkladığında ne ile açıyor? vlc nin portable paketleri vardı onlarla çalıştırılabilir belki ama WMPLib_TLB.pas tan vazgeçmen gerekebilir.


Cvp: WinPe ve media player - Lord_Ares - 27-12-2016

(26-12-2016, Saat: 23:51)engerex Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.İhtiyaç duyulan dosyaları uygulaman ile aynı klasöre kopyalayıp deneyebilirsin.
O şekilde malesef olmuyor. Kullanılan pas dosyası ilgili dosyaları, dosyadaki dizin ve klasörlerde arıyor. Bu dizinler var olmadığı için çalışmıyor.

(27-12-2016, Saat: 00:43)masteryoda Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Winpe de bir mp3 dosyasını çift tıkladığında ne ile açıyor? vlc nin portable paketleri vardı onlarla çalıştırılabilir belki ama WMPLib_TLB.pas tan vazgeçmen gerekebilir.

Eğer varsa Portable vlc veya media player ile açıyor. Portable olduğu için activex kütüpanesi de haliyle olmuyor bu yüzden çalışmıyor.


Cvp: WinPe ve media player - masteryoda - 27-12-2016

(27-12-2016, Saat: 14:39)Lord_Ares Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
(26-12-2016, Saat: 23:51)engerex Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.İhtiyaç duyulan dosyaları uygulaman ile aynı klasöre kopyalayıp deneyebilirsin.
O şekilde malesef olmuyor. Kullanılan pas dosyası ilgili dosyaları, dosyadaki dizin ve klasörlerde arıyor. Bu dizinler var olmadığı için çalışmıyor.

(27-12-2016, Saat: 00:43)masteryoda Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Winpe de bir mp3 dosyasını çift tıkladığında ne ile açıyor? vlc nin portable paketleri vardı onlarla çalıştırılabilir belki ama WMPLib_TLB.pas tan vazgeçmen gerekebilir.

Eğer varsa Portable vlc veya media player ile açıyor. Portable olduğu için activex kütüpanesi de haliyle olmuyor bu yüzden çalışmıyor.
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
burayı bir inceleyin winpe de bir lazarus kurup test edebilirsiniz belki.


WinPe ve media player - engerex - 27-12-2016

Delphi Bass Audio Library olarak ararsan gelişmiş bir kütüphane seti bulacaksın.


Cvp: WinPe ve media player - Lord_Ares - 27-12-2016

(27-12-2016, Saat: 20:32)engerex Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Delphi Bass Audio Library olarak ararsan gelişmiş bir kütüphane seti bulacaksın.

Evet onu denedim fakat her müzik formatını ve videoları çalmıyor.


WinPe ve media player - engerex - 27-12-2016

Video desteğinü bilmiyorum ama ses desteği epey iyi.


Cvp: WinPe ve media player - Fesih ARSLAN - 27-12-2016

Merhaba,
Daha önce forensic amaçlı bir projede açık kaynak kodlu bir bileşen kullanmıştım. 
Son derece kullanışlı. Sadece video değil; universal bir player'dır. Video haricinde, PDF, html, ses dosyası, herhangi bir belge, text, hex veya binary olarak bir dosya görüntüleyebiliyor.
En son Delphi XE sürümünde kullanmıştım. GitHub'ta Delphi XE2 sürümü için paket ve kaynak dosyaları mevcuttur. Yeni sürümlerde çalışıp çalışmadığı konusunda bir fikrim yok. Çalışır diye tahmin ediyorum. Olmaz ise yine buradan yardımıcı oluruz.
Hatta, derledikten sonra buradan da paylaşırsanız, daha iyi olur.
Bileşen ATViewer.
Gösterdim modu media, player modu ise WMP6, WMP9, None veya CE olabiliyor.
WMP6 ve WMP9 modunda muhtemelen sistem (OS) kaynaklarını kullanıyor. Tam hatırlamıyorum ama None veya CE durumunda, Sistemden bağımsız çalıştığını, görmüştüm.

Örnek sınıf yapısı;
type
  TATViewerMode = (
   vmodeNone,
   vmodeText,
   vmodeBinary,
   vmodeHex,
   vmodeUnicode,
   vmodeRTF,
   vmodeMedia,
   vmodeWeb
   {$ifdef MSO}, vmodeOffice {$endif}
   {$ifdef WLX}, vmodeWLX {$endif}
   );

 TATViewerModes = set of TATViewerMode;

 TATViewerOfficeEvent = procedure(Sender: TObject; var ADo: boolean) of object;
 TATViewerImageMouseEvent = procedure(Sender: TObject; Btn, Shift, X, Y: Integer) of object;

 TATViewerMediaMode = (
   vmmodeNone,
   vmmodeMCI
   {$ifdef M6} ,vmmodeWMP64 {$endif}
   {$ifdef M9} ,vmmodeWMP9 {$endif}
   {$ifdef CE} ,vmmodeCE {$endif}
   );

Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.


Cvp: WinPe ve media player - Fesih ARSLAN - 27-12-2016

"Olmaz diye birşey yoktur. Olmuyorsa bizim bilmediğimizden kaynaklanıyordur."
Yazılım geliştirme süreçlerinde edindiğim bir tecrübedir.
Sizin sorununuzu da el birliğiyle çözeceğiz İnşallah.