Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kelime Değiştirme
#31
(17-08-2019, Saat: 20:52)frmman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
(17-08-2019, Saat: 17:42)bünyamin68 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Kardeşim aşağıdaki gibi hata alıyorum.
[Warning] Unit1.pas(75): FOR-Loop variable 'i' may be undefined after loop

For döngüsü goto direktifi ile kırıldıktan sonra en son "i" değeri aşağıdaki kontrollerde kullanılıyor. Sanırım derleyici bu şekilde bir kullanımdan dolayı hata değil uyarı veriyor dikkatli ol diye Smile

Malesef çalıştıramadım edit ve buton kullandım gerekli procedürü yazdım ama butona tıklayınca edit içine yazılan plaka düzeltilmesi gerekirken kayboluyor.
Cevapla
#32
Yazdığınız test kodunu burada paylaşabilirmisiniz.
Cevapla
#33
(17-08-2019, Saat: 23:43)frmman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Yazdığınız test kodunu burada paylaşabilirmisiniz.

Öncelikle programda yeni olduğumu hatırlatayım.

procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
var

a:string;
begin
plaka_duzelt(edit1.text);
edit2.text:=a;
end;
edit1 e yazılan plakayı butona tıklayınca edit2 de düzenlenmiş halini almak istiyordum ama beceremedim.
Cevapla
#34
(17-08-2019, Saat: 23:58)bnyamin86 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
(17-08-2019, Saat: 23:43)frmman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Yazdığınız test kodunu burada paylaşabilirmisiniz.

Öncelikle programda yeni olduğumu hatırlatayım.

procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
var

a:string;
begin
plaka_duzelt(edit1.text);
edit2.text:=a;
end;
edit1 e yazılan plakayı butona tıklayınca edit2 de düzenlenmiş halini almak istiyordum ama beceremedim.
Algoritma hatası var. A değişkeni boşta zaten, kaybolması normal. Şöyle olması gerekiyor;

procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
begin
 edit2.text := plaka_duzelt(edit1.text);
end;
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
Cevapla
#35
(18-08-2019, Saat: 00:54)Halil Han Badem Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
(17-08-2019, Saat: 23:58)bnyamin86 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Öncelikle programda yeni olduğumu hatırlatayım.

procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
var

a:string;
begin
plaka_duzelt(edit1.text);
edit2.text:=a;
end;
edit1 e yazılan plakayı butona tıklayınca edit2 de düzenlenmiş halini almak istiyordum ama beceremedim.
Algoritma hatası var. A değişkeni boşta zaten, kaybolması normal. Şöyle olması gerekiyor;

procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
begin
 edit2.text := plaka_duzelt(edit1.text);
end;
Evet sonunda oldu nasıl gözümden kaçmış anlamadım neyse kardeşim çok teşekkür ediyorum.
Cevapla
#36
HALİL HAN BADEM hocam senden bir konu hakkında daha yardım almak istiyorum comboboxa veri tabanından kodlarla veri çekiyorum.Benim istediğim ben comboboxa veri girmeye başladığım anda veriler filtrelensin istiyorum bu filtrelenme işlemi olurken de comboboxun aşağısına benzer kelimeler listelensin tam eşleşme sağlandığında sadece o kelime görünsün istiyorum .kusura bakma isteklerim biraz kafa karıştırı olabilir. kodum var aslında ama sadece ilgili satıra getiriyor süzme yapmıyor kullandığım kod aşağıdadır.
var
i:integer;
begin
With adoquery2 do
begin
close;
sql.clear;
sql.add('SELECT distinct PLAKANO, PLAKANO FROM 2_TARTIM');
open;
combobox1.Clear;
adoquery2.First;
while not adoquery2.Eof do
begin
for i := 1 to adoquery2.FieldCount - 1 do
begin
combobox1.Items.Add(adoquery2.Fields[i].AsString);
end;
adoquery2.Next;
end;
Cevapla
#37
Merhaba,
lookupcombobox/dblookupcombobox konusu bir araştır derim.
Cevapla
#38
(30-08-2019, Saat: 18:19)meko Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Merhaba,
lookupcombobox/dblookupcombobox konusu bir araştır derim.

Arkadaşım aslında ilk başta dblookup combobox kullanacaktım ama ona veri girişi yapamıyorum cxlookupcombobox tam işimi görüyor fakat ben 1.combobox itemine bağlı olarak diğer comboboxlara veritabanının diğer alanlarından veri çekiyorum iş bu durumda kodları yazıyorum ama programı çalıştırınca cxlookupcomboboxa verileri girerken filtreleme işlemi yapılıyor ama düzeltme yada silme yaptığımda veriler kayboluyor. O yüzden normal comboboxu seçtim ama başarılı olamadım.
Cevapla
#39
Diğer cxlookupcomboboxlara veri çekmede kullandığım kod aşağıdaki gibidir.

var
i:integer;
begin
cxlookupcombobox2.Text:='';
With adoquery1 do
begin
close;
sql.clear;
sql.add('SELECT ALICIFIRMA, PLAKANO FROM 2_TARTIM where PLAKANO='''+cxlookupcombobox1.text+''' ');
open;
cxlookupcombobox2.Text:=adoquery1.Fieldbyname('ALICIFIRMA').AsString;
end;
Cevapla
#40
(30-08-2019, Saat: 17:59)bünyamin68 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.HALİL HAN BADEM hocam senden bir konu hakkında daha yardım almak istiyorum comboboxa veri tabanından kodlarla veri çekiyorum.Benim istediğim ben comboboxa veri girmeye başladığım anda veriler filtrelensin istiyorum bu filtrelenme işlemi olurken de comboboxun aşağısına benzer kelimeler listelensin tam eşleşme sağlandığında sadece o kelime görünsün istiyorum .kusura bakma isteklerim biraz kafa karıştırı olabilir. kodum var aslında ama sadece ilgili satıra getiriyor süzme yapmıyor kullandığım kod aşağıdadır.
var
i:integer;
begin
With adoquery2 do
begin
close;
sql.clear;
sql.add('SELECT distinct PLAKANO, PLAKANO FROM 2_TARTIM');
open;
combobox1.Clear;
adoquery2.First;
while not adoquery2.Eof do
begin
for i := 1 to adoquery2.FieldCount - 1 do
begin
combobox1.Items.Add(adoquery2.Fields[i].AsString);
end;
adoquery2.Next;
end;

Eğer ki her kelime yazışında sorgu çalıştırırsan bu bir probleme dönüşür. İlk olarak veritabanından gelen bilgileri bir TStringList nesnesine alıp lokalde işlemleri yapmaya başla. TStringList içinden filtreleme yaparak, her kelime yazışında o StringList verisini Combobox ile eşitlersen sadece yazdığın veriler önüne gelecektir. Buna istinaden halihazırda combobox ile yazdığın data AutoComplete özelliği ile seçilmekte. 

TStringList nesnesi içerisinde filtreleme yapmak için şu kaynaklara göz atabilirsin:

Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.

İyi çalışmalar.
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Bileşen Özelliklerini Değiştirme SercanTEK 7 943 26-10-2018, Saat: 11:10
Son Yorum: SercanTEK
  Overbyte SSLSmtpCli Open SSL path değiştirme ahmet_sinav 5 734 12-10-2018, Saat: 10:23
Son Yorum: ahmet_sinav
  Dil Değiştirme gonulali 2 589 05-06-2018, Saat: 12:05
Son Yorum: gonulali
  sql like ile birden fazla kelime arama erdogan 10 1.383 08-05-2018, Saat: 17:41
Son Yorum: erdogan
  Sayıyı değiştirme serhat 7 1.380 12-06-2017, Saat: 23:51
Son Yorum: serhat



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi