Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gride Kayıt Eklensin Ama Veritabanına Eklenmesin?
#1
Merhabalar;

  Başlıktan da anlayacağımız üzere gride kullanıcı ürün ekleyecek ama bu ürünü veritabanından önce sanki önizleme gibiymiş gibi gride göstereceğim. Kullanıcı vazgeçince de temizleme işlemini yapacağım. Aklıma ilk olarak veritabanına eklesem ne olur diye düşündüm ama veritabanını fazla yormuş olurum dedim. (Çünkü kullanıcı her daim ekle-sil yapacak).

Özet olarak;
  Ben gridi bir önizleme aracı olarak kullanmak istiyorum. Sonra gride eklenen verileri kullanıcı kaydet butonuna basınca veritabanına kaydettirmek istiyorum? 


Herhangi bir bileşen önerisi var mıdır? Veya ipucu Smile 



Teşekkürler
İyi çalışmalar.
Yazılım Topluluğumuz -> Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
Kişisel Tanıtım Sitem -> Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
19 y/o, sadece öğrenmeye odaklanmış, insancık..
WWW
Cevapla
#2
TClientDataSet
Amatör Küme Bilgisayar Programcısı
WWW
Cevapla
#3
FireDAC MemTable' ı
DevExpress MemData' sı mevcut işinizi göreceğini tahmin ediyorum.
O. Mert
WWW
Cevapla
#4
(17-08-2017, Saat: 17:15)barutali Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.TClientDataSet

 Hocam herşey tamam tek sorun kaldı o da;

 Ben bu kayıtları for döngüsü içerisinde tek tek mi veritabanına kaydedeceğim, yoksa bilmediğim özellik mevcut mu? Smile

(17-08-2017, Saat: 17:19)YBSUzmani Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.FireDAC MemTable' ı
DevExpress MemData' sı mevcut işinizi göreceğini tahmin ediyorum.

 Hocam ClientDataSet ile aynı zaten hazır bileşen yerine Delphi'nin kendi bileşenini tavsiye ederim :Smile


NOT: FireDac Delphi'nin ama yine de ClientDataSet daha bir çekici Smile
Yazılım Topluluğumuz -> Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
Kişisel Tanıtım Sitem -> Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
19 y/o, sadece öğrenmeye odaklanmış, insancık..
WWW
Cevapla
#5
Sorunu for döngüsüne sokarak halletim. Teşekkürler Smile
Yazılım Topluluğumuz -> Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
Kişisel Tanıtım Sitem -> Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
19 y/o, sadece öğrenmeye odaklanmış, insancık..
WWW
Cevapla
#6
memory table kullandıysan for döngüsü yerine while do deneyebilirsin.
dataset.first;
while not dataset.eof do
begin
.
.
.
 dataset.next;
end;
Cevapla
#7
Döngüye sokmadan ApplyUpdates gibi metodu kullanarak yapabiliyorduk sanırım.. Emin değilim araştırmak lazım..
Amatör Küme Bilgisayar Programcısı
WWW
Cevapla
#8
(17-08-2017, Saat: 17:15)barutali Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.TClientDataSet

TClientDataSet ile değişiklikleri muhafaza edip, en son veritabanına yazmaya giderken güncellenen verileri döngüye alarak işlemi yapabilirsiniz. Bunu bir temp tablo gibi düşünün. Kayıtları oraya yapacaksınız, işlemin sonunda götürüp istediğinizi yapabilirsiniz. N-tier mimari öncesi tüm projelerimde CDS kullanmıştım.
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
Cevapla
#9
İşin aslı (BDE'de de var olan) FireDAC temelli DataSet bileşenlerinde CachedUpdates özelliğini True yaparak açarsanız dilediğiniz işlem otomatik olarak devreye girecektir. Eğer değişiklikler onaylanacaksa ApplyUpdates, iptal edilecekse CancelUpdates metodunu çağırmak yeterli olmaktadır. İyi çalışmalar.
Cevapla
#10
Hepinize ayrı ayrı teşekkürlerimi iletiyorum. CDS ile ApplyUpdates yollarını denemeye çalışıyorum.


Saygılarımla,
İyi çalışmalar.
Yazılım Topluluğumuz -> Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
Kişisel Tanıtım Sitem -> Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
19 y/o, sadece öğrenmeye odaklanmış, insancık..
WWW
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Delphi'den SP ile kayıt Aktolgali 4 211 30-09-2019, Saat: 23:05
Son Yorum: Aktolgali
  ADO Kayit hatası serdar 4 286 25-08-2019, Saat: 11:16
Son Yorum: serdar
  Mükerrer Kayıt Uyarısı OZCANK 13 852 19-04-2019, Saat: 15:37
Son Yorum: SercanTEK
  Listview kayıt sorunu Yeliz 6 837 31-01-2019, Saat: 15:42
Son Yorum: Tuğrul HELVACI
  DBLookupComboBox'da istenilen kayıt seçili gelsin OZCANK 7 867 30-01-2019, Saat: 21:09
Son Yorum: OZCANK



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi