Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[ÇÖZÜLDÜ] Access Veritabanı WideMemo Gösterimi
#1
Question 
İyi akşamlar;

Genelde SQL Server kullanırım ama bu sefer Access ile biraz pratik yapmak istedim ama sorun şu; Access ile bir alanı "Uzun metin" tipinde tanıtım yaptığımda DBGrid nesnesinde kayıt olmadan(boş bile olsa), (WideMemo) diye gösterim atıyor. 

İçimden bir ses bir tik ile bu sorun kalkacak gibi ama onu bulamadım, yardımcı olursanız sevinirim.

NOT: Hep ingilizce kaynak var ve çoğu yönlendirmeli olduğu için pek bir şey anlayamadım  Sad



Teşekkürler,
İyi çalışmalar.
Yazılım Topluluğumuz -> Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
Kişisel Tanıtım Sitem -> Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
19 y/o, sadece öğrenmeye odaklanmış, insancık..
WWW
Cevapla
#2
(24-09-2017, Saat: 22:25)hyperxman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.İyi akşamlar;

Genelde SQL Server kullanırım ama bu sefer Access ile biraz pratik yapmak istedim ama sorun şu; Access ile bir alanı "Uzun metin" tipinde tanıtım yaptığımda DBGrid nesnesinde kayıt olmadan(boş bile olsa), (WideMemo) diye gösterim atıyor. 

İçimden bir ses bir tik ile bu sorun kalkacak gibi ama onu bulamadım, yardımcı olursanız sevinirim.

NOT: Hep ingilizce kaynak var ve çoğu yönlendirmeli olduğu için pek bir şey anlayamadım  Sad



Teşekkürler,
İyi çalışmalar.

Veritabanında karakter sayısını belirtin.
Herhangi bir basit problem, hakkında yeterince toplantı yapılarak, çözümsüz hale getirilebilir.

Cevapla
#3
(24-09-2017, Saat: 22:32)savasabd Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
(24-09-2017, Saat: 22:25)hyperxman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.İyi akşamlar;

Genelde SQL Server kullanırım ama bu sefer Access ile biraz pratik yapmak istedim ama sorun şu; Access ile bir alanı "Uzun metin" tipinde tanıtım yaptığımda DBGrid nesnesinde kayıt olmadan(boş bile olsa), (WideMemo) diye gösterim atıyor. 

İçimden bir ses bir tik ile bu sorun kalkacak gibi ama onu bulamadım, yardımcı olursanız sevinirim.

NOT: Hep ingilizce kaynak var ve çoğu yönlendirmeli olduğu için pek bir şey anlayamadım  Sad



Teşekkürler,
İyi çalışmalar.

Veritabanında karakter sayısını belirtin.
 Kısa Metin tipinde alan bölümü var ama en fazla 255 karakter kabulü var, Uzun Metin tipinde ise böyle bir seçenek yok  :ss 

Access her zaman problem  Huh

(24-09-2017, Saat: 22:25)hyperxman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.İyi akşamlar;

Genelde SQL Server kullanırım ama bu sefer Access ile biraz pratik yapmak istedim ama sorun şu; Access ile bir alanı "Uzun metin" tipinde tanıtım yaptığımda DBGrid nesnesinde kayıt olmadan(boş bile olsa), (WideMemo) diye gösterim atıyor. 

İçimden bir ses bir tik ile bu sorun kalkacak gibi ama onu bulamadım, yardımcı olursanız sevinirim.

NOT: Hep ingilizce kaynak var ve çoğu yönlendirmeli olduğu için pek bir şey anlayamadım  Sad



Teşekkürler,
İyi çalışmalar.

  Çözümden bahsedeyim, UniQuery ile ufak bir datatypemap ayarı ile işlemimiz tamamlanıyor. Formunuzun gösterim olayına aşağıdaki kodlar ile işinizi görebilirsiniz Smile

uses  LiteDataTypeMapUni;
...
UniQuery.DataTypeMap.AddDBTypeRule(liteText, ftString);

Kaynak: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.

Saygılarımla,
İyi çalışmalar.
Yazılım Topluluğumuz -> Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
Kişisel Tanıtım Sitem -> Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
19 y/o, sadece öğrenmeye odaklanmış, insancık..
WWW
Cevapla
#4
Acces'te denemedim ama mssqlde varchar(max) yapinca widememo hatasi aliyordum,atiyorum varchar(50) yapinca almıyordum.
Herhangi bir basit problem, hakkında yeterince toplantı yapılarak, çözümsüz hale getirilebilir.

Cevapla
#5
(24-09-2017, Saat: 23:06)savasabd Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Acces'te denemedim ama mssqlde varchar(max) yapinca widememo hatasi aliyordum,atiyorum varchar(50) yapinca almıyordum.

 SQL Server'dan yana sorunum yok zaten hocam  Smile Olay Access ile onu da halletim, teşekkürler!


İyi çalışmalar.
Yazılım Topluluğumuz -> Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
Kişisel Tanıtım Sitem -> Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
19 y/o, sadece öğrenmeye odaklanmış, insancık..
WWW
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  [ÇÖZÜLDÜ] Rapor Baskısında 0 değerleri yazılmasın wiseman 2 117 01-10-2019, Saat: 18:04
Son Yorum: wiseman
  [ÇÖZÜLDÜ] fast report dil hatası wiseman 6 238 25-09-2019, Saat: 14:29
Son Yorum: wiseman
  ÇÖZÜLDÜ-timer kullanmadan saat kontrolü mümkünmü? sadikacar60 3 214 10-09-2019, Saat: 22:19
Son Yorum: sadettinpolat
  [ÇÖZÜLDÜ] cxgrid hücre formatı wiseman 2 134 10-09-2019, Saat: 13:53
Son Yorum: wiseman
  [ÇÖZÜLDÜ]Server İşletim Sisteminde Çalışan Windows Servis te is not a valid date Hata theSinan 9 357 28-08-2019, Saat: 10:05
Son Yorum: adelphiforumz



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi