Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FastReport "Sum" Fonksiyon Sorunu
#1
Merhabalar;

Sorunum şu yönde ben fastreport ile toplama yapmak istiyorum. Report Summary ile işlemi yaparken şu fonksiyonu kullanıyorum;


[SUM(<frxDBDataset1."Borc">,MasterData1)]



Lakin fonksiyon sonucu şu şekilde çıkıyor;

PrbXod.png


 Ben sonucun 1.010,00 ₺ şeklinde çıkması için ne yapmalıyım.

NOT: SQL ile "Money" tip tanımlıdır.
Teşekküler,
İyi çalışmalar.
Yazılım Topluluğumuz -> Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
Kişisel Tanıtım Sitem -> Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
19 y/o, sadece öğrenmeye odaklanmış, insancık..
WWW
Cevapla
#2
tasarım modunda iken nesne üzerindeki sağ tık yap, menüyü tam hatırlamıyorum, nesne sağ tık menüsünde format gibi bişi olmalı


Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
Cevapla
#3
(16-08-2017, Saat: 22:22)meko Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.tasarım modunda iken nesne üzerindeki sağ tık yap, menüyü tam hatırlamıyorum, nesne sağ tık menüsünde format gibi bişi olmalı


Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.

 Çok teşekkürler hocam, adamın dibisiniz  Heart

  Tasarım modunda iken "Display Format" bölümüne girip ayarlamayı yaptıktan sonra sorun çözüldü.
Yazılım Topluluğumuz -> Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
Kişisel Tanıtım Sitem -> Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
19 y/o, sadece öğrenmeye odaklanmış, insancık..
WWW
Cevapla
#4
Tek Birim kullanıyorsan bu seçeneklerin dışında örnek olarak
tercihen " [SUM(<frxDBDataset1."Borc">,MasterData1)] TL " de kulllanbilirsin ..
Cevapla
#5
(17-08-2017, Saat: 13:37)gjamesbond Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Tek Birim kullanıyorsan bu seçeneklerin dışında  örnek olarak
tercihen  "   [SUM(<frxDBDataset1."Borc">,MasterData1)] TL " de kulllanbilirsin ..

 Hocam Oto ₺ birimine atıyor, öneriniz için teşekkürler Smile
Yazılım Topluluğumuz -> Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
Kişisel Tanıtım Sitem -> Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
19 y/o, sadece öğrenmeye odaklanmış, insancık..
WWW
Cevapla
#6
(17-08-2017, Saat: 17:03)hyperxman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
(17-08-2017, Saat: 13:37)gjamesbond Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Tek Birim kullanıyorsan bu seçeneklerin dışında  örnek olarak
tercihen  "   [SUM(<frxDBDataset1."Borc">,MasterData1)] TL " de kulllanbilirsin ..

 Hocam Oto ₺ birimine atıyor, öneriniz için teşekkürler Smile

Wink

(17-08-2017, Saat: 17:03)hyperxman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
(17-08-2017, Saat: 13:37)gjamesbond Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Tek Birim kullanıyorsan bu seçeneklerin dışında  örnek olarak
tercihen  "   [SUM(<frxDBDataset1."Borc">,MasterData1)] TL " de kulllanbilirsin ..

 Hocam Oto ₺ birimine atıyor, öneriniz için teşekkürler Smile

Wink
Diğer arkadaşlar yazmışlardı ben basit öneri sundum  Smile  o zaman daha da  açıklayıcı olalım


Ek Dosyalar Resimler
   
Cevapla
#7
(17-08-2017, Saat: 18:31)gjamesbond Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
(17-08-2017, Saat: 17:03)hyperxman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız. Hocam Oto ₺ birimine atıyor, öneriniz için teşekkürler Smile

Wink

(17-08-2017, Saat: 17:03)hyperxman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız. Hocam Oto ₺ birimine atıyor, öneriniz için teşekkürler Smile

Wink
Diğer arkadaşlar yazmışlardı ben basit öneri sundum  Smile  o zaman daha da  açıklayıcı olalım

 Teşekkürler hocam  Big Grin
Yazılım Topluluğumuz -> Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
Kişisel Tanıtım Sitem -> Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
19 y/o, sadece öğrenmeye odaklanmış, insancık..
WWW
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Delphi Yeni Sürümlerde Fonksiyon Tanımlama Hayati 4 167 30-09-2019, Saat: 10:05
Son Yorum: Fesih ARSLAN
  cxgrid String alan sorunu HuseyinF 7 232 25-09-2019, Saat: 16:54
Son Yorum: HuseyinF
  Fastreport koşullu rapor hazırlama klavye 17 1.816 17-09-2019, Saat: 15:18
Son Yorum: hi_selamlar
  SetLength sorunu seci20 2 151 13-09-2019, Saat: 13:50
Son Yorum: seci20
  Writefile yazılan byte sorunu seci20 2 217 04-09-2019, Saat: 20:29
Son Yorum: seci20



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi