Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Firebird -303 Malformed string
#1
Merhaba,
elimde firebird 1.5 bir veritabanı var buna uniconnection ile bağlanıyorum uniconnection charseti UTF8 ve use unicode True şeklinde
normal
dataset.insert;
dataset.post şeklinde kayıtlarda bir sıkıntı yok

ama
insert sql ile bir tabloya kayıt eklerken -303 Malformed string hatası alıyorum hata cariunvan , aciklama alanlarında türkçe karakter olduğunda oluyor
 
QryCariHareket.ParamByName('CARIUNVAN').Text:=TurkishCharacterConvert(unqry_FaturaCARIUNVAN.Text);
şeklinde türkçe karakterleri değiştirdiğimde hata almıyorum.

“Do. Or do not. There is no try.”
Cevapla
#2
IBExpert veya başka diğer bir program ile de kayıt eklerken aynı hatayı alıyor musunuz ?
Veritabanınızda CHARACTERSET olarak WIN1254, COLLATION olarak PXW_TURK ayarlı mı ?

E.O.F.  (End Of Fun )
Rolleyes
Cevapla
#3
(13-06-2017, Saat: 16:02)ramazan_t Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.IBExpert veya başka diğer bir program ile de kayıt eklerken aynı hatayı alıyor musunuz ?
Veritabanınızda CHARACTERSET olarak WIN1254, COLLATION olarak PXW_TURK ayarlı mı ?

CHARACTERSET olarak WIN1254 COLLATE de WIN1254 tanımlanmış
ibexpert ile girişte sıkıntı yok
delphi 7 ve ibdatabase ile normalde asıl program yazılmış ve kullanılıyor onda türkçe karakter ile ilgili bir sıkıntı yok.

“Do. Or do not. There is no try.”
Cevapla
#4
Hocam, IBExpert ile girişte Türkçe karakterler ile ilgili bir problem yaşamıyorsanız, sorunun kod tarafında olduğu anlaşılıyor. String çevrimlerinde Unicode karakterlere göre çevrim yapan komutlar var (AnsiString vb. ) . İsterseniz onları bir kontrol edin.

Kolay gelsin.

E.O.F.  (End Of Fun )
Rolleyes
Cevapla
#5
(13-06-2017, Saat: 17:01)ramazan_t Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Hocam, IBExpert ile girişte Türkçe karakterler ile ilgili bir problem yaşamıyorsanız, sorunun kod tarafında olduğu anlaşılıyor. String çevrimlerinde Unicode karakterlere göre çevrim yapan komutlar var (AnsiString vb. ) . İsterseniz onları bir kontrol edin.

Kolay gelsin.

uniconnection charseti WIN1254 olarak ayarladım daha sonra dataset en fieldları silip yeniden ekledim sorun düzeldi.

“Do. Or do not. There is no try.”
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  FIREBIRD facebook GROUP daveti softdestek 8 233 17-10-2019, Saat: 10:43
Son Yorum: boreas
  Firebird Trigger'a parametre gönderme esistem 3 759 15-10-2019, Saat: 22:17
Son Yorum: Aktolgali
  Firebird ile aynı server içindeki iki ayrı database deki tablolar arasında select serkansirin001@gmail.com 6 331 03-09-2019, Saat: 01:05
Son Yorum: mcuyan
  Visual Studio Code kullanıcıları için Firebird Eklentisi rmzgenius 2 367 31-05-2019, Saat: 10:32
Son Yorum: edo
  Firebird Database Oluşturma SercanTEK 6 708 30-05-2019, Saat: 09:18
Son Yorum: rmzgenius



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi