Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MySQL & DLL (User Defined Function)
#1
Merhaba,
Delphi'de Mysql için dll yazma tecrübesi olan var mı ?

Not : Bilmeyenler için MySQL doğrudan bir dll içerisindeki fonksiyonu kullanabiliyor.

Bunu istememdeki amaç bir tabloyu sürekli uygulama içerisinden denetlemek yerine, bir dll yazıp mysqlin triger vasıtasıyla anında dll'imde bulunan fonksiyonu çalıştırmak,
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
WWW
Cevapla
#2
Merhaba,

Amaç fonksiyonun ne işlem yaptığına erişimi kısıtlamak mı ?
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
Cevapla
#3
Amaç bir tabloya bir kayıt eklendiğinde, dll 'deki bir fonksiyonu çalıştırmak
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
WWW
Cevapla
#4
Ben de mysql triggerdan DLL call işlemini merak ettim. Smile
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
Cevapla
#5
(12-12-2017, Saat: 21:28)mad85 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Ben de mysql triggerdan DLL call işlemini merak ettim. Smile

Merakını giderebildin mi Smile

Hayır bunu virüsler yapabiliiyor nasıl yapılıyor acaba ?
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
WWW
Cevapla
#6
(12-12-2017, Saat: 21:10)yhackup Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Amaç bir tabloya bir kayıt eklendiğinde, dll 'deki bir fonksiyonu çalıştırmak

Tam anlamam için; 

1) Normal olarak düşündüğümde sizin istediğiniz sanırsam direkt kayıt eklenince DLL bunu görsün ve işleve girsin. 


2) Benim düşündüğüm şu, bir DLL var her kayıt işlemi yapıldığında kod ile fonksiyon çağıralabilsin. DLL üzerinden Export edilen herhangi bir fonksiyonu zaten kolaylıkla programınıza ilave edebilirsiniz ve aynı zamanda çağırabilirsiniz. 


3) DLL üzerinden çağıracağınız fonksiyon ne tür bir fonksiyon olacak. 


Bu konularda beni aydınlatın üstadım sonrası eğer hepsi bilgim dahilinde ise size yardımcı olayım Smile
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
Cevapla
#7
(12-12-2017, Saat: 21:32)yhackup Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
(12-12-2017, Saat: 21:28)mad85 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Ben de mysql triggerdan DLL call işlemini merak ettim. Smile

Merakını giderebildin mi Smile

Hayır bunu virüsler yapabiliiyor nasıl yapılıyor acaba ?

Araştırıyorum. Böyle bir exploit varmış... Devam araştırmaya Smile
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
Cevapla
#8
O zaman hikayenin başına gideyim, bir kaç gündür firebase push notification üzerinde çalışıyorum.

Delphi tarafında bunu kolayca yapıyorum ama bu işi mysqle yıkmak istiyorum mysqlde bir function yazarak, gereken tablolardaki triggerler içerisinde bu function'u çağırarak, 
Bu dll içerisine yazdığım bir kodun çalışıp firebaseye push işlemini yapmasını istiyorum.

Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız. http get, post, put işlemini dll kullanmadan yapabilmiş
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
WWW
Cevapla
#9
Hocam şimdi Delphi tarafında olsa size yardımcı olurdum ama orayı siz zaten biliyorsunuz. SQL'de DLL yazıp onu tetiklemek yani hiç böyle bir şey istememiştim. Daha doğrusu aklıma gelmedi. Bende şu anda Trigger üzerinden DLL'yi nasıl çağırılıyor merak ettim. Hemen araştırmam lazım.

Daha çok şey öğreneceğim belli Smile
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
Cevapla
#10
aşağıdaki link size yardımcı olacaktır.
firebird deki UDF mantığı mysql de de geçerli imiş.

Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
WWW
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  [ÇÖZÜLDÜ] SQLite'dan MySQL'e Aktarma ? Mr.Developer 3 307 22-07-2019, Saat: 20:31
Son Yorum: Mr.Developer
  (ÇÖZÜLDÜ] MySQL Date_format komutu wiseman 1 264 30-05-2019, Saat: 11:30
Son Yorum: wiseman
  MySQL Drop database Yetkisi yhackup 2 468 22-03-2019, Saat: 11:21
Son Yorum: yhackup
  MySQL Workbench Kod Tamamlama Hatası - (Code Completion) hi_selamlar 0 337 23-02-2019, Saat: 11:42
Son Yorum: hi_selamlar
  MySQL malformed trail byte or out of range char yhackup 5 694 31-01-2019, Saat: 09:55
Son Yorum: hi_selamlar



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi