Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
soru bankasında random ve data çekme
#4
(11-07-2019, Saat: 19:14)sadikacar60 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.LAZARUS için bir öneriniz var mı hocam.
BufDataset1 diye bir şey kullanın diyorlar ama detaylı bilği yok
birde

  VTbaglan;

  sql_v:=  'select * from TBL_SORULAR';  // where DATE_='''+tarih1+''' ';

  Form1.SQLQuery1.Close;
  Form1.SQLQuery1.sql.Clear;
  Form1.SQLQuery1.sql.add(sql_v);
  Form1.SQLQuery1.Open;


  Form1.DataSource1.DataSet:=Form1.SQLQuery1;
  Form1.DBGrid1.DataSource:=Form1.DataSource1;


yukardaki kodda dbgride bilğileri kolayca dolduruyoruz aynı mantıkla dataset içine bu bilğileri doldurup dataset üzerinden işlem yapamazmıyız

saygılarımla

Hayırlı akşamlar.
 
x_dataset:=TADODATASET; // procedurun var kısmına bunu ekleyin
if not assigned(x_dataset)  then x_Dataset := TADODATASET.Create(nil);  // data set yoksa olurtur
VTbaglan;
 sql_v:=  'select * from TBL_SORULAR';  // where DATE_='''+tarih1+''' ';
 Form1.SQLQuery1.Close;
 Form1.SQLQuery1.sql.Clear;
 Form1.SQLQuery1.sql.add(sql_v);
 Form1.SQLQuery1.Open;
 Form1.DataSource1.DataSet:=Form1.SQLQuery1;
 Form1.DBGrid1.DataSource:=Form1.DataSource1;
x_dataset.dataset := Form1.SQLQuery1;  // burası x_dataset.datasource :=  Form1.SQLQuery1.datasource; olabilir denemeden yazdım
//x_dataset hazır dilediğiniz gibi kullanın. işiniz bitincede.
// x_dataset.free; ile yok edin
// test etmeden gönderdim yazım hatası varsa af ola genel mantın bu

_
 
"…De ki: "Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu? Şüphesiz, temiz akıl sahipleri öğüt alıp-düşünürler" (Zümer Suresi, 9)
Cevapla


Bu Konudaki Yorumlar
soru bankasında random ve data çekme - Yazar: sadikacar60 - 11-07-2019, Saat: 12:32
Cvp: soru bankasında random ve data çekme - Yazar: hi_selamlar - 11-07-2019, Saat: 12:52
soru bankasında random ve data çekme - Yazar: sadikacar60 - 11-07-2019, Saat: 19:14
Cvp: soru bankasında random ve data çekme - Yazar: cinarbil - 11-07-2019, Saat: 21:50

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Comboboxa girilen değere göre veri çekme. bünyamin68 4 158 06-10-2019, Saat: 10:16
Son Yorum: bünyamin68
  HTML Sayfaya Veri Çekme Hayati 1 222 17-07-2019, Saat: 21:44
Son Yorum: SimaWB
  Excel'den veri çekme hatası harezmi 7 418 17-07-2019, Saat: 18:40
Son Yorum: harezmi
  Diger formdaki degiskenden veri cekme arsl01 8 524 10-07-2019, Saat: 11:57
Son Yorum: arsl01
  Sayfa içeriği gizlenmiş sayfadan veri çekme CesuR 4 727 09-01-2019, Saat: 17:52
Son Yorum: CesuR



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi