Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Firebird Emmbeded kullanimi ?
#1
Selam Arkadaslar, öncelikle Site hayirli olsun, insallah kalici ve hayat dolu bir paylasim sitesi olur.

Aranizda Firebird Embedded kullanan oldumu ? Genelde Single File Database olarak Multiuser özelligi olan pek fazla secenek olmadigindan bugüne kadar hep Access kullandim.
Bilgilerinizi ve tecrübelerinizi paylasirsaniz sevinirim.
Cevapla
#2
Daha önce USB bellek üzerinde çalışan ve gezindiğim linkleri kaydedebildiğim portable bir uygulama yazmıştım ve FireBird'ü embedded olarak bu uygulamada kullanmıştım uzun zaman önce. Çok fazla bir olayı yoktu sadece embedded için olan dll'leri uygulamanın yanına kopyalamak gerekiyordu ayrıca embedded versiyonda aynı anda db'ye tek erişim sağlanabilir. Yani aynı anda farklı uygulama, aynı uygulamanın tekrar çalışan instance'ı ya da birden fazla thread ile erişim sağlayamazsınız. Güzel tarafı şu istediğiniz zaman aynı dosyadan server kullanımına geçebiliyorsunuz neredeyse 0 uğraşla.
Cevapla
#3
Acces dışında gömülü veritabanlarında çoklu kullanıcı olayı yok. SQLite bir firma geliştirerek çok kullanıcı seçeneği eklemişti fakat ücret istiyordu hiç kullanmadım. O konuda en iyisi ucuz rahat olarak Access. Onun dışında mysql,firebird,SQLCompact kullanabilirsin çok kullanıcı için server olanı kurmak zorundasın
Cevapla
#4
Firebird de Server haricinde tüm makinalarınızda embedded şeklinde çalıştırabilirsiniz programınızı, ben çok kullanmıştım herhangi bir sorun yaşamadım hiç. Win7, Xp hatta win 98 de bile kullanmıştım sanırım.
Firebird sitesinde embedded dosyaları yayınlanır indirip exe ile aynı klasöre atmanız yeterli oluyor.
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
WWW
Cevapla
#5
(09-09-2016, Saat: 11:54)esistem Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Firebird de Server haricinde tüm makinalarınızda embedded şeklinde çalıştırabilirsiniz programınızı, ben çok kullanmıştım herhangi bir sorun yaşamadım hiç. Win7, Xp hatta win 98 de bile kullanmıştım sanırım.
Firebird sitesinde embedded dosyaları yayınlanır indirip exe ile aynı klasöre atmanız yeterli oluyor.

Önemli bir dip not: embedded klasöründe yer alan fbembed.dll dosyasının adını fbclient.dll olarak değiştirin.
While true do; Hayat döngüsü, kısır değildir! Yapılan bir yanlış, o döngünün dışına çıkmanızı sağlayacaktır.
WWW
Cevapla
#6
(09-09-2016, Saat: 12:07)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
(09-09-2016, Saat: 11:54)esistem Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Firebird de Server haricinde tüm makinalarınızda embedded şeklinde çalıştırabilirsiniz programınızı, ben çok kullanmıştım herhangi bir sorun yaşamadım hiç. Win7, Xp hatta win 98 de bile kullanmıştım sanırım.
Firebird sitesinde embedded dosyaları yayınlanır indirip exe ile aynı klasöre atmanız yeterli oluyor.

Önemli bir dip not: embedded klasöründe yer alan fbembed.dll dosyasının adını fbclient.dll olarak değiştirin.

doğrudur, fbclient.dll arıcaktır programınız.
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
WWW
Cevapla
#7
yanlis hatirlamiyorsam Firebird Embedded 2.5 sürümünden irtibaren Multiuser özeligi vardi, yani birkac Program ile ayni Veritabanina baglanip islem yapilabiliyor diye biliyorum.
Hatta bu erisimleri Global Lock tablosunda tutuyor diye okumustum.

Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
Cevapla
#8
(09-09-2016, Saat: 16:43)Ugur Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.yanlis hatirlamiyorsam Firebird Embedded 2.5 sürümünden irtibaren Multiuser özeligi vardi, yani birkac Program ile ayni Veritabanina baglanip islem yapilabiliyor diye biliyorum.
Hatta bu erisimleri Global Lock tablosunda tutuyor diye okumustum.

Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.

2,5 kullanmadım, 2.1 kullanıyorum, fakat illaki embed kullanmanıza gerek yok eğer flash bellekte farklı bilgisayarlarda sürekli çalıştırmanız gerekmiyorsa.
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
WWW
Cevapla
#9
bundan bir sene önce bunu arastirmak zorunda kalmistim, is yeimiz icin uygulama yaziyorduk, 17 makina bunlar veritabanina baglanip veri kayit etmesi gerekiyordu, ve bir admin paneli bunlari düzenlemek yada excel lere aktarim icin. Is yerimizde Admin haklarimiz olmadigi icin Server kurmamiz mümkün degildi. Access ile gerceklestirmemizin sebebi, makinalarin her birinde Access kurulu olmasi ve VT ye Acces ile müdahale edebilmemizdi.
Ama Firebird kullanmayi uzun uzun düsünmüstük.
Cevapla
#10
(09-09-2016, Saat: 18:13)Ugur Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.bundan bir sene önce bunu arastirmak zorunda kalmistim, is yeimiz icin uygulama yaziyorduk, 17 makina bunlar veritabanina baglanip veri kayit etmesi gerekiyordu, ve bir admin paneli bunlari düzenlemek yada excel lere aktarim icin. Is yerimizde Admin haklarimiz olmadigi icin Server kurmamiz mümkün degildi. Access ile gerceklestirmemizin sebebi, makinalarin her birinde Access kurulu olmasi ve VT ye Acces ile müdahale edebilmemizdi.
Ama Firebird kullanmayi uzun uzun düsünmüstük.

Hem kolay kurulum, hemde, hemen hemen hiçbir ayar gerektirmemesi sebebi ile kullanılabilecek en güzel veritabanı bana göre. Büyük küçük hemen her türlü projede kullanılabilir. (Kendimce) gayet sağlam iş yapılan bir projede kullandım ve hala da programı satıyorum. Şöyleki;
İşyeri büyük bir gıda-içecek firmasının bölge bayii, server de aktif kullanmak üzere 3 makina + 4-5 adet de uzak ağdan bağlanan android tablet kullanıyor, her gün ortalama 150-200 bazen çok daha fazla sipariş girişi yapılıp tüm bunların yüklemeleri, faturaları vs. vs. si tek bir veritabanında tutuluyor, hem delphi ile yerel desktop uygulamalardan hemde php ile (appserv) uzak cihazlardan sürekli veri aktarımı, veri girişi ve raporlamalar yapılıyor. Bu güne kadar çok şükür hiçbir problem yaşamadım.

Bu ve buna benzer farklı şehirlerden tek bir servera bağlanıp (Uzak clientler için ayrı programlar yazıldı tabii), el terminalleri ile uzak ağdan bağlanıp kullanan firmalar dahil 15 civarında firmada aktif olarak kullanılıyor. Kiminde 30.000 den fazla stok kartı, kiminde 5.000 den fazla cari hesap kartı bulunuyor. Ne kayıtlarda nede raporlarda hiçbir problem olmadı. Bazılarında uzak ağdan birbirleri ile haberleşmeleri için event kullanımı mevcut vs.vs.. Güvenle kullanılabilir yani.
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
WWW
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  FIREBIRD facebook GROUP daveti softdestek 7 131 1 saat önce
Son Yorum: 3ddark
  Firebird Trigger'a parametre gönderme esistem 2 693 Dün, Saat: 09:25
Son Yorum: esistem
  Firebird ile aynı server içindeki iki ayrı database deki tablolar arasında select serkansirin001@gmail.com 6 318 03-09-2019, Saat: 01:05
Son Yorum: mcuyan
  Visual Studio Code kullanıcıları için Firebird Eklentisi rmzgenius 2 363 31-05-2019, Saat: 10:32
Son Yorum: edo
  Firebird Database Oluşturma SercanTEK 6 697 30-05-2019, Saat: 09:18
Son Yorum: rmzgenius



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi