Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Soru : Interface mi, Abstract Class mı?
#2
Sanırım bu link sizin soruya fazlasıyla yeterli bir cevap olacaktır.
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.


Alıntı:Sanıyorum artık, abstract sınıflar ve interface’lerle ilgili az da olsa bir fikir sahibiyiz. Bu iki birbirine yakın kullanım temelde aynı amaca hizmet etmektedir. Ancak birbirinden farklı bir sözdizimine sahiptir. Peki, biz hangi durumlarda hangisini kullanacağız ?

Bu sorunun yanıtı abstract sınıf ve interface ayrımına gidilmesinin nedenlerini izah için yeterli olacaktır. Hepimizin bildiği gibi Delphi, C# gibi diller multiple inheritance adı verilen çoklu kalıtımı desteklemezler. Ancak C++ gibi diller çoklu kalıtıma imkan sağlarlar. Bir sınıfın birden fazla atasının olması gibi bir konseptin Delphi, C# gibi dillerde olmaması belki karmaşanın önüne geçmek içindir. Ancak çoklu kalıtıma ihtiyaç duyduğumuz yerlerde olabilir. Kısa bir örnek vererek daha da anlamlandırmaya çalışalım.
Cevapla


Bu Konudaki Yorumlar
Soru : Interface mi, Abstract Class mı? - Yazar: uparlayan - 21-11-2018, Saat: 19:03
Soru : Interface mi, Abstract Class mı? - Yazar: klavye - 21-11-2018, Saat: 20:10
Cvp: Soru : Interface mi, Abstract Class mı? - Yazar: narkotik - 26-01-2019, Saat: 22:17

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Dosya Bulma (Algoritmik Soru Serisi) yhackup 28 3.560 14-11-2018, Saat: 10:07
Son Yorum: engerex
  Windows Mesajlaşma Sistemi Hk. Soru (+10 Puan) Tuğrul HELVACI 21 3.950 08-09-2017, Saat: 13:55
Son Yorum: ismailkocacan



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi