Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
DBGrid sütun isimlerini dosyada saklama
#1
Arkadaşlar Merhaba; Ben şöyle bir şey yaptım ama bir türlü çalıştıramadım.

Dbgrid1 e alanları seçerek aktarıyorum sonra da form açılışında aktif etmek istiyorum kod şu şekilde;

DBGrid1.Columns.LoadFromFile('C:\Kaydet.txt');
yardımcı olursanız çok sevinirim.
Form21 in OnKeyPress yazıyorum KeyPress true yapıyorum olmuyor.
Cevapla
#2
Sanırım sorununuz Dbgride colonları eklemiyorsun. Dbgrid1.columns.add şeklinde baştan ekle sonra bilgiyi çekmeyi dene.
Cevapla
#3
(08-01-2019, Saat: 00:54)CesuR Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Sanırım sorununuz Dbgride colonları eklemiyorsun. Dbgrid1.columns.add şeklinde baştan ekle sonra bilgiyi çekmeyi  dene.

Merhaba CesuR kardeşim ben "kaydet.txt" içerisine saklıyorum. Sadece form21 e girerken sakladığım dosyadan DBGrid1 kolonları yüklemek istiyorum.
Cevapla
#4
FORM SHOW olayına yazın çalışır.
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
WWW
Cevapla
#5
(08-01-2019, Saat: 18:10)esistem Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.FORM SHOW olayına yazın çalışır.

Teşekkür ederim. Birde DBGrid1 Caption alanlarına başlıkları yazdım bu şekilde kaydedip nasıl çağırabilirim?

dbgrid1.columns.savetofile('c:\ALANLAR.txt');
DBGrid1.ColumnsLoadFromFile('C:\ALANLAR.txt');
Listele.Items.AddStrings(IptalFat.FieldList);
Cevapla
#6
dbgrid1.columns.savetofile('c:\ALANLAR.txt');
komutu caption larıda kaydeder zaten ayrıca bişi yapmanıza gerek yoktur.
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
WWW
Cevapla
#7
(10-01-2019, Saat: 08:48)esistem Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.dbgrid1.columns.savetofile('c:\ALANLAR.txt');
komutu caption larıda kaydeder zaten ayrıca bişi yapmanıza gerek yoktur.

Tşk. benim yapmak istediğim şu;
DBGrid1 columns larını caption isim vererek kaydediyorum ve sonrasında bunları ,

Aşağıdaki Kod yardımı ile ListCheckBox1 e aktarıyorum ama buraya da tablo da ki alanlar geliyor FATUIRS_NO Caption a ben Belge No yazıyorum bunun gelmesini istiyorum.
kaydettikten sonra da geri çağırdığımda hangi alanları işaretlediysem o şekilde gelmesi gerekiyor. Ama ben bir türlü beceremedim . Yardımlarınıza ihtiyacım var.
var
     I,S:Integer;
begin
     Dbgrid1.Columns.Clear;
     S:=0;
     For I:=0 To Listele.Items.Count-1 do begin
         If Listele.Checked[I] Then begin
            Dbgrid1.Columns.Add;
            Dbgrid1.Columns[S].Title.Caption:=Listele.Items[I];
            Dbgrid1.Columns[S].FieldName    :=Listele.Items[I];
            S:=S+1;
     end;
     end;

end;
Cevapla
#8
Kodu incelemek lazım nerde neyi kaydediyonuz görmeden bişi diyemem. Ben dbgridi forma koyup üzerinde değişiklikleri yapıp savetofile ile kaydedip onshow olayında da loadfromfile ile kaydedilen dosyayı çekiyorum.
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
WWW
Cevapla
#9
(10-01-2019, Saat: 12:49)OZCANK Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
(10-01-2019, Saat: 08:48)esistem Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.dbgrid1.columns.savetofile('c:\ALANLAR.txt');
komutu caption larıda kaydeder zaten ayrıca bişi yapmanıza gerek yoktur.

Tşk. benim yapmak istediğim şu;
DBGrid1 columns larını caption isim vererek kaydediyorum ve sonrasında bunları ,

Aşağıdaki Kod yardımı ile ListCheckBox1 e aktarıyorum ama buraya da tablo da ki alanlar geliyor FATUIRS_NO Caption a ben Belge No yazıyorum bunun gelmesini istiyorum.
kaydettikten sonra da geri çağırdığımda hangi alanları işaretlediysem o şekilde gelmesi gerekiyor. Ama ben bir türlü beceremedim . Yardımlarınıza ihtiyacım var.
var
     I,S:Integer;
begin
     Dbgrid1.Columns.Clear;
     S:=0;
     For I:=0 To Listele.Items.Count-1 do begin
         If Listele.Checked[I] Then begin
            Dbgrid1.Columns.Add;
            Dbgrid1.Columns[S].Title.Caption:=Listele.Items[I];
            Dbgrid1.Columns[S].FieldName    :=Listele.Items[I];
            S:=S+1;
     end;
     end;

end;

Yukarıda yazdığınız kod sorunlu degil mi? Title caption ve fieldbyname ayni degeri atiyorsunuz. database de FATUIRS_NO olan alan adini atamak yerine sizin orneginizde "belge no" degerini atmis oluyorsunuz.
Ayrıca bu kod ListCheckBox1 e deger aktarmaz. tam tersi ListCheckBox1  deki degeri gride aktarir.
Cevapla
#10
(10-01-2019, Saat: 15:02)klavye Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
(10-01-2019, Saat: 12:49)OZCANK Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Tşk. benim yapmak istediğim şu;
DBGrid1 columns larını caption isim vererek kaydediyorum ve sonrasında bunları ,

Aşağıdaki Kod yardımı ile ListCheckBox1 e aktarıyorum ama buraya da tablo da ki alanlar geliyor FATUIRS_NO Caption a ben Belge No yazıyorum bunun gelmesini istiyorum.
kaydettikten sonra da geri çağırdığımda hangi alanları işaretlediysem o şekilde gelmesi gerekiyor. Ama ben bir türlü beceremedim . Yardımlarınıza ihtiyacım var.
var
     I,S:Integer;
begin
     Dbgrid1.Columns.Clear;
     S:=0;
     For I:=0 To Listele.Items.Count-1 do begin
         If Listele.Checked[I] Then begin
            Dbgrid1.Columns.Add;
            Dbgrid1.Columns[S].Title.Caption:=Listele.Items[I];
            Dbgrid1.Columns[S].FieldName    :=Listele.Items[I];
            S:=S+1;
     end;
     end;

end;

Yukarıda yazdığınız kod sorunlu degil mi? Title caption ve fieldbyname ayni degeri atiyorsunuz. database de FATUIRS_NO olan alan adini atamak yerine sizin orneginizde "belge no" degerini atmis oluyorsunuz.
Ayrıca bu kod ListCheckBox1 e deger aktarmaz. tam tersi ListCheckBox1  deki degeri gride aktarir.

Evet Klavye aynen dediğin gibi ve ben bunu yapamadım nasıl bir kod yapısı kullanabilirim?
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Dbgrid icerisinda combobox kullanma TheEAK 7 268 23-09-2019, Saat: 09:58
Son Yorum: TheEAK
  treeview tarzı dbgrid önerisi wiseman 1 257 18-07-2019, Saat: 01:39
Son Yorum: fduman07
  DBGrid Detay Gösterilmesi. OZCANK 9 1.128 15-04-2019, Saat: 06:50
Son Yorum: OZCANK
  cxgrid sutun toplamı hatası (Çözüldü) cinarbil 0 371 23-02-2019, Saat: 15:53
Son Yorum: cinarbil
  Dbgridi vertikal dbgrid olarak nasıl kullanabilirim?[ÇÖZÜLDÜ] baloglurecep 5 697 06-02-2019, Saat: 11:28
Son Yorum: idealist



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi