Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 2 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
UniGUI'ye Genel Bakış
#51
(22-12-2017, Saat: 09:06)rmzgenius Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
(22-12-2017, Saat: 01:59)Fevzi Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.DevEXpres'in grid bileşenerinde hücreye gelen bilgiyi işlemeye yarayan "OnGetDataText" prosedürü vardı. bu tarz bir özellik unigui'nin dbgrid'inde var mı?

Merhabalar, bahsettiğiniz özellik grid'in kendisinde olmasa bile, veritabanı erişiminde kullandığınız data nesnesinin özelliklerinde var. Mesela ben ADODataSET kullanıyorum, ADODataset'e tüm FIELD'ları ekledikten sonra field özelliklerinden GetText özelliğinde bahsettiğiniz işlemi yapabilirsiniz.  Unigui'de uzun bir süre parasal format göstermede sorun yaşamıştım, ama şimdi field'ın GetText özelliğinde FormatFloat kullanıp sonucu döndürüyorum ve grid'de o şekilde gösteriyor. 

GetText fonksiyonu geriye Text diye bir sonuç döndürüyor.

Kod örneği olarak şöyle :


procedure TUnimForm3.ADODataSet1PARASALTUTARGetText(Sender: TField; var Text: string;
 DisplayText: Boolean);
begin
if not Sender.IsNull then
     begin
       Text := 'Alan boş değilse buraya istediğiniz kodu yazın';
     end
     else
     Text := 'Alan boşsa buraya istediğiniz kodu yazın';
end;

Kolay gelsin.

(06-07-2017, Saat: 11:45)Abdullah ILGAZ Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Hocam yaptığınız test uygulamalarında ve prodüksiyon aşamasındaki ürünlerinizde ulaştığınız session adedi nedir, 1000+ session denemesinde bulundunuz mu?

Ek olarak tasarımlarda her ne kadar VCL ve FMX formlarda yaptığımız Alignment, Layout ve Panel ile yerleşke ayarlamaları yapıp ekran çözünürlüğüne göre davranış sergiletsekte; Bildiğiniz gibi web olunca iş başka oluyor. 800x600 çözünürlüklü masaüstü cihazlardan, 1366x768 gibi standart laptoplardan, yüksek çözünürlüklü ekranlardan ve mobil cihazlardan erişim sağlanacak.

Web arayüzünün çözünürlüğe göre davranışının yönetimi nasıl sağlanıyor bir bilginiz var mı? Doğru orantı ile büyüme-küçülme mi, yoksa Bootstrap teknolojisindeki Responsive özelliği gibi otomatik ayarlanıyor mu?

Web servis yada api kullanarak geliştirdiğiniz bir uygulama oldu mu?

UniGui sitesinden gördüğüm kadarıyla tema opsiyonu söz konusu. Custom olarak düzenleme yada yeni tema oluşturma imkanı oluyor mu?

Deployment aşamasında karşılaştığınız yada yeni başlayanların karşılaşacağı sorunlar var mıdır? Eski IntraWeb'in bazı kritik sorunları vardı hatırlayacağınız gibi, aynı şeyleri yaşayacak mıyız?

Son olarak yukarıda bazı aplikasyonlarınızın UniGui ile geliştirildiğini söylemiştiniz. Kullanıcı geri bildirimleri ne durumda? Bazı eski işletim sistemleri ve tarayıcılarla başınız ağrıyor mu? Şimdiden teşekkürler.

Abdullah bey merhaba,

Kısa kısa sorularınıza cevap vermeye çalışayım;

1. Geliştirdiğimiz bir uygulamayı başlangıçta EXE olarak deploy ettik, 300-400 civarında giriş değerlerine ulaşabildik ama sistem tabiri caizse kasmaya başladı. Sonradan şirket daha güçlü bir server altyapısı kurdu ve IIS üzerine taşıdık. O gün bu gündür problem yaşamıyoruz. IIS üzerinde sistem bir gün bile kilitlenmedi ve şu anda çok daha fazla giriş yapabiliyor.

2. Unigui'nin beta ve 1.0 sürümlerinde "Masaüstü web" ve "mobil web" diye bir ayrım var. Projenin hangi kulvarda ilerleyeceğine baştan karar verip ona göre bir geliştirme süreci izlemek gerekiyor. Biz bir projemizi tamamen Mobil olarak geliştirdik. Böylece ekran çözünürlüğü problem olmuyor, kendisini cihaza göre adapte ediyor. (Grid bileşenleri hariç, o konuda sıkıntı var)

Masaüstü web projeleri, normal bilgisayar tarayıcılarından girdiğiniz zaman gayet iyi, ama mobil ile uyumlu değil.

Bu durumda, iki alternatif oluyor. Ya uygulamayı komple mobil olarak yapacaksınız, ya da hem mobil hem masaüstünü aynı projede geliştirip, sayfanın girişinde uygun olan projeye yönlendireceksiniz. Mobil'den girmişse mobil siteye, masaüstünden girmişse normal uygulamaya giriş yap gibi. Bununla ilgili forumda bir tane örnek olacaktı.

3. Web servis veya API kullanımında herhangi bir problem yok, normal Delphi uygulamalarında nasıl kullanıyorsanız aynı şekilde kullanabilirsiniz.

4. Unigui'nin kendi hazır tema paketleri var, bize göre gayet yeterli ama üzerinde oynanabilir. Ama üzerinde oynanmış tema dosyalarını her kurulumda ayrıca kopyalamanız gerekecek çünkü tema paketini kurduğunuzda orijinal hali ile kuruluyor, değiştirilmiş dosyaları her seferinde kopyalamak gerekecek. Ben standart temaların gayet yeterli olduğu kanaatindeyim.

5. Deployment aşamasında şimdiye kadar hiç sorun yaşamadık, genel olarak EXE dağıtmayı tercih ediyoruz, kurulumu ve dağıtması daha kolay olduğu için. Ama bazı kurumsal şirketler kendi IIS altyapısını kullanmak isterlerse  ona göre ISAPI olarak da deploy edebiliyoruz. Yani sorun yaşanacak bir durum olmadı şimdiye kadar.

6. Şimdiye kadar hiç bir kullanıcımızdan tarayıcı ile ilgili veya başka bir konuda şikayet almadık. Bazı yerlerde rapor almak gereken yerlerde raporu PDF olarak download ettiriyoruz kullanıcı lokal bilgisayarından yazdırıyor, neden böyle yapıyoruz diye sızlanıyor ama bir web uygulamasının yazıcıya doğrudan veri gönderemeyeceğini izah ettiğimiz zaman anlayışla karşılıyorlar. 

Biz de zamanında IntraWEB ile uygulama geliştirdik (hala da geliştiriyoruz) , Ama UniGUI gerçekten çok başarılı. Zamanında IntraWEB ile geliştirdiğimiz uygulamaları şu anda uniGUI ile baştan geliştiriyoruz. 

Olumsuz yönleri ise; çoğu zaman iğne ile kuyu kazmak durumunda kalıyorsunuz. Dökümantasyon yetersiz, Çoğu şeyi nasıl yapacağınızı eğer daha önce yapmadıysanız kestiremiyorsunuz. Kendi demo uygulamasındaki şeylere bakarak "nasıl yapmış acaba" diye incelemek zorunda kalıyorsunuz. Eninde sonunda istediğiniz bir şeyi yapıyorsunuz ama yapıncaya kadar da biraz uğraştırıyor.

Bu arada aslında iki ayrı mesaj gönderdim ama ikisini tek mesajda birleştirmiş, kusura bakmayın.

İsmail kardeşim, ilgine ve bilgine teşekkür ederim. Sağolasın...

(22-12-2017, Saat: 08:52)vkamadan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
(22-12-2017, Saat: 01:59)Fevzi Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.DevEXpres'in grid bileşenerinde hücreye gelen bilgiyi işlemeye yarayan "OnGetDataText" prosedürü vardı.

örneğin gelen bilgi 1 ise erkek, 2 ise kadın yazdırabiliyorduk hücreye.

bu tarz bir özellik unigui'nin dbgrid'inde var mı?

cevaplarsanız sevinirim. saygılar...

fevzi.alis.0544@hotmail.com

Merhaba ,
Bu iş için doğrudan kolaylık sağlayacak bir yöntem sunmamışlar, ben genelde bu gibi işler için dataset te ilave bir Calculated alan kullanıp gride ilgili alanı bağlıyorum, siz sorunca şöyle biraz bakındım belki ExtJS in client tarafında ki JS eventlerinden "store" üzerinde birşeyler yapılabilir, hazır ve deneyimlediğim bir cevabım yok maalesef.

teşekkürler genius kardeş..
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  UniGui stress testi ve anlık bağlantı performansı dervis 13 673 20-07-2019, Saat: 02:17
Son Yorum: bajerli
  Unigui Yeni Bileşenler pro_imaj 5 417 14-06-2019, Saat: 21:34
Son Yorum: Halil Han Badem
  Unigui ile online satış ermanispir@gmail.com 6 575 14-06-2019, Saat: 17:30
Son Yorum: Halil Han Badem
  Unigui runtime font sorunu ermanispir@gmail.com 4 338 10-06-2019, Saat: 19:47
Son Yorum: ermanispir@gmail.com
  UniGUI UniTreeView Item (Node) Aralığı Nasıl Ayarlanır? Fesih ARSLAN 3 307 10-06-2019, Saat: 12:18
Son Yorum: Fesih ARSLAN



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi