Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
IF Nedir, Nasıl Kullanılır
#11
(14-12-2017, Saat: 10:12)sadettinpolat Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Delphide mevcut degil ama konu if olunca en azindan genel kultur babinda burada bulunmasinda fayda var Smile

Ternary Operator (Üçlü Operatör)

C türevi dillerde yer alan bu operator ifthen ifadesini tek seferde yazmaya olanak saglar.

Syntax su sekildedir.

result = testCondition ? value1 : value2


Ornek bir kullanim durumu

returnString = "Thank you " + (person.isMale() ? "Mr. " : "Ms. ") + person.getLastName() + ".";


Kimi insan kullanisli buluyor kimisi kodun okunabilirligini azalttigini soyluyor.
Sanirim okunabilirligi azalttigi dusuncesi nedeniyle pascala eklenmemis bu operator.

Mysql'deki IF Fonksiyonu gibi,  IF(1=1,"Doğru","Yanlış");
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
WWW
Cevapla
#12
(14-12-2017, Saat: 10:45)yhackup Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
(14-12-2017, Saat: 10:12)sadettinpolat Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Delphide mevcut degil ama konu if olunca en azindan genel kultur babinda burada bulunmasinda fayda var Smile

Ternary Operator (Üçlü Operatör)

C türevi dillerde yer alan bu operator ifthen ifadesini tek seferde yazmaya olanak saglar.

Syntax su sekildedir.

result = testCondition ? value1 : value2


Ornek bir kullanim durumu

returnString = "Thank you " + (person.isMale() ? "Mr. " : "Ms. ") + person.getLastName() + ".";


Kimi insan kullanisli buluyor kimisi kodun okunabilirligini azalttigini soyluyor.
Sanirim okunabilirligi azalttigi dusuncesi nedeniyle pascala eklenmemis bu operator.

Mysql'deki IF Fonksiyonu gibi,  IF(1=1,"Doğru","Yanlış");

Smile Artık bu işlevi Delphi'de de kullanabilirsiniz, tek farkla, koşul ifadesini parantez içine almanız yeterli, yani;

IFF  (  (1 = 1)   ,  'Doğru',   'Yanlış'  );

IFF  (  ( (1 = 1) or (TRUE <> FALSE) )  ,  'Doğru',   'Yanlış'  );

P.Safa:Yaşlanarak değil, yaşayarak tecrübe kazanılır.Zaman insanları değil,armutları olgunlaştırır
C.Yücel:Toprak gibi olmalısın! Ezildikçe sertleşmelisin!Seni ezenler sana muhtaç kalmalı! Hayatı sende bulmalı
S.Canan:Bildiğini zannettiğin an hiç bir şey öğrenemezsin
Bilgi uçar
WWW
Cevapla
#13
(13-12-2017, Saat: 14:36)Tuğrul HELVACI Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Ben de generic halini yazarak ekleme de bulunayım :

  &IF = record
  public
   class function &Then<T>(const AValue : Boolean; const ATrue, AFalse : T) : T; static;
 end;

class function &IF.&Then<T>(const AValue: Boolean; const ATrue, AFalse: T): T;
begin
  Result := AFalse;

  if AValue then
    Exit(ATrue);
end;

procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
var
  A : Integer;
  B : Byte;
  C : Char;
  D : Double;
begin
  A := &IF.Then<Integer>(true, 10, 20);
  ShowMessage(A.ToString);

  B := &IF.Then<Byte>(false, 10, 20);
  ShowMessage(B.ToString);

  C := &IF.Then<Char>(true, 'A', 'B');
  ShowMessage©;

  D := &IF.Then<Double>(true, 10.5, 20.1);
  ShowMessage(D.ToString);
end;

Üstat, bu yapının derleyiciye maliyeti nedir? yani üretilen makina kodu dilin kendi IF bloğundan daha mı efektiftir?
P.Safa:Yaşlanarak değil, yaşayarak tecrübe kazanılır.Zaman insanları değil,armutları olgunlaştırır
C.Yücel:Toprak gibi olmalısın! Ezildikçe sertleşmelisin!Seni ezenler sana muhtaç kalmalı! Hayatı sende bulmalı
S.Canan:Bildiğini zannettiğin an hiç bir şey öğrenemezsin
Bilgi uçar
WWW
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Array Nedir, Nasıl Kullanılır (Güncellendi) uparlayan 11 2.590 26-09-2019, Saat: 11:43
Son Yorum: Bay_Y
  Interposer Class Nedir, Nasıl Kullanılır uparlayan 31 3.539 18-09-2019, Saat: 21:35
Son Yorum: Aktolgali
  ACID nedir? Neden önemlidir? csunguray 1 617 01-01-2019, Saat: 15:01
Son Yorum: frmman
  Delphi'de Dökümantasyon Nasıl Yapılır uparlayan 21 2.834 17-07-2018, Saat: 16:54
Son Yorum: uparlayan
  Delphi ve Github Entegrasyonu Nasıl Yapılır uparlayan 14 2.831 18-11-2017, Saat: 14:56
Son Yorum: uparlayan



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi