Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Soru : Interface mi, Abstract Class mı?
#3
(21-11-2018, Saat: 19:03)uparlayan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Kısa cevaplarla geçiştirmemeniz dileğiyle;

OOP'nin dayanılmaz cazibesine kapılmış arkadaşlarımın bu iki yapıyı da bolca kullandığını tahmin ediyorum. Onlara sormak istediğim husus şu; hangisini hangi durumda neden kullanırız?

uparlayan hocam konu dışında bir cevap fakat bu benim kişisel merakım. Kaç tane delphi ile yazılmış proje gördüysem kodların %60 ı yapısal gidiyor diyebilirim. Ağırklı olarak sürekli veritabanı üzerinde yapılan işlemler. Tabi kişi ile alakalı bir durum ama bu delphicilerin OOP ile sorunu nedir? OOP kullanılmış dediğimde inherited form ve fii tarihinden itibaren yazılmaya başlanmış Wincontrol componentler. Her halde kolay geliyor  form açıp 2 edit bir grid koyup birde TSQL procedure, view yaz olay bitti. Yapısal koda bayılıyoruz sonra arkadan gelen tırmalıyor duruyor.
Yalnızım ama bir kente yürüyen ordu gibiyim, edebiyattan kaçınmalıyım..
Cevapla


Bu Konudaki Yorumlar
Soru : Interface mi, Abstract Class mı? - Yazar: uparlayan - 21-11-2018, Saat: 19:03
Soru : Interface mi, Abstract Class mı? - Yazar: klavye - 21-11-2018, Saat: 20:10
Cvp: Soru : Interface mi, Abstract Class mı? - Yazar: narkotik - 26-01-2019, Saat: 22:17

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Dosya Bulma (Algoritmik Soru Serisi) yhackup 28 3.351 14-11-2018, Saat: 10:07
Son Yorum: engerex
  Windows Mesajlaşma Sistemi Hk. Soru (+10 Puan) Tuğrul HELVACI 21 3.856 08-09-2017, Saat: 13:55
Son Yorum: ismailkocacan



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi