Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
DBGrid Detay Gösterilmesi.
#10
(12-04-2019, Saat: 18:31)Arkadaşlar Emeğinize Yüreğinize sağlık mrmarman yayınladığı kodu denedim tam istediğim gibi olmayınca bıraktım. Hepinize çok teşekkür ediyorum alakanızdan dolayı. FiRewaLL Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
(12-04-2019, Saat: 12:27)mrmarman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Örnek :
procedure TForm1.BitBtn1Click(Sender: TObject);
begin
 if (DBGrid1.DataSource.DataSet.Active) AND ( NOT DBGrid1.DataSource.DataSet.EOF ) then
 begin
   Showmessage( DBGrid1.DataSource.DataSet.FieldByName('M_Name').AsString );
 end;
end;



// Burası da button taşıma / görüntüleme kısmı
//-------------------------------------------------------
procedure TForm1.DBGrid1DrawDataCell(Sender: TObject; const Rect: TRect;
 Field: TField; State: TGridDrawState);
begin
 // Buton için uygun column/field hangisisye oraya odaklanacağız...
 if ( Field.FieldName ='Btn' ) then
 begin
   if ( Field.DataSet.RecordCount > 0 ) then
   begin
     // Kayıt Seçili ve Odaklı ise Butonu yerleştir.
     If ( (gdSelected in State) or (gdFocused in State) ) then
     begin
       BitBtn1.Height  := Rect.Bottom-Rect.Top +2;
       BitBtn1.Width   := Rect.Right -Rect.Left;
       BitBtn1.Left    := Rect.Left  + tDBGrid(Sender).Left + 1;
       BitBtn1.Top     := Rect.Top   + tDBGrid(Sender).Top;
       BitBtn1.Visible := True;
       BitBtn1.BringToFront;
     end;
   end;
 end;
end;



eeuxcmieyyv5wugihmio.gif

Draw ile c# da yapmıştım ama Delphide denememiştim.
Draw da gayet başarılı Smile
Cevapla


Bu Konudaki Yorumlar
DBGrid Detay Gösterilmesi. - Yazar: OZCANK - 12-04-2019, Saat: 04:49
Cvp: DBGrid Detay Gösterilmesi. - Yazar: FiRewaLL - 12-04-2019, Saat: 08:43
DBGrid Detay Gösterilmesi. - Yazar: mrmarman - 12-04-2019, Saat: 08:53
DBGrid Detay Gösterilmesi. - Yazar: emrgln - 12-04-2019, Saat: 09:16
DBGrid Detay Gösterilmesi. - Yazar: mrmarman - 12-04-2019, Saat: 09:32
DBGrid Detay Gösterilmesi. - Yazar: adelphiforumz - 12-04-2019, Saat: 09:44
DBGrid Detay Gösterilmesi. - Yazar: mcuyan - 12-04-2019, Saat: 12:13
DBGrid Detay Gösterilmesi. - Yazar: mrmarman - 12-04-2019, Saat: 12:27
DBGrid Detay Gösterilmesi. - Yazar: FiRewaLL - 12-04-2019, Saat: 18:31
Cvp: DBGrid Detay Gösterilmesi. - Yazar: OZCANK - 15-04-2019, Saat: 06:50

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Dbgrid icerisinda combobox kullanma TheEAK 2 60 10-09-2019, Saat: 11:20
Son Yorum: TheEAK
  treeview tarzı dbgrid önerisi wiseman 1 223 18-07-2019, Saat: 01:39
Son Yorum: fduman07
  Dbgridi vertikal dbgrid olarak nasıl kullanabilirim?[ÇÖZÜLDÜ] baloglurecep 5 634 06-02-2019, Saat: 11:28
Son Yorum: idealist
  DBGRID Indicator Sorunu [Çözüldü] SenayAkgun 10 924 16-01-2019, Saat: 18:10
Son Yorum: masteryoda
  DBGrid sütun isimlerini dosyada saklama OZCANK 9 903 10-01-2019, Saat: 16:56
Son Yorum: OZCANK



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi