Delphi Can
caption'a progresbar ve resim eklemek. - Baskı Önizleme

+- Delphi Can (http://www.delphican.com)
+-- Forum: Delphi (http://www.delphican.com/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Forum: Genel Programlama (http://www.delphican.com/forumdisplay.php?fid=6)
+--- Konu Başlığı: caption'a progresbar ve resim eklemek. (/showthread.php?tid=65)



caption'a progresbar ve resim eklemek. - Shou - 08-08-2016

D3Vmrm.jpg

Merhaba arkadaşlar yukardaki resimdeki gibi caption'a resim ve progresbar eklenmiş.

EJ7BJn.jpg

70 ila 100 arası => YEŞİL.
40 ila 70 arası => SARI.
0 ila 40 arası => KIRMIZI.

renk olarak gösteriyor değerleri.

Bunu nasıl yapmış çözemedim bunu delphide yapabilirmiyim ve bunu nasıl sabit yaparım caption'a simgenin yanına koyarım?


Cvp: caption'a progresbar ve resim eklemek. - Tuğrul HELVACI - 08-08-2016

(08-08-2016, Saat: 21:52)Shou Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.D3Vmrm.jpg

Merhaba arkadaşlar yukardaki resimdeki gibi caption'a resim ve progresbar eklenmiş.

EJ7BJn.jpg

70 ila 100 arası => YEŞİL.
40 ila 70 arası => SARI.
0 ila 40 arası => KIRMIZI.

renk olarak gösteriyor değerleri.

Bunu nasıl yapmış çözemedim bunu delphide yapabilirmiyim ve bunu nasıl sabit yaparım caption'a simgenin yanına koyarım?

Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.


Cvp: caption'a progresbar ve resim eklemek. - SimaWB - 09-08-2016

Bir başka alternatif de kendi form caption'ınızı tasarlayabilirsiniz: Caption'ı olmayan bir form, yani border style'ı bsNone olan bir form oluşturup en üstüne bir label yada panel ekleyerek istediğinizi yapabilirsiniz.  Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız. benim çok çok beğendiğim bir çalışma var. Göz atmanızı tavsiye ederim.


Cvp: caption'a progresbar ve resim eklemek. - yhackup - 09-08-2016

(09-08-2016, Saat: 12:59)SimaWB Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Bir başka alternatif de kendi form caption'ınızı tasarlayabilirsiniz: Caption'ı olmayan bir form, yani border style'ı bsNone olan bir form oluşturup en üstüne bir label yada panel ekleyerek istediğinizi yapabilirsiniz.  Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız. benim çok çok beğendiğim bir çalışma var. Göz atmanızı tavsiye ederim.

Mükemmel fikir,


Cvp: caption'a progresbar ve resim eklemek. - Tuğrul HELVACI - 09-08-2016

(09-08-2016, Saat: 12:59)SimaWB Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Bir başka alternatif de kendi form caption'ınızı tasarlayabilirsiniz: Caption'ı olmayan bir form, yani border style'ı bsNone olan bir form oluşturup en üstüne bir label yada panel ekleyerek istediğinizi yapabilirsiniz.  Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız. benim çok çok beğendiğim bir çalışma var. Göz atmanızı tavsiye ederim.


Öncelikle hoşgeldin sevgili kardeşim. Burada da Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.  kullanımını öğrenmek anlamlı olacak, onu da ekstra paylaşayım dedim Wink


Cvp: caption'a progresbar ve resim eklemek. - SimaWB - 09-08-2016

Hoş bulduk Tuğrul Hocam. Diğer tarafı bırakınca bizden kurtulacağını sandın ama yanıldın biggrin.png


Cvp: caption'a progresbar ve resim eklemek. - Shou - 09-08-2016

Merhaba burada benim yapmak istediğim kendi form'uma değil başka bir programın form'una yapmak istiyorum c# ile yapmışlar ama delphi'de yapılıyor mu buna benzer bir örnek var mı onu merak ettim?


Cvp: caption'a progresbar ve resim eklemek. - yhackup - 10-08-2016

Gerçekten güzel yapmış, bunun köşesine formu genişletme ekleyip, formun ekranın ortasında başlamasını sağlarsak daha güzel olur


gXlXVR.jpg


caption'a progresbar ve resim eklemek. - Shou - 05-01-2017

Merhaba arkadaşlar bu olayı hala çözemedim benim yapmak istediğim olay şu,

client.exe -> programın dosyası bu.
client.dll -> delphi ile benim yazdığım dll bu.

Ben client.dll -> client.exe inject ediyorum ve client.dll ile client.exe'nin caption'una statusbar koymak istiyorum.

Bunu bir türlü başaramadım yani yapamadım yardımcı olursanız sevinirim.

Teşekkürler.