Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 4/5 - 2 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Class Kullanımı hakkında,
#11
Fonksiyon sınıfınızın bir üyesi olduğu için, sınıfı oluşturmadan, sınıfa ait bir tanımlamayı doğrudan çağırıp kullanamazsınız. Sınıfı oluşturmadan kullanmaya çalışırsanız, Tasarım anında editör hata vermez (Daha çok Syntax denetimi yapar), fakat Çalışma (RunTime) anında, hata verecektir.
While true do; Hayat döngüsü, kısır değildir! Yapılan bir yanlış, o döngünün dışına çıkmanızı sağlayacaktır.
WWW
Cevapla
#12
Anladım teşekkürler,
peki Tuğrul Hocamın dediği gibi neden const tanımlayamadım ? o hata neyin nesi
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
WWW
Cevapla
#13
(25-08-2016, Saat: 17:31)yhackup Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Anladım teşekkürler,
peki Tuğrul Hocamın dediği gibi neden const tanımlayamadım ? o hata neyin nesi

Güzel kardeşim, öncelikle DoLogin metodunun geri dönüş değeri bir class olmasın. Yazdıklarımı bir kere daha dikkat ile okumaya çalış. İkincisi const'u nerede tanımladın ? Tanım şu şekilde olmalı:

function DoLogin(const AUserName, APassword : String) : Boolean;
begin
 ....
 ....
end;
Mal sahibi, mülk sahibi
Hani bunun ilk sahibi ?
Mal da yalan mülk de yalan
Var biraz da sen oyalan...
WWW
Cevapla
#14
(25-08-2016, Saat: 22:09)Tuğrul HELVACI Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
(25-08-2016, Saat: 17:31)yhackup Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Anladım teşekkürler,
peki Tuğrul Hocamın dediği gibi neden const tanımlayamadım ? o hata neyin nesi

Güzel kardeşim, öncelikle DoLogin metodunun geri dönüş değeri bir class olmasın. Yazdıklarımı bir kere daha dikkat ile okumaya çalış. İkincisi const'u nerede tanımladın ? Tanım şu şekilde olmalı:

function DoLogin(const AUserName, APassword : String) : Boolean;
begin
 ....
 ....
end;

Allah beni ne yapmasın,  Jeton biraz geç düştü Smile   Ben class içerisinde tanımlamaya çalıştım 

TMyValue = class
const
  Value1 = 1;
  Value2 = 2; 
end;


Alıntı:DoLogin metodunun geri dönüş değeri bir class olmasın

Neden Olmaması gerekiyor Tuğrul Bey, Gerçek bir program değil Classları düzgün anlamak adına öylesine bir fonksiyon yaptım. Doğru olmayan şey Loginde kullanmak ise,
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
WWW
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Moduler Programlama Hakkinda TheEAK 4 134 Dün, Saat: 10:43
Son Yorum: TheEAK
  Fdmemtable kullanimi arsl01 8 463 11-09-2019, Saat: 01:32
Son Yorum: Aktolgali
  Thread içerisinde sleep kullanımı berk06 1 174 26-08-2019, Saat: 11:36
Son Yorum: Tuğrul HELVACI
  TNotification Kullanımı hk yhackup 4 242 07-08-2019, Saat: 18:51
Son Yorum: Bay_Y
  SQL Kullanımı OZCANK 15 799 26-07-2019, Saat: 18:27
Son Yorum: adelphiforumz



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi