Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
TUniConnection ile bağlantı sorunu
#1
Selamlar

Android üzerinde yazmaya çalıştığım bir program var TUniConnection kullanıyorum.
Uzak veritabanına bağlanıp sorgu yapıyor.
Eğer nesneyi DesignTime aşamasında doldurur Connected:=True yaparsam sorun olmadan bağlanıyor
Yada Runtime Sırasında sadece Connected:=True yaparsam sorun olmuyor
Fakat Runtime sırasında "Username" ve "Password" ataması yaparsam bağlantı sağlanamıyor.
Runtime bağlantıda yapılması gereken özel bir ayarmı var

Kullandığım ConnectString ifadesi aşağıdaki şekilde
Provider Name=SQL Server;Data Source=XXXXX;Initial Catalog=XXXXX;Port=1433;User ID=XXXXX;Password=XXXXX;Login Prompt=False

Teşekkürler
Cevapla
#2
Merhaba,
Belirtmiş olduğunuz bağlantı özelliklerini, parametrik mi, ConnectString şeklinde mi gönderiyorsunuz?
While true do; Hayat döngüsü, kısır değildir! Yapılan bir yanlış, o döngünün dışına çıkmanızı sağlayacaktır.
WWW
Cevapla
#3
(08-12-2017, Saat: 13:57)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Merhaba,
Belirtmiş olduğunuz bağlantı özelliklerini, parametrik mi, ConnectString şeklinde mi gönderiyorsunuz?

Denediğim yöntemler

1. Properties özelliklerine atamayaparak
      DM.UniC.Username := 'XXXX';
      DM.UniC.Password := 'YYYY';
      DM.UniC.Connected := True;


2. ConnString = 'Provider Name=SQL Server;Data Source=%s;Initial Catalog=%s;Port=%s;User ID=%s;Password=%s;Login Prompt=False';
DM.UniC.ConnectString := Format(ConnString, [DB_SERVER, DB_NAME, DB_PORT, DB_USER_NAME, DB_PASSWORD]);

3.Direkt String oluşturup 
DM.UniC.ConnectString := sConnection;

hiç birinde başarılı olamıyor. Fakat dediğim gibi design aşamasında atama yapıp runtime sırasında 
DM.UniC.Connected := True;
dersem oluyor

.DFM Dosyasına baktığımda 
obje aşağıdaki gibi tanımlanıyor
Acaba Password için özel bişeymi gerekiyor runtime sırasında

  object UniC: TUniConnection
    ProviderName = 'SQL Server'
    Port = 1433
    Database = 'XXXX_DB'
    Username = 'sa'
    Server = '192.168.1.5'
    LoginPrompt = False
    Left = 38
    Top = 76
    EncryptedPassword = '8CFF8EFF93FF8BFF9AFF94FF91FF90FF8FFF8DFF90FF8CFF8CFF'
  end
Cevapla
#4
(08-12-2017, Saat: 14:14)adelphiforumz Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
(08-12-2017, Saat: 13:57)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Merhaba,
Belirtmiş olduğunuz bağlantı özelliklerini, parametrik mi, ConnectString şeklinde mi gönderiyorsunuz?

Denediğim yöntemler

1. Properties özelliklerine atamayaparak
      DM.UniC.Username := 'XXXX';
      DM.UniC.Password := 'YYYY';
      DM.UniC.Connected := True;


2. ConnString = 'Provider Name=SQL Server;Data Source=%s;Initial Catalog=%s;Port=%s;User ID=%s;Password=%s;Login Prompt=False';
DM.UniC.ConnectString := Format(ConnString, [DB_SERVER, DB_NAME, DB_PORT, DB_USER_NAME, DB_PASSWORD]);

3.Direkt String oluşturup 
DM.UniC.ConnectString := sConnection;

hiç birinde başarılı olamıyor. Fakat dediğim gibi design aşamasında atama yapıp runtime sırasında 
DM.UniC.Connected := True;
dersem oluyor

.DFM Dosyasına baktığımda 
obje aşağıdaki gibi tanımlanıyor
Acaba Password için özel bişeymi gerekiyor runtime sırasında

  object UniC: TUniConnection
    ProviderName = 'SQL Server'
    Port = 1433
    Database = 'XXXX_DB'
    Username = 'sa'
    Server = '192.168.1.5'
    LoginPrompt = False
    Left = 38
    Top = 76
    EncryptedPassword = '8CFF8EFF93FF8BFF9AFF94FF91FF90FF8FFF8DFF90FF8CFF8CFF'
  end

Herhangi bir hata mesajı veriyor mu?
While true do; Hayat döngüsü, kısır değildir! Yapılan bir yanlış, o döngünün dışına çıkmanızı sağlayacaktır.
WWW
Cevapla
#5
(08-12-2017, Saat: 14:19)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
(08-12-2017, Saat: 14:14)adelphiforumz Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Denediğim yöntemler

1. Properties özelliklerine atamayaparak
      DM.UniC.Username := 'XXXX';
      DM.UniC.Password := 'YYYY';
      DM.UniC.Connected := True;


2. ConnString = 'Provider Name=SQL Server;Data Source=%s;Initial Catalog=%s;Port=%s;User ID=%s;Password=%s;Login Prompt=False';
DM.UniC.ConnectString := Format(ConnString, [DB_SERVER, DB_NAME, DB_PORT, DB_USER_NAME, DB_PASSWORD]);

3.Direkt String oluşturup 
DM.UniC.ConnectString := sConnection;

hiç birinde başarılı olamıyor. Fakat dediğim gibi design aşamasında atama yapıp runtime sırasında 
DM.UniC.Connected := True;
dersem oluyor

.DFM Dosyasına baktığımda 
obje aşağıdaki gibi tanımlanıyor
Acaba Password için özel bişeymi gerekiyor runtime sırasında

  object UniC: TUniConnection
    ProviderName = 'SQL Server'
    Port = 1433
    Database = 'XXXX_DB'
    Username = 'sa'
    Server = '192.168.1.5'
    LoginPrompt = False
    Left = 38
    Top = 76
    EncryptedPassword = '8CFF8EFF93FF8BFF9AFF94FF91FF90FF8FFF8DFF90FF8CFF8CFF'
  end

Herhangi bir hata mesajı veriyor mu?

Cannot connect to server on host 'localhost':Socket Error Code: 111($6F)
Verdiği hata bu
Cevapla
#6
(08-12-2017, Saat: 17:40)adelphiforumz Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
(08-12-2017, Saat: 14:19)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Herhangi bir hata mesajı veriyor mu?

Cannot connect to server on host 'localhost':Socket Error Code: 111($6F)
Verdiği hata bu

localhost ip ucunu vermiş.  Smile
UniConnection nesneniz disconnected durumunda olsa bile, herhangi bir UniDac nesnesi sunucu isteğinde bulunduğunda, otomatik olarak Connect durumuna geçer.
Sizdeki sorunun temeli: (muhtemelen) parametreleri set etmeden önce, UniConnection connect olmaya çalışıyor. 
Design Time'da zaten sizin belirlemiş olduğunuz konfigürasyonlar olduğu için hata vermiyor. 
Çözüm için;
Tüm bağlantı parametrelerinizi UniConnection'un OnBeforeConnect olayında gerçekleştirin. 
Bu sayede istek hangi nesneden gelirse gelsin, sizin belirlemiş olduğunuz parametrelerle bağlantı gerçekleşecektir.
While true do; Hayat döngüsü, kısır değildir! Yapılan bir yanlış, o döngünün dışına çıkmanızı sağlayacaktır.
WWW
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  TabControl - Geçiş efektinde kasma sorunu ? Mr.Developer 2 349 25-06-2019, Saat: 10:53
Son Yorum: Mr.Developer
  İmagelist glyph kullanamama sorunu QepnS 4 352 17-06-2019, Saat: 23:35
Son Yorum: QepnS
  Datasnap Bindvisual sorunu hakanharbeli 3 422 13-06-2019, Saat: 23:57
Son Yorum: hakanharbeli
  Circle - İmage Sorunu ? Mr.Developer 4 447 15-05-2019, Saat: 08:57
Son Yorum: Mr.Developer
  Orangeui SkinFMXImageListViewer1/Properties/AnimateSpeed Sorunu pro_imaj 6 492 13-05-2019, Saat: 18:04
Son Yorum: pro_imaj



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi