Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Firebird Database Oluşturma
#1
Merhaba Arkadaşlar,

Basit anlamda "Otopark Abone Cari takibi" için bir uygulama yazdım. Veritabanı olarak  "Firebird 2.5.8" kullandım. "SQL manager 2005 for interbase and Firebird" ile veritabanını oluşturdum. İDE olarak Delphi 10.3 Community Edition ile yazdım ve veritabanına FireDAC kullanarak bağlandım.

Programın kullanacak kişiye programı verdiğimde, program ilk açılışta veritabanı dosyası yoksa kendisinin oluşturmasını istiyorum. Mevcut veritabanını boş iken SQL haline alıp tekrar oluşturmam mümkün mü ? Veritabanı konusunda tecrübem yok. Eskiden IBExtract vardı diye hatırlıyorum. FireDAC tarafını ilk defa kullanıyorum. Çözüm önerilerinizi bekliyorum.
http://www.sercanca.com

Sadece Hobiciyim..
WWW
Cevapla
#2
Selam,
Kod ile yapmak yerine, bir veritabanını metadata olarak backup alıp, gerektiğinde restore yapabilirsiniz.
WWW
Cevapla
#3
(15-04-2019, Saat: 10:13)esistem Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Selam,
Kod ile yapmak yerine, bir veritabanını metadata olarak backup alıp, gerektiğinde restore yapabilirsiniz.

Ornek var mi hocam ?
http://www.sercanca.com

Sadece Hobiciyim..
WWW
Cevapla
#4
(15-04-2019, Saat: 11:03)SercanTEK Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(15-04-2019, Saat: 10:13)esistem Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Selam,
Kod ile yapmak yerine, bir veritabanını metadata olarak backup alıp, gerektiğinde restore yapabilirsiniz.

Ornek var mi hocam ?

/////////////////// BACKUP
 cmd := ANA.AknConfig.EXEKLASOR+'data\gbak.exe';
 Stream := TMemoryStream.Create;
 try
 Application.ProcessMessages;
   ANA.AknConfig.ReadOutputFromExternalProcess('',
     cmd +
     ' -b '+SERVIP+':'+VYOLU+ANA.QYILDBADI.AsString+'.FDB '+ANA.AknConfig.EXEKLASOR+'data\yyil.fbk -user sysdba -pass masterkey',
     Stream, Memo2);
 finally
   Stream.Free;
Memo2.Lines.Add(INTTOSTR(ANA.QYILCALISMAYILI.AsInteger)+' Çalışma yılının kopyası alındı...');
 end;

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
/////////////////// RESTORE
 cmd := ANA.AknConfig.EXEKLASOR+'data\gbak.exe';
 Stream := TMemoryStream.Create;
 try
 Application.ProcessMessages;
   ANA.AknConfig.ReadOutputFromExternalProcess('',
     cmd +
     ' -r o -v -user sysdba -pass masterkey '+ANA.AknConfig.EXEKLASOR+'data\yyil.fbk '+SERVIP+':'+VYOLU+'ETICARI_DB_'+FLOATTOSTR(YYIL.Value)+'.FDB',
     Stream, Memo2);
 finally
   Stream.Free;
Memo2.Lines.Add(FLOATTOSTR(YYIL.Value)+' Çalışma yılı oluşturuldu...');
 end;

GBAK ile yukarıdaki şekilde backup alıp restore yapıyorum. Sizde önce metadata yı backup alıp exe ye gömüp, eğer veritabanı yok ise ordan restore yapabilirsiniz sanırım. Bu arada AknConfig bir arkadaşımın yazdığı içinde birçok function barındıran yardımcı bir component, onu kaale almayın, siz shellexecute ile yapabilirsiniz. 

Ben ETICARI_DB_<CalismaYili>.FDB şeklinde her yıl için ayrı veritabanları oluşturuyorum.
WWW
Cevapla
#5
Teşekkürler. Değerlendireceğim.
http://www.sercanca.com

Sadece Hobiciyim..
WWW
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Interbase/Firebird Veri Aktarımı [Ücretsiz] rmzgenius 0 107 19-03-2019, Saat: 09:11
Son Yorum: rmzgenius
  firebird forum klavye 2 522 01-03-2019, Saat: 16:01
Son Yorum: rmzgenius
  çözüldü- DBeaver editöründe yeni veritabanı oluşturma sadikacar60 9 519 16-02-2019, Saat: 22:44
Son Yorum: sadikacar60
  Firebird 3 embedded versiyon autoinc alan problemi canbir 5 955 21-11-2018, Saat: 22:38
Son Yorum: SercanTEK
  Firebird Yedekleme-Geri Yükleme Aracı ihalilcoban 5 990 11-11-2018, Saat: 13:53
Son Yorum: mcuyan



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi