Çok Yakında Yeni Bir Arayüzle karşınızdayız! http://yeni.delphican.com/

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Order By Kullanımı hakkında
#1
Merhaba, tablomda 2 adet field'ım bulunuyor zamanla ilgili bir field değiller.

Ben bu tabloyu, insert edilme tarihine göre sıralamak istiyorum bunu bir sql cümleciği ile yapabilir miyim ?
WWW
Cevapla
#2
Merhaba, primary key alanına göre yapabileceğinizi düşünüyorum.
Don't fear the try!
Cevapla
#3
Merhaba,
Her iki field'ın bulunduğu tabloda, AUTO_INCREMENT veya Unique sıralama yaptığınız bir ID alanınız varsa, bu alanı Order By ile kullandığınızda; kayıt önceliğine göre bir sıralama yapacak ve doğal olarak tarih sırası gibi bir sıralama yapacaktır.
While true do; Hayat döngüsü, kısır değildir! Yapılan bir yanlış, o döngünün dışına çıkmanızı sağlayacaktır.
WWW
Cevapla
#4
(01-06-2017, Saat: 10:32)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba,
Her iki field'ın bulunduğu tabloda, AUTO_INCREMENT veya Unique sıralama yaptığınız bir ID alanınız varsa, bu alanı Order By ile kullandığınızda; kayıt önceliğine göre bir sıralama yapacak ve doğal olarak tarih sırası gibi bir sıralama yapacaktır.

İlk mesajda yazmayı unutmuşum maalesef AI Saham da yok Smile
WWW
Cevapla
#5
Hocam tabloda ID, SIRANO, KIMLIK, NUMARA vb. gibi bir alan tutmadınız mı Smile

E.O.F.  (End Of Fun )
Rolleyes
Cevapla
#6
(01-06-2017, Saat: 10:42)ramazan_t Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Hocam tabloda ID, SIRANO, KIMLIK, NUMARA vb. gibi bir alan tutmadınız mı Smile

Önemsemediğim bir tabloydu tutmadım. Ama artık trigger ile tutacağım
WWW
Cevapla
#7
İhtiyaç olsun, olmasın; tüm tablolarımda mutlaka bir ID alanı vardır.
While true do; Hayat döngüsü, kısır değildir! Yapılan bir yanlış, o döngünün dışına çıkmanızı sağlayacaktır.
WWW
Cevapla
#8
(01-06-2017, Saat: 10:52)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı: İhtiyaç olsun, olmasın; tüm tablolarımda mutlaka bir ID alanı vardır.

Haklısınız ders niteliğinde oldu Wink
aslında id alanım var ama başka iş için kulllandım aı değil
WWW
Cevapla
#9
Hocam normalde "select * from tabloadi" dediğinizde girdiğiniz sıraya göre vermesi gerekir, AI kullanmadığınız için en yakın sonucu bu şekilde alabilirsiniz diye düşünüyorum. Tanımlı index vs. etkilermi bilemiyorum ama.
WWW
Cevapla
#10
(01-06-2017, Saat: 11:14)esistem Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Hocam normalde "select * from tabloadi" dediğinizde girdiğiniz sıraya göre vermesi gerekir, AI kullanmadığınız için en yakın sonucu bu şekilde alabilirsiniz diye düşünüyorum. Tanımlı index vs. etkilermi bilemiyorum ama.

Ben son eklenen üstte istiyorum, bu şekilde son eklenen altta geliyor.
WWW
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  ORDER BY (FIELD,"DEĞER1","DEĞER2") - Kullanımı hi_selamlar 3 1.100 05-12-2017, Saat: 19:20
Son Yorum: hi_selamlar
  MySQL Function Kullanımı yhackup 6 3.980 15-08-2017, Saat: 09:09
Son Yorum: yhackup
  MySQL Case Kullanımı hk. yhackup 2 1.268 12-05-2017, Saat: 14:04
Son Yorum: yhackup
  MySQL Embedded InnoDb Kullanımı delphi-x 7 2.007 27-01-2017, Saat: 01:44
Son Yorum: CaglarCoskun
  MySQL Event Kullanımı yhackup 2 3.231 18-08-2016, Saat: 17:35
Son Yorum: SimaWB



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi